Bij de schulden binnende EU (II)     (28 mei 2011)

Op 20 mei j.l. schreef ik er al een stukje over: De Schulden binnen de EU

Ik trof onlangs een interessant stukje aan dat een mogelijke aanpak van een deel van deze schulden beschrijft, en wel het tegen elkaar wegstrepen van zoveel mogelijk schulden.  Dat levert het volgende plaatje op.


... voor de schulden uitruil ...

 


... en erna ...


The great EU debt write off

Het bevestigt waar ik al vaker op heb gewezen: De meeste schulden van EU landen zitten binnen het Euro gebied.  Daarom vind ik het geneuzel over de z.g. zwakte van Euro zo'n kul.  Op 26 maart j.l. schreef ik er het volgende over:

De VS hebben een tekort van boven de 10%, terwijl het Verenigd Koninkrijk helemaal een gat in de begroting heeft dat zo groot is als een gashouder.  Daarbij komt dat de VS ook nog eens een flink deel van hun schuld in het buitenland hebben uitstaan.
Toch hoor ik geen gepraat over "een zwakke Dollar" of "een zwak Pond".  Leg mij dat maar uit.  Of anders: Het is niet uit te leggen.  Het enige wat hier m.i. speelt zijn de sentimenten het reptielendeel van het brein van het beurs(speculanten)volkje.

Mazzel & broge, Evert