Speeldagenkalender 2017-2018 

 

02-02-2018 Wegens omstandigheden is Pizza bij van Wessel afgelast.

 

Dit seizoen is er niet meer de mogelijkheid om bij Bello koffie te halen. Koffie of thee is nu in het jeugdhonk te verkrijgen.

Voor diegene die dit willen betaald €10,00 voor het hele seizoen of €1,00 per kop koffie/thee.

 

Voor alle foto's met betrekking tot ons elftal <klik hier>

 

26-11-2017  SHE VE1 - Apeldoornse Boys VE1

Tegen de Apeldoornse Boys is het voor ons altijd lastig spelen, uit of thuis dat maakt niet veel uit zo bleek de laatste jaren. En ook deze keer was het een ‘wonderlijke’ partij. Wij hadden Jurjen erbij en ook John deed weer mee en bij de Boys zat Sturing dit keer op de bank en zag dat het de eerste helft gelijk opging. Na een 20 minuten wist Elsard een voorzet op maat te geven die Wilbert vrijstaand naast de eerste paal in het net wist te koppen. Met deze voorsprong gesterkt wisten we de bal goed rond te spelen maar kwamen er voor beide partijen geen uitgesproken kansen. Totdat een leep steekpasje onze verdediging uiteen speelde en we toch de gelijkmaker zagen na een half uur spelen.  Jammer, maar we herpakten ons en gingen er weer voor. Vlak voor de rust loopt echter een verdediger Modje onbesuisd in de rug en hij stort met een kreet ter aarde. Nu zijn we wat dat betreft wel wat lawaai gewend bij Modje maar dit leek toch meer dan theater. Met een nare pijn in de nek moest hij er toch maar af en blies de scheids zijn fluit.

Na de rust nam Frank de vlag over van Wilco en was Modje vervangen. Bij de eerste aanval tegen maakte Wilco een overtreding in de zestien en ging de bal op de stip en er in. Er ontstond onrust bij SHE en toen na een uitval een aanvaller van de Boys de 1-3 er in schoot ging de vlam in de pan. Wilbert raakte geïrriteerd, John gaf zijn kenmerkende commentaar en Berry D riep van achteren ook nog wat hij er van vond. Ook langs de kant werd dit overgenomen en met name Martin ging zo te keer dat Henry hem nog niet stil had gekregen al was hij er bovenop gaan zitten. John riep nog eens koekoek tegen de scheidrechter en mocht met een gele prent de kleedkamer in. Niet echt reclame voor het veteranenelftal en een slecht voorbeeld voor de jeugd. Maar die stonden gelukkig niet te kijken bij die oudjes..  Maar de fut was er wel uit. We lieten de Boys nog twee keer scoren en konden toen onze zonden gaan overdenken.

De vervangende reporter.

 

19-11-2017 TKA VE1 - SHE VE1

VE 1 hongerig na overwinning

Eindelijk was het dan zover, de uitwedstrijd naar TKA. Aan het begin van het seizoen werd er al over gesproken, want als TKA 1 deze dag ook thuis moest spelen, dan is dat garantie voor een broodje kebab na de wedstrijd. Of het nu toeval was of niet, maar net vandaag was SHE 2 vrij en kon hun leider Eric V met ons mee. Als er in Nederland al sprake zou zijn van matchfixing, dan zou dit toch onder verdachte omstandigheden vallen. Maar ook keeper Andrej kwam mee om ons doel schoon te houden en van het (ook al vrije) 4e gingen Alfred en Carlos mee. Deze stonden respectievelijk laatste man en voorstopper en zo was de as van de achterhoede gevuld. De familie van Zadelhoff (in de personen van Wilco en Gert), bezetten de back posities. Voor alle duidelijkheid de ene rechts en de andere links. TKA is een lastige ploeg om tegen te voetballen, doordat de voorhoede en het middenveld continu van positie wisselen. Maar Alfred stuurde het goed aan en coachte de achterhoede steeds wie welke man moest verdedigen. Hierdoor kwamen we vaak in balbezit en kwamen we zelf ook meer aan voetballen toe. Na wat speldeprikjes werd Modje door Eric diep gestuurd en die gaf een voorzet die door Frank werd binnen geschoten. Een prachtig uitgevoerde counter en een verdiende voorsprong. Eric werd vervolgens wat overmoedig en probeerde het van afstand, maar de bal ging over het net en verdween op de parkeerplaats. Ondanks de vele aanvallen bleef het slechts 0-1 tot de rust, ook mede dankzij het goede keeperswerk van Andrej. In de tweede helft waren de eerste kansen voor ons, maar ook hun doelman keepte een goede pot. Meestal valt het doelpunt dan aan de ander kant, maar gelukkig gebeurde dat dit keer niet. Door de 0-2 van Wilbert leek de tegenstand gebroken. Maar dat was van korte duur, want TKA wilde toch nog proberen de punten thuis te houden. Ze werden er echter van weerhouden om te scoren en dat uitte zich in enige frustratie. De scheidsrechter liet een speler die het te bont maakte verplicht wisselen en zorgde daarmee dat de rust wat terugkeerde. Van grote afstand zag Eric de keeper wat ver voor zij doel staan en besloot nu eens niet hard, maar met gevoel de bal te raken en met een geweldige boog verdween de bal in het doel. Hiermee schoot hij de wedstrijd in het slot en konden we gaan genieten van de 0-3 overwinning met een welverdiend broodje.

De fietsende reporter.

 

12-11-2017 SHE VE1 - SSA Epse Gorssel Combinatie VE1

De wedstrijd van vorige week tegen Terwolde VE2 werd in onderling overleg afgelast doordat we bij SHE krap in de spelers zaten. Een aantal spelers hebben met andere teams meegedaan, zoals dat al vaak andersom is gebeurd. En ook vandaag was dat het geval tegen SSA Epse Gorssel Combinatie, want Paul deed mee om het doel te verdedigen en Nol als laatste man. Omdat het 2e vandaag vrij was, konden we ook een beroep doen op Eric. We gingen voortvarend van start. Wilbert opende de score en niet veel later wist Jurgen dit te verdubbelden na een assist van Gert. Deze vreugde was echter snel voorbij. Uit een hoekschop kwam de bal bij de paal tegen de arm van Gert en kregen we een penalty tegen. Het was wat ongelukkig, maar het betekende wel de 2-1. SSA voelde dat de wedstrijd op kantelen stond en maakte er voor rust 2-2 van. Direct na rust werd het ook nog 2-3 en dat is zo'n moment die extra hard aankomt. Want we waren uiteraard van plan om de tweede helft hetzelfde te beginnen als de eerste helft, maar door deze tegentreffer stonden we weer met beide benen op de grond. Toch kwamen we door weer een doelpunt van Wilbert op gelijke hoogte en kon het nog alle kanten op. Helaas ging het voor ons de verkeerde kant op en kwamen we opnieuw op achterstand. Hiermee begon het gemopper onderling en de tegenstander deed er nog een schepje bovenop door er 3-5 van te maken. Gelukkig wist iedereen zich te herpakken en dat resulteerde zelfs nog in een doelpunt. Deze werd goed gedrukt binnengeschoten door Rolf, die de eerste helft nog uit was gevallen. Dit bleek dus gelukkig mee te vallen, al kwam deze aansluitingstreffer net te laat. De tijd zat erop en de scheidsrechter floot voor het einde van de wedstrijd.

De fietsende reporter.

 

29-10-2017 SHE VE1 - Terwolde VE1

Na een weekendje vrijaf, stond vandaag Terwolde 1 bij ons op de stoep. De afgelopen jaren is gebleken dat zij toch het kleine broertje zijn van het sterke Terwolde 2, maar gezien de uitslagen dit seizoen heeft het er alle schijn van dat Terwolde 1 er niet veel zwakker op is geworden. Wilco L. en Paul waren binnengehaald om de posities van Martin en Henne te bezetten en ook van de reservelijst waren weer de nodige spelers opgetrommeld. Net als ZVV speelde ook Terwolde met 2 spitsen, waarop niet adequaat werd gereageerd. Dit in combinatie met een hele snel spits, slechte balaannames en slordig spel zorgde ervoor dat we in de eerste helft al tegen een 0-3 achterstand aankeken. Gelukkig wist Fredde eer nog te redden door er 1-3 van te maken. Dat het allemaal niet lekker liep, bleek ook wel uit het gemopper onderling, dat doorging tot in de kleedkamer. In de rust werden Berry D., Hugo, Elsard en Gert vervangen door Henk, Eppe, Jop en Wilco vZ. Maar ook de tweede helft was Terwolde beter en ondanks doelpunten van Wilbert en Jurgen gingen we met 3-7 onderuit. En dan te bedenken dat we volgende week op bezoek mogen bij Terwolde 2.

De fietsende reporter

 

15-10-2017 ZVV '56 VE1 - SHE VE1

Bij aankomst in Hall sprak iedereen over de dichte mist, maar onderweg ernaar toe zag ik bijna niks. Zal het wel gemist hebben. Richting Apeldoorn, waar het duel met ZVV plaats moest gaan vinden, brak het steeds meer open en er was ook voorspeld dat het een zomerse dag zou worden. En 22 graden op 15 oktober is natuurlijk ook ongekend. We hadden een behoorlijke lijst met afwezige spelers en keeper, dus werd er een beroep gedaan op de reservelijst en andere teams. Uniek hierbij was het drietal van van Reen, die wel in staat zijn om een klus te klaren. Daniël op doel, Wilfred laatste man en Herwin mid-mid. ZVV begon met een twee spitsen systeem, waardoor er in het begin even gezocht moest worden wie nu wie ging verdedigen. Vanaf het begin waren er aan beide kanten al kansen, waarvan ZVV er als eerste één wist te verzilveren. Gert probeerde de spits weg te houden, zodat Wilfred de bal kon ruimen. Maar die liet de bal van zijn voet glippen, waardoor de spits toch met de bal richting doel kon lopen en deze beheerst binnenschoot. Het was nog vroeg in de wedstrijd dus koppies omhoog en op zoek naar de gelijkmaker. Dit lukte ook al snel door een doelpunt van Mark Z. We drukten nu door en met lekker voetbal werd de score uitgebreid door Wilbert en Freddy. Vervolgens maakte ZVV de 2-3, maar met een vlammend schot die voor de keeper te heet was om vast te pakken bracht Wilfred de ruststand op 2-4. Vlak voor rust kreeg Wilco vZ het nog aan de stok met een speler van ZVV na een ongelukkige overtreding. Hierbij reageerde deze speler wel erg overdreven en ging daar in de tweede helft mee door. In de eerste helft was er al een speler voor tien minuten naar de kant gestuurd en voordat dit nogmaals zou gebeuren, werd de speler gewisseld. We kregen ook in de tweede helft behoorlijk veel kansen, maar het lukte niet om die te benutten. Zo gaven we ZVV de gelegenheid om terug in de wedstrijd te komen. En via een corner gebeurde dit ook, al werden ze wel geholpen door de Hallse defensie. Daniël stompte de corner weg, maar tegen het hoofd van Wilfred en via hem verdween de bal in het doel. Al dan niet nog aangeraakt door Berry, die bij de eerste paal stond. Zo werd het nog een lastige slotfase. Gelukkig bracht Fred verlichting door zijn tweede er in te schieten. ZVV was echter nog niet gebroken en door het toekennen van een penalty konden ze weer op een verschil van één doelpunt komen. Dit keer was het geluk wel aan onze zijde, want de bal verdween via de lat terug in het veld. Toch kwam ZVV in de laatste minuut nog op 4-5, maar eindelijk klonk het verlossende fluitsignaal en konden we de drie punten in de armen sluiten.

De fietsende reporter.

 

08-10-2017 SHE VE1 - Robur et Velocitas VE1

Met twee winstpartijen op zak stonden de veteranen vol zelfvertrouwen op het het veld tegen Apeldoorn-Noord. Vorig jaar een sterk elftal met een sterke mid-mid, een soort Gert Muller in de spits en jonge en lange opkomende middenvelders. Met Paul als enige gastspeler in de goal en 2 wissels trapten we af en wisten we direct het initiatief te nemen. Na een wat te korte terugspeelbal op de keeper wist Frank deze met nog een frisse sprint te verschalken en de bal over de gestrekt inkomende keeper in de goal te prikken. De vreugde was echter van korte duur, enige tijd later maakte de mid-mid met een hard en laag schot gelijk. We lieten ons niet uit het veld slaan en bleven vooruit spelen. De inzet werd beloond toe Modje de ver uit zijn goal staande keeper fopte met een mooie lob. De achterstand was voor Robur reden om er een tandje bij te zetten en bij een corner kregen we de bal niet weg en rommelde deze de goal in. Weg voorsprong en Robur’s mid-mid nam zijn elftal op sleeptouw zodat we met een 2-4 achterstand thee gingen drinken.

Na rust ging het qua spel redelijk gelijk op. Job en Eppe waren er in gekomen maar Eppe moest snel opgeven met probleem in de kuit. Gelukkig konden we Rimke lenen. We kregen nog een goal tegen maar Wilbert maakte de 3-5 met een mooie lob van 30 meter over de wederom ver van zijn doel staande keeper. Helaas werd even later een doelpunt van ons niet toegekend. De scheids zag het niet, de grensrechter deed alsof zijn neus bloedde en de keeper die de bal kort achter de lijn pakte speelde dat spel toen ook maar mee. Teleurstellend! De scheidsrechter had het kunnen goedmaken door een strafschop toe te kennen toen Frank even later keihard geblokt werd voor de goal. Maar helaas, geen Anschlutreffer. Integendeel, even later nog een tegengoal en dat was het dan.

De vervangende reporter

 

01-10-2017 Eerbeekse Boys VE1 - SHE VE1

Al vroeg in het seizoen stond deze streekderby op het programma. Na de 2-2 thuis eind vorig seizoen was het wel tijd om weer eens van ze te winnen. We hadden echter behoorlijk wat uitvallers en hadden maar een wissel. Ronald is nog herstellende van zijn gescheurde achillespees, Henne en Modje last van de rug, Martin in de bouw thuis, Henk nog een pijnlijke knie en zo meer..  Gelukkig kon Daniël komen keepen en hadden we wederom de gebroeders Elijzen in de as van het veld staan. En niet te vergeten gastspeler John die in plaats van op de fiets in het bos, in het veld stond tegen zijn Eerbeekse dorpsgenoten. Lekker in het zonnetje begonnen we met goed positiespel aan de wedstrijd. Het ging over en weer we werden de betere ploeg op het veld. Bij een corner van Eerbeek werd John met twee handen tegen de grond geduwd, de scheidsrechter floot niet voor deze overtreding en Eerbeek kon van dichtbij de bal inschieten. Ondanks deze tegenvaller zetten we ons goede veldspel voort en wisten we Eerbeek onder druk te zetten. Met een hard schot van ruim buiten de 16 wist Wilco E. de keeper te verschalken en de bal ging er via binnenkant paal in. Nu was het er op en er over. We wisten de druk op te voeren en drongen Eerbeek meer en meer in de eigen 16. Na een mooie aanval deed Hugo alsof hij een voorzet gaf van rechts, maar plaatse de bal leep achter de uitkomende keeper. We stonden met 1-2 voor!

In de rust is Andre van huis gebeld om toch nog maar te komen want er moest wel gewisseld worden. Berry D. moest gewisseld en Wilco v Z. kwam er in. Eerbeek had flink gewisseld en tot onze verbazing ook hun sterke aanvaller. Niettemin voerden ze de druk op. Zij wilden thuis niet verliezen van ons. Daniel wist de goal schoon te houden met prima keepwerk, maar de krachten in het veld namen af. Ook Eppe moest naar de kant en Frank B viel bijna om. Met doorwisselen van de beschikbare mensen wisten we de voorsprong te behouden. Verschillende Eerbeekse spelers waren drukker met het uiten van hun ongenoegen over elkaar en over de scheidsrechter dan met voetballen. Ondanks kansen over en weer bleef de ruststand staan. Een mooie overwinning.

De vervangende reporter

 

24-09-2017 SHE VE1 - FC Ulu Spor VE1

We zouden op 1 oktober pas onze eerste competitiewedstrijd hebben, want door een oneven aantal waren we de 24ste vrij. Maar de KNVB had op het laatste moment Ulu Spor uit Zwolle nog toegevoegd, waardoor ook voor ons vandaag de competitie kon beginnen. En dan meteen een soort interland. Niet alleen omdat het een Turks team betreft, maar ook nog eens uit een andere provincie. Een maand geleden zijn de trainingen begonnen, maar door vakantie, werk en zelfs een afgelaste training door veel neerslag, heeft nog niet iedereen zich goed voor kunnen bereiden. Dit gold ook voor de leiders, want de tas met kleding stond bij de wasvrouw en die was met vakantie. Nu speelde Ulu Spor ook in het blauw, dus (alsof het zo bedoeld was) werden de rode shirts met bijpassende broekjes uitgedeeld. Paul stond vandaag in het doel, want Henne had zich geblesseerd afgemeld. Hugo en Job waren nog op vakantie, Ronald, Appie vdB, en Berry B nog niet hersteld en Eric is leider geworden van het 2e. Verder was iedereen aanwezig en Harry K bracht versterking vanuit de reservelijst. Het was behoorlijk mistig, maar de scheidsrechter kon beide doelen zien. We begonnen wat afwachtend, waardoor het leek of Ulu Spor de betere partij was. Ze werden echter niet gevaarlijk en uit de eerste beste counter wist Modje bijna te scoren. Zijn stift ging maar rakelings langs de goal en was de aanleiding tot een ander spelbeeld. Vanaf dat moment waren we de bovenliggende partij en al snel kwamen we op 1-0 door een doelpunt van Wilbert. Niet veel later werd het 2-0 door Modje, die de bal nu wel langs de goede kant van de paal wist te krijgen. Een vrij trap voor een overtreding op Frank B net buiten de zestien leverde niets op. Maar even later werd diezelfde Frank binnen de zestien onbehouwen neergehaald en ging de bal op de stip. Wilbert moest lang wachten, maar schoot hem onberispelijk binnen. Nog voor rust bracht Fred de stand op 4-0 en hiermee leek de wedstrijd gespeeld. Op slag van rust pakt Ulu Spor een gele kaart, waardoor ze de tweede helft met 10 man moesten beginnen. Elsard, Eppe en Henk werden erin gebracht voor Frank, Wilbert en Jurgen. Voor Henk was dit slechts van korte duur, want na ongeveer 5 minuten moest hij het veld alweer verlaten met een knieblessure. Wilbert kwam hierdoor weer terug in het veld en kon zodoende zijn derde van de dag maken. De bal ging niet al te hard richting doellijn en Fred had hierdoor de kans om de goal op zijn naam te zetten. Maar hij stapte keurig over de bal en gunde het doelpunt aan Wilbert. Bijna moesten we dan toch een tegendoelpunt incasseren, want vanuit een corner dook Paul langs de bal en stond de tegenstander klaar om te scoren. Maar Gert wist de bal (wel of niet met zijn hand) weg te werken en wist daarmee de nul te houden. Op doelsaldo zijn we na deze 5-0 overwinning koploper, al zijn er nog 21 wedstrijden te gaan.

De fietsende reporter.