wp878e1e31.png
wpb44212fb.png
geysir
wp34cf4085.png

Wat vooraf ging...

Jaren terug ben ik in IJsland geweest en heb daar een prachtige (bus)tocht rond het eiland gemaakt. Overweldigd door de schoonheid, ruimte en ongereptheid, besloot ik toen om ooit nog een keer terug te komen.

Op deze site wil ik toekomstige IJslandgangers deelgenoot maken van mijn ervaringen. Er staan drie reisverhalen in over twee reizen, elk met een eigen insteek. Daarnaast als experiment start ik een forum. Ook de uitrusting en tips komen aan bod.

Het reisverslag waarin ik terugblik op drie mooie weken in IJsland eind jaren ´80. Deze zorgden er voor dat ik in 2003 weer naar IJsland ben teruggekeerd. Ook hier een reisverslag van.

Met de kennis van de eerste trip ben ik dwars doorgestoken. Dat betekent voor mij de kortste weg van  Reykjavik naar Akureyri. Tussen twee grote gletsjers door, de Hofsjökull en de Vatnajökull. Dat gaat niet lukken met een gewone auto, dat is duidelijk, dus aan het sparen geslagen voor een terrein auto. Op verstandige en emotionele gronden moest dat een Landrover worden. Begin jaren 90 werd een Landrover 88 aangeschaft en opgeknapt tot een betrouwbare auto. Een Range Rover volgde en toen nog een. Onderhoud kostte mij toen zoveel, dat er geen geld meer overbleef om de reis te bekostigen. Exit Landrover.

De aanhouder wint. In de zomer van 2002 was het dan zover: weer een Range Rover gekocht. Deze verkeert in een goede staat en na enige specifieke aanpassingen een expeditie waardige en betrouwbare auto. Gekozen wegens comfort op slechte wegen, veilig in huidig verkeer, prima prestaties on en off road.

De Route

 

De route is als volgt. De auto met de boot, de passagiers er achteraan met het vliegtuig. Starten in de hoofdstad doorsteken naar het noorden en terug langs de oostzijde over de hoofdweg.

Reisgenoten

 

IJsland is duur, de reis is duur, de voorbereiding kost ook wat. Alleen kon ik het niet redden en daarom heb ik via deze site een oproep gedaan voor reisgenoten. Dat heeft goed uitgepakt, met drie passagiers erbij vormden we een groep van vier man. Met zijn vieren door IJsland, een avontuur!

Louis, Cees, Jan, Evert
Wat vooraf ging
IJsland 2003, de foto´s
landmannalaugir
wp5533b116.gif
Aankomst Kevlavik en overnachten in Reykjavik
Dalsel, HI Iceland, Laugarvatn
Geysir, Gulfos, Harrarmuli
wp5533b116.gif
Landmannahellir, landmannarlaugar
midden IJsland, gletsjer beklimmen
Akureyri
dag 11, 12
wp5533b116.gif
wp5533b116.gif
wp5533b116.gif
wp5533b116.gif
wp5533b116.gif

IJsland en zo...

NB! Per heden heb ik een nieuwe site gemaakt, met nieuwe indeling, betere foto´s en ook mijn Tsjechië avonturen.

www.avonturenfoto.nl

wpf60901fb_0f.jpg