Een nieuwe PVV fluim     (14 februari 2012)

We worden weer eens met een nieuwe PVV fluim geconfronteerd, te weten het "meldpunt midden- en oosteuropeanen". Daar kan men klagen over overlast. Hoe "genuanceerd" het gaat kunt u aan dit plaatje uit die site zien:

Dit schreef ik 2 jaar geleden op m'n weblog. Het past in een vast patroon: Het verdacht maken van "de buitenlanders".

Je hoort de heer Wilders vrijwel niet over malafide uitzendburo's die mensen uit oost Europa schaamteloos uitbuiten, en daarbij samenwerken met huisjesmelkers (of soms ook campinghouders) die voor ieder van hen, voor een hoeveelheid ruimte die overeen komt met een bezemkast, vaak een volle maandhuur van een normale woning in rekening brengen.

Dat kaartte de SP zo'n jaar of 6 geleden aan. Mensen die roepen dat de SP in deze "boter op z'n hoofd heeft" zitten m.i. fout. Want vooral het bovenstaande werd toen aan de orde gesteld en niet de buitenlan- dervijandige sentimenten die nu door de heer Wilders worden bespeeld.

Ik heb niets tegen buitenlandse arbeiders. Wel hecht ik er aan dat ze volgens de zelfde arbeidsvoorwaar- den als Nederlanders (minimumloon of CAO) aan de slag gaan.

Maar goed, ik ga binnenkort een kleine toevoeging bij m'n stukje dat buitenlanders waarschuwt schrijven ...

Mazzel & broge, Evert

PS: U bent s'avonds op weg naar huis. Er zijn twee coupés in de trein waar nog plek is. In de ene zit een stel dronken en zeer luidruchtige "harde kern" voetbalsupporters en in de andere 2 dames in een niqaab. Waar gaat u zitten?