Schilderijen/Paintings

Home  Paintings   CV

   Ecce Homo serie   Madonna Puta serie    Gandhi serie  India serie  Catch India serie Oud werk  Ander werk

 

 

Via deze pagina kunt u enkele van mijn schilderijen bekijken die ik in de laatste jaren maakte.

On this site you can go to some of my paintings which I made during the last years.

 

 

 

 

 

recent werk

boom

2 manden

Cappadocische stillevens
Cappadocian still lives
waterkruiken1klein.jpg (88444 bytes)
 

 

ECCE HOMO

In1995 besloot ik een serie schilderijen te maken over en tegen het geweld in de twintigste eeuw. Ik combineerde krantenfoto's met de beelden van de kruisweg. Dit omdat de kruiswegstaties de eerste gewelddadige beelden zijn waarmee ik in mijn jeugd in contact kwam.  De 'setting' op de foto's is gelijk aan die van de staties. Klik op onderstaande afbeelding om de hele serie te zien. De serie is tentoongesteld in De grote kathedraal van Antwerpen voor anderhalf jaar, in Nederland in verschillende kerken en galeries en in Ecuador, in het museum voor moderne kunst in Quito en Cuenca.

In 1995 I decided to make a series of paintings against the violence in the 20th century. I combined newspaper-photographs with the images of the Way of the Cross. This because the way of the cross was the first  violent images I had seen in my youth. The settings in the photos and in the images of the Way of the Cross are the same. Click below on the picture to see the images one by one.

Gandhi

In 1997 ging ik naar India om aan een serie schilderijen te werken met betrekking tot de filosofie van Ghandi. Ik woonde en werkte op de Gandhi Darshan, alwaar men mij een huis en atelier ter beschikking stelde. Ik maakte 20 schilderijen. Twee ervan bevinden zich nu in Mexico, de anderen zijn door de Nederlandse ambassade in Delhi gedoneerd aan de Gandhi Smriti (Gandhi museum).  Vier ervan zijn op deze website te zien. Ze zijn in bijna alle belangrijke steden in India tentoongesteld en hebben deelgenomen aan de 9th Triniale In Delhi.

In 1997 I went to India again to work on a series of paintings about the philosophy of Gandhi. I stayed in the Gandhi Dharsan in New Delhi for several months where they provided me a studio. I made 20 paintings. You can see four of them on my web site. Click on the Gandhi painting below. They where exhibited in most of the important cities in India.

Madonna-Puta

In 1988 maakte ik een serie schilderijen met als onderwerp "de vrouw als model in de geschiedenis van de kunst" met als titel "Madonna-Puta". Ik gebruikte delen van klassieke schilderijen en overschilderde ze met beelden van oude foto's van veelal het begin van de 20ste eeuw, gerelateerd aan de onderliggende schilderingen. Ik begon met de "Venus van Willendorf"en eindigde met "Cicciolina". Er staan er vier van op deze site.
De serie is tentoongesteld in Nederland, Frankrijk,  ArgentiniŽ (museum Borges) en in Ecuador (Quito, Guayaquil en Cuenca)

In 1998 I made a series of paintings about "the woman as a model in history of art". I used parts of old paintings and I overpainted them with images related with them. Most of the time pictures of old photographs from the beginning of the 20th century.
I started with the Venus from Willendorf and ended up with Cicciolina. There are 4 of them on this site.

Indiase sjablonen - Indian templates

Het schilderij 'the Indian Teacupmaker' maakt deel uit van een serie van 20 schilderijen die ik op verzoek schilderde voor galerie 'Mohangeet' in Paris, in verband met mijn reizen (10) naar India. Ik werkte met sjablonen die ik in India gekocht had.

The other painting you are able to see is one out of a serie I specially made for gallery Mohangeet in Paris . They asked me to make an exhibition about my journeys (10 times) I made  in  India. I worked with templates I bought in India or made myself.

                                                   

gandhi1.jpg (1984 bytes)

chemincroix2..jpg (1874 bytes)

mp1a.jpg (40890 bytes)

inde1.jpg (35460 bytes)

paulusequateur.jpe (71073 bytes)

catch-india-1.jpg (7741 bytes)

knoflook kleur1klein.jpg (33764 bytes)

Gandhi

Ecce Homo

Madonna Puta 

India

oud werk

Catch India

Silent Witnesses
   click on one of the paintings to go to the serie

Home  Paintings   CV

verstuur uw e-mail naar/sent your e-mail to:@ Paul Broekman