Biografie

 

Vanaf dat ze een jong meisje was, hield Yvonne van tekenen en schilderen. Ze voltooide de Famous Artists Schools, volgde een aantal cursussen, ging vaak naar exposities en las veel boeken over kunst en artiesten.

 Haar onderwerpen waren meestal figuratief maar toch ook heel verschillend. Meestal koos zij voor katten, maar ook bloemen, landschappen, stillevens, kinderportretten, theekoepels en honden werden gebruikt als thema voor haar aquarellen.

Ze heeft verschillende exposities in Nederland gehad en werkte veel in opdracht aan kattenschilderijen.

Verschillende artikelen van haar kunst zijn geplaatst in kattentijdschriften. Ook heeft ze een workshop kattenschilderen gegeven tijdens de Libelle-Zomerweek.

De laatste jaren zijn de aquarellen losgelaten en werd er gekozen voor vrijer werk in acryl. Groter, uitbundiger en expressiever. Ongeveer in diezelfde tijd kreeg zij ook interesse in het bewerken van steen. Het driedimensionaal werken is uitermate boeiend en vereist een totaal andere manier van denken.

Sinds kort moeten het schilderen en beeldhouwen even plaats maken voor muziek. Vanaf de oprichting van J. J. & De Bietelettes wordt veel tijd vrij gemaakt voor het repeteren en optreden met deze verrassende muziektheatergroep.

www.jjendebietelettes.nl

 

 

 aquavon@hetnet.nl

 

 

 

 

 

copyrightę Yvonne Hamaker