Onze fietsen

Onze eerste vakanties hebben we gemaakt op een Jan Janssen Millenium en in 2013 zijn we overgestapt op een Idworx Easy Rohler Evo in de kleur shiraz rood met Rohloff speedhub en The Plug II van Tout Terrain.

Accessoires

Waterdichte fietstassen van het duitse merk Ortlieb, voortassen (Sport Packer Plus) achtertassen (Bike Packer Plus) en stuurtassen (Ultimate Plus). De fietskleding die wij dragen zijn van Vaude, Gore Bike Wear en de onderkleding van Craft. In de herfst en wintermaanden gebruiken we neopreen overschoenen en handschoenen van Roeckl en Gore Bike Wear. Verder hebben we gekozen voor een lichtgewicht tent MSR Holler een 3 persoons tent zodat er ook nog genoeg ruimte over blijft voor onze bagage. De slaapmatten zijn van Therm-A-Rest NeoAir All-Season, plus hoeslaken en een donzen dekbed Alpine Down Blanket die ook ultralicht is en zeer compact, dus handig om mee te nemen.

Navigatie

In 2005 hebben we onze éérste navigatie systeem aangeschaft van Garmin de Venture CX en in 2009 de volgende uit de Etrex serie de Vista HCX. De kaarten die we hiervoor gebruikten waren topografische kaarten van Garmin, welke toch redelijk duur waren in aanschaf. De laatste jaren maken we gebruik van de routeerbare fietskaarten van OFM (Openfietsmap) welke gebaseerd zijn op Openstreetmap gegevens. Op deze kaarten vind je veel informatie voor onderweg en verschillende fietsroutes. De landen van heel Europa kun je hier downloaden en gebruiken in MapSource en de opvolger Basecamp.

Over ons

Wij zijn Sietze en Anita, gehuwd en woonachtig in Twijzelerheide een dorp in het oosten van de provincie Friesland. Sinds 2006 hebben we samen een passie voor fietstochten en fietsvakantie’s in zowel binnen als buitenland.

top
top
top
top
top
top
top
top
top
top
top
Nederland
België
Luxemburg
Duitsland
Frankrijk
Zwitserland
Liechtenstein
Oostenrijk
top
De ein fan elke reis is it paad werom
      RIDE A BIKE
2012 - Noordelijke Kalkalpen
2013 - Kahler Asten, Hohe Acht
2014 - Hanzesteden - Wereldstad
2009 - Reis naar de Königssee
2010 - De Harz
2011 - Onbegrensd Fietsen
2008 - Reitsma’s route
2007 - Rondje Nederland
2006 - Het Fietserpad
top
2015 - Saksisch en Boheemse Schweiz

Plannen voor 2018
 

Ook voor dit jaar hebben we fietsplannen maar welke het gaat worden is nog onbekend.
Zodra we meer weten geven we hier een korte omschrijving, dus nog even geduld.

Copyright © 2006 - 2015 Ride a Bike. All Rights Reserved.

Contact

Voor vragen of opmerkingen stuurt u ons gerust een email,                                                                                                   
wij zullen deze zo spoedig mogelijk beantwooorden.

Tsjechïe
Polen
door Europa
2016 - III - Landenroute
2017 - Kastelen, kerken en Kapellen
Word Aangewerkt
Word Aangewerkt