Frank van Hoorn schrijft voor de ijsconieuwsbrief

Frank van Hoorn schrijft voor de IJsco nieuwsbrief

Westervoort, zaterdag 2 februari

Frank op het toernooi in Ede

Geert op het toernooi in Ede.
Ik ben Frank van Hoorn en 11 jaar oud. Ik zit nu bijna 10 maanden op de schaakclub van Westervoort. Ik ben lid geworden van de schaakclub omdat ik het schoolschaaktoernooi in 2007 won. Toen leek het me wel leuk om lid te worden en nog beter te worden. We zijn nu met vijftien kinderen op de club en Maarten is onze jeugdleider. Ik vind de partijen op de schaakclub het leukst. Schaken vind ik leuk omdat je er goed bij na moet denken. Ik heb al aan zeven IJsco toernooien meegedaan. Van de IJsco toernooien leer ik heel veel, misschien nog wel meer dan op de schaakclub. Ik heb ook nog een broertje: Geert (7 jaar). Hij zit ook op de schaakclub en gaat samen met mij naar de IJsco toernooien. Samen schaken we thuis om te oefenen. Geert en ik hebben het vorige jaar het schaken aan onze moeder geleerd. Nu kunnen we allemaal bij ons thuis schaken (zus van 9 jaar en papa en mama). Wij hebben het geleerd van Opa van Hoorn en ook wel van Papa. Dat is al vijf jaar geleden . Ook schaken Geert en ik met Opa van Dijk.
Opa van Hoorn zit ook op een schaakclub. De laatste tijd kan ik bijna de helft van de tijd van hem winnen. Hij is al vijfenzeventig en dan nog zo veel en goed schaken. Dat vind ik heel knap. Ik wil graag steeds beter worden in het schaken. Ik heb nu twee keer het schoolschaak toernooi gewonnen en wil dat graag nog een keer doen. Dat is in Westervoort nog nooit iemand gelukt. Ik zou het veel leuk vinden om nog heel veel bekers bij de IJsco toernooien te winnen en steeds beter te worden.
Het leukste toernooi was niet een echt IJsco toernooi, maar het Olympus toernooi op 5 januari. Ik deed mee in de jeugdgroep. In de allerhoogste groep deed Jan Timman mee. Er waren vijf schermen waarop je de eerste vijf tafels kon volgen. Supergaaf.
Groetjes Frank van Hoorn

Lees ook eens de de volledige derde nieuwsbrief met de verhalen van andere kinderen.

Lees ook de andere verhalen van Frank

Sitemap