Bloemenaquarellen

 

 

In de buurt van rozenperken wordt vaak lavendel geplaatst. Niet alleen vanwege de mooie kleurencombinatie, maar ook omdat bladluizen niet van de lavendelgeur houden en op die manier de rozen met rust laten.

 

.

 Als je een sedumtakje in het water zet verschijnen er al snel wortels. Ook takjes die door de vogels zijn los gescheurd, vormen makkelijk nieuwe planten

 In kasteel Groeneveld in Baarn is iedere herfst een tentoonstelling, getiteld "Afscheid van een Zomer". Bloemen en kunst vormen hier een fascinerende combinatie. Ook deze kleine wasbak in de hal werd gebruikt voor een bloemarrangement.

 

 

Een antiek glaasje met zilveren voet. Hier passen geen zware en solide bloemvormen in. Wat witte besjes, eucalyptusblad en wat vlierbessen vormen een teer geheel.

 

 

 

 

Hortensia's geven de tuin een zomer lang kleur. Knip de bloemen af aan het eind van de zomer als ze van kleur gaan veranderen en de bloemblaadjes al wat stugger worden. Zet ze met een klein bodempje water in een vaas en na een paar weken blijkt het water verdwenen te zijn en zijn de bloemen gedroogd.

 

 

 

Wat Callicarpa met zijn paarse bessen, wat vlierbestakken, en wat mooi gekleurde bladeren in een oud mandje, zo haal je de herfst in huis.

 

 

aquavon@hetnet.nl

 

 

.