Kattenaquarellen 2

Het schilderen en fotograferen van katten is vaak moeilijker dan het lijkt. Vreemde katten moeten meestal niets hebben van iemand die ze achtervolgt met een camera. Zelfs mijn eigen katten nemen meestal de benen als ze me weer zien aankomen. Daarom vind ik slapende katten altijd onweerstaanbaar, je hebt alle tijd om de mooiste positie te zoeken voor je opname.

 

 

Een uitzondering hierop zijn natuurlijk kittens. Vol enthousiasme storten ze zich op ieder speeltje dat binnen hun bereik komt en klimmen en klauteren overal in en op. Van een fototoestel zijn ze totaal niet onder de indruk.

 

 

.

Behalve kittens laten ook Somalis zich heel makkelijk fotograferen. Ze zijn onbevangen en onverstoorbaar en altijd totaal zichzelf.

 

 

 

 

Ondertussen zult u misschien begrijpen waarom ik zo blij ben met mijn nieuwste aanwinst, een zoomlens voor mijn camera. Hierdoor kan ik op wat afstand van de katten toch leuke foto's maken. Jammer genoeg is totnogtoe het geurtje van de zoomlens zo lekker gebleken, dat ik alleen nog maar snuffelende natte neusjes in beeld heb gekregen.

 

 

Alle katten zijn op hun eigen manier mooi en apart, maar voor sommige dieren bestaat een lange wachtlijst en moet er een fors bedrag betaald worden terwijl andere katten maanden in een asiel zitten te wachten op een nieuw baasje.

 

 

 

  aquavon@hetnet.nl

 

 

.

 

 

Ó copyright Yvonne Hamaker