Home
De nieuwe camera van Anton.

Tone heeft een nieuw speeltje, een ContourGPS, kort voor de WAF on-tour 2011 aangeschaft maar daardoor nog onvoldoende kunnen uittesten. Het is een kleine compacte camera met ingebouwde GPS ontvanger waarmee je in zelfs in HD kwaliteit opnames kunt maken. Maar door hem in een kleinere resolutie te zetten kan er meer op de geheugenkaart en heeft dan noch steeds een prima beeld. Door de wind in de microfoon is het geluid op de motor niet geweldig misschien is dit door een stukje schuim van een spons op te lossen.

Het leuke van de GPS ontvanger in deze camera zie je pas als je de filmpjes afspeelt met het bijbehorende programma voor de computer. In een pop-up scherm zie je een kaartje op Google Earth waarop je de afgelegde route ziet met daarop een punt die synchroon loopt met de film. Ook het hoogte verschil en de gereden snelheid wordt hier weergegeven.
Jammer dat de dag van de Alp díHuez hij in een verkeerde opnamestand stond (in deze stand maakt hij om de minuut een foto). Maar door de fotoís achterelkaar te zetten in een filmpje kun je het toch op Youtube bekijken.

Voor het bekijken van de filmpjes die ik op Youtube heb gezet klik hier....