Eveline van Putten - Harpiste

Biografie

Harpiste Eveline is de 26-jarige Eveline van Putten.

Op haar 6de jaar is het allemaal begonnen. Ze zat in groep 4 toen ze op AMV (Algemene Muzikale Vorming) mocht. Daar leerde ze noten lezen, liedjes zingen, klokkenspel spelen en deed daar allerlei muzikale kennis op. Na twee jaar was het tijd voor Eveline om een instrument te kiezen. Viool leek haar wat… maar helaas, haar moeder zag het ‘kattengejank’ niet helemaal zitten. Ook voor dwarsfluit was ze niet in de wieg gelegd, daar waren haar lippen niet geschikt voor. Toen haar AMV-juffrouw harp bleek te spelen, was de keus toch wel snel gemaakt. Op haar 8ste begon Eveline met harples op de Stedelijke Muziekschool in Zoetermeer. Al gauw mocht ze over naar een hogere groep en langzaam aan leerde ze steeds beter spelen.

Na één jaar harp les had ze besloten om méér met harp te doen: ze ging bij een orkest. Ze kwam in het Zoetermeers Jeugdorkest B terecht, onder leiding van Joep Annagarn. Na een paar jaar in het B-orkest te hebben gezeten, werd Eveline gevraagd om in het Zoetermeers Jeugdorkest A te komen. Daar heeft Eveline jarenlang gespeeld.

In september 2002 kwam Eveline’s droom uit: na jarenlang op een haakjes harp gespeeld te hebben, kreeg zij nu een pedaalharp! Ook de muziekschool, die was verhuisd en nu in het CKC gevestigd is, schafte nu een pedaalharp aan. Haar lerares, Nicolette Schaap, gaf Eveline dus nu gewoon les op een pedaalharp.

Dit is het 18de jaar dat Eveline les heeft. Eveline heeft al vaak opgetreden op het CKC, maar ook in onder andere bibliotheken, bruiloften en op braderieën. Tevens heeft Eveline aan diverse concoursen meegedaan en diverse prijzen in de wacht gesleept.

Eveline heeft een ruim repertoire en daar komt alleen maar steeds meer muziek bij! Op dit moment speelt Eveline ook regelmatig met een celliste.

Eveline speelt in haar vrije tijd – en dus als hobby – harp en gitaar. Verder tennist ze veel en is ze vaak in het zwembad te. Overdag is zij werkzaam als sportfysiotherapeute in een praktijk in Zoetermeer en in het zwembad als zweminstructeur.