Welkom op de Website van Walter Kooistra
Walter Kooistra   ·   Biografie   ·   musical Prins Vlad Dracula   ·   Una Voce Particolare   ·   Foto   ·   Video   ·   Audio   ·   Walter's Links
.
.
Geboren en getogen in Amsterdam, kwam ik al vroeg met muziek in aanraking. Zolang als ik mij kan herinneren werd er thuis muziek gemaakt. Elke verjaardag en andere gelegenheden werd er gezongen. Mijn opa was een straatzanger. Twee van mijn 3 ooms hadden en prachtige stem en ook mijn vader zong. Ome Gerrit was een tenor en wist menig vrouwenhart op hol te brengen. Mijn Ome Barend was bariton. Werd vaak op de piano begeleid door een oudere man uit Polen. Mosciviter heette hij. Van hem kreeg ik al vroeg piano en zangles. Hij was eigenlijk meer een opa voor me dan mijn muziekleraar. Op zondagochtend werd er vaak bij de 2 zwaantjes aan de Prinsengracht gezongen. Daar stond ik dan ook als jochie van 10 en zong daar Napolitaanse liedjes. Klanten als Willy Alberti en Len del Ferro kwamen daar geregeld. Len del Ferro wilde mij wel lesgeven. Maar mijn vader vond het te duur. Toen ik daar na 35 jaar weer stond te zingen was nog niets veranderd. Behalve de eigenaar. Karel runde daar de zaak en zong. Het geweldige Zwanenkoor vind daar ook zijn oorsprong. Inmiddels is er alweer een nieuwe eigenaar. Bij de Jordaan Talentenjacht werd ik vierde. Een optreden bij Willem Duis ging niet door omdat Moscoviter overleed. De baard in mijn keel en even geen zin in muziek. Maar na en paar jaar kruipt het bloed waar het niet gaan kan. Muziekles genomen bij Jan Keizer, later bij Ruud Kok. Met mijn Ome Barend bij het Dubbel Mannenkwartet gezongen. Na mijn verhuizing lid geworden van de Bijlmer operette vereniging. Later lid geworden van het Amsterdams Operakoor. Hierna weer enkele jaren volledig aan vrouw en kinderen besteed. Verhuizing naar Almere. Hier kwam ik via mijn vrouw in kontakt met Henk. Vier jaar lang samen muziek maken als duo "De Old Spirits". Opgetreden in vele Bejaarden/verpleeghuizen. Bruiloften en partijen opgeluisterd. Het Ave Maria in verschillende kerken gezongen. Op de Henry Dunant van het Rode Kruis opgetreden . Een One man show in Carre begeleid. Maar helaas door omstandigheden is Henk er mee gestopt. Daar stond ik dan weer. Totdat mijn dochter mij opgaf voor de Talentenjacht bij Cheers in Almere. Na het behalen van een 4e plaats en bij de Talentenjacht van Havanna/Heksenketel de 1e plaats ging ik mij weer verder storten op de muziek. Victor Constantin was een van de juryleden. Met hem heb ik in zijn studio CD's opgenomen. Vele uren heerlijk muziek maken. Meegewerkt aan de door hem geschreven musical Prins Vlad Dracula. Veel optredens. Bij het Open Podium Almere. Diverse locaties in Almere. Riviera Bar Amsterdam, Hotel WitteBergen, Flevolands Songfestival. etc.etc.
 
In 2005 heb ik auditie gedaan voor Una Voce Particolare. Ik was 1 van de 30 gelukkigen die in 6 shows met elkaar mochten gaan uitmaken wie nu die Voce particolare is. Ik was te zien bij de NCRV. Zie youtube filmpjes. Wat ik daar heb mogen meemaken is ongekend. Een geweldig productie team. Fantastisch orkest olv Jan Stulen. Echt een feest. Kanjers van mede-kandidaten. Smink, Kappers, Kleding..........Je weet gewoon niet wat je meemaakt. Namen noemen is gevaarlijk want je vergeet gauw mensen, maar toch.....Sigrid, Bo, Bob, Ernst-Daniel, Jos, Sandra, Marlies, Nico, Pieter, Henk, Roberta, Gregor, Wilma..........en iedereen wiens naam ik vergeten ben........thanks for the memories.

In Spanje opgetreden. In 2007 in Amerika opgetreden voor Oorlogsveteranen. Juli en Augustus 2009 ben ik weer in Spanje geweest om daar vakantie te houden en op te treden.

Tevens treed ik regelmatig op bij Rederij Tisset. Zie de links pagina.

In December heb ik op een werkelijk bijzonder huwelijksfeest mogen optreden.

Volgend jaar staat in Mei via Rederij Tisset een optreden voor de ANBO gepland en Augustus Sail 2010 staat een week in mijn agenda volgeboekt.


Walter Kooista, bariton, 06 -1460 8464, wallyboytoao@gmail.com