Speeldagenkalender 2018-2019

08-09-2018 Wilco en Margreet 12,5 jarig huwelijksfeest

 

21-10-2018 Oktoberfest met Zugabe

 

Voor alle foto's met betrekking tot ons elftal <klik hier>

 

27-05-2018     SHE VE1 – Eerbeekse Boys VE1

Al weer twee weken na het gelijke spel uit ontvingen we de Boys op het Hallse hoogland. We hadden Wilco E als keeper en zijn broer Hermen op mid-mid als versterking in onze nog immer krappe selectie. En niet te vergeten Huis die stipt op tijd was om te vlaggen. In het eerste deel voor de rust hadden de Boys de bal maar wij de kansen. Maar Wilbert, Henk en Modje waren nog niet trefzeker. Toen Hugo bij een trefzekere kopbal een duw in de rug kreeg twijfelde de scheids niet; strafschop. Modje pakte de bal zelfverzekerd voor de voeten van Wilbert weg, drukte die op de stip, legde aan en schoot beheerst laag in de linkerhoek. De verdiende 1-0. Na de rust ging het op en neer en was het spannend. Kunnen we uitlopen of maken ze gelijk? In de gebruikelijke streekderby animositeit, zeker niet gemeen maar wel ‘mannelijk’ voetbal liet Berry D zien waarom hij ooit met judo een gele band met bruine slip had. De tegen hem vloekende midvelder klapte in een knappe heupzwaai aan de grond met veel diep longgerochel. De, volgens Wilbert vakkenvullende, scheids beloonde dit niet met een wazari of ippon, maar met rood. Eerder genoemde, maar zeker niet bevooroordeelde, Wilbert kreeg voor zijn deskundig commentaar een gele.. Maar de wraak was zoet. Even later liep hij de verdediging op rechts er uit en joeg de bal langs de keeper in de touwen. Hatseflats 2-1! En met een beetje meer geluk had hij er nog wel twee kunnen maken, maar de lat wist een kopbal uit een corner en even later een schot te keren. Vlak voor de eindtune kreeg Elsard een publiekswissel en Wilco vZ de aanvoerdersband. Dit als waardering omdat hij alle wedstrijden man of the match was. Bravo Wilco! Na een snelle douche verzamelden we ons onder de bomen bij het eerste veld voor de afsluitende BBQ met de Eerbeekse Boys. Gezeten op het meubilair gebracht door René vW en smullend van de vleesgerechten van Japie Smallegange, klaargemaakt door onze Rolf en zijn maatje van EB, was het een mooie afsluiting van het seizoen. Een seizoen dat we hebben kunnen afsluiten met een keurige vijfde plaats. Namens het gehele team veel dank aan onze leiders Appie en Henry voor hun deskundige begeleiding en onverdroten inzet om telkens maar weer de posities bezet te krijgen op de speeldagen. Tot volgend seizoen!

De vervangende reporter

 

20-05-2018     SHE VE1 – KCVO VE1

Met de smadelijke uit-nederlaag nog redelijk vers in gedachten ontvingen we Vaassen deze dag met gemengde gevoelens thuis. We werden echter plezierig verrast dat het elftal arriveerde in de originele bezetting. De gemiddelde leeftijd was nu wel acceptabel voor een veteranenteam, geen (te) jonge balvaardige loopwonders die ons toen de das omdeden. Met Bloem in de basis gingen het hele spul de wei in en het werd een leuke wedstrijd met netjes voetbal aan beide kanten én een aantal kansen voor beide partijen. Met een 0-1 achterstand gingen we de rust in maar dat had maar zo andersom, dus 1-0 kunnen zijn. Ware het niet dat KCVO een prima keeper had staan. Enige tijd na rust kregen we de kans op de gelijkmaker maar helaas miste Willian de penalty die via keeper en lat er toch niet in wilde. Ondanks dat even later de 0-2 op het (fictieve) bord stond bleven we georganiseerd voetballen en na een aanval op rechts schoot Willian dan toch de 1-2 binnen. We bleven aandringen bij de uitstekende keeper maar hij liet niets door. Vlak voor tijd echter werd hij geveld met een zweepslag en moest eraf, seizoen over. Met enkele minuten te gaan konden we de invalkeeper niet verschalken en waren de punten weg.

De vervangende reporter

 

13-05-2018 Eerbeekse Boys VE1 - SHE VE1

Op moederdag stond de wedstrijd tegen Eerbeekse Boys gepland. Er werd geopperd om met de fiets te gaan, maar er was maar een enkeling die daar gehoor aan had gegeven. Eén daarvan stond tevergeefs bij de Koningsbrug te wachten, maar ipv fietsers zag hij een aantal auto's met vrolijk zwaaiende medespelers voorbij komen. Toch klasse Frank dat je de reis in je eentje hebt voortgezet. Na het omkleden zie Eppe bekaf te zijn en volgens de opstelling van Appie klopte dat ook, want hij stond rechtsbuiten terwijl hij vorige week nog rechtsback had gestaan. Als keeper was Andrej bereid om Eerbeekse doelpunten te voorkomen en ondanks wat pijntjes her en der deden we het verder met spelers uit de eigen gelederen. Het begin ging redelijk gelijk op, al leek het erop dat wij net iets sterker waren. De 1-0 viel dan ook als een donderslag bij helder hemel. Waar iedereen een voorzet verwachtte en ook Andrej van de doellijn was gekomen, schoot "kleine" Herman (voor intimi) onverwacht de bal over de keeper in het doel. Dat was toch even een tik en Eerbeek probeerde door te drukken. Een 100% kopkans van Eerbeek ging langs de paal en dat leek voor ons het moment om wakker te worden. We begonnen nu ook meer kansen te creëren, alleen ontbrak het aan de beslissende eindpass. Totdat Eerbeek binnen de zestien een overtreding beging en de scheidsrechter ons een penalty toekende. Deze werd uiterst nauwkeurig via binnenkant paal door Wilbert binnengeschoten en met de rust stond de stand weer gelijk, 1-1. Bij het betreden van het veld voor de tweede helft zagen we een wisselspeler bij Eerbeek en ik kreeg het donkerbruine vermoeden dat deze snelle speler tegenover mij zou komen te staan. Maar hij stond nu back, iets wat wel vaker gebeurd met buitenspelers. We waren deze tweede helft de betere partij en met een doelpunt van Wilbert was dat ook terug te zien in de stand, 1-2. We wisten het niet verder uit te breiden en een beetje tegen de verhouding in schoot Eerbeek de 2-2 binnen. Met nog een mooie showduik van Andrej werd erger voorkomen en hielden we beiden een punt over aan deze wedstrijd. Ondertussen kwamen de appjes binnen dat het 4e kampioen was geworden en bij deze willen wij als Veteranen het 4e van harte feliciteren. En ook bedanken voor het afstaan van spelers gedurende het seizoen, terwijl je zelf kampioen kunt worden: chapeau.

De fietsende reporter.

 

06-05-2018 SHE VE1 - V en L VE1

Met zo'n kleine competitie heb je al snel dat je binnen een maand de kans krijgt op een revanche. Maar die droom was na 2 tegendoelpunten al snel verdwenen. Berry B. was vandaag van zijn scheidsrechtersfunctie gehaald en had zijn fluit ingeruild voor een paar keeperhandschoenen. Maar aan met die 2 doelpunten had hij letterlijk het nakijken. Al begonnen we geconcentreerd en lieten we de bal lekker rondgaan, toch werden we afgestraft door 2 kleine fouten. VenL wist dit echter op voortreffelijke wijze af te maken. Hierna dicteerde VenL het spel en waren we aangewezen op onderscheppen en counteren. En dat gebeurde met succes. Met Fred als eindstation werd het 1-2 en met deze aansluitingstreffer kwam het geloof weer terug. Maar te snel viel de 1-3 nog voor rust en hoewel er de tweede helft goed strijd werd geleverd, kwamen we niet meer tot scoren. Ook VenL werd door Berry B. en zijn verdediging ervan weerhouden om de score verder uit te breiden, zodat de eindstand dezelfde was als de ruststand.

De fietsende reporter.

 

22-04-2018 WWNA VE1 - SHE VE1

We waren wat benauwd dat we op kunstgras moesten spelen, vooral Wilbert. Maar desgevraagd konden we gelukkig op echt gras ook al leek het veld nog harder dan het kunstgrasveld. Maar goed, Wilbert kon dus mee doen en ook Andrei, Alfred en Willian waren van de partij op deze derde wedstrijd in 8 dagen.

En we begonnen goed met keurig opbouwend spel en weinig balverlies. Al vrij snel kregen we een vrije trap net buiten de 16 na een overtreding op Wilbert. Willian schoot keurig langs de muur en keeper en de voorsprong was een feit. En niet veel later kwam Freddy goed door, haalde de achterlijn en gaf een voorzet die Willian prima inschoot. Dat enige tijd later WWNA de 1-2 maakte met een schot van links deed ons alleen maar beter voetballen. Er werd goed gecombineerd, de bal bleef op de grond en met twee goede uitvallen wisten achtereenvolgens Jurgen en Elsard bijna identiek te scoren door met een mooie lob over de alsmaar ver uitkomende keeper te scoren. Zo stonden we met 1-4 voor met goed voetbal en veel ruimte om te voetballen.

Een goed eind in de tweede helft wist Wilbert de voorsprong nog uit te breiden op de hem zo kenwerkende wijze, op de 16 meter heen en weer dribbelend tot hij de bal schietvrij kreeg voor zijn linkerbeen. Boem, 1-5. Pas toen WWNA de jonge maar vooral snelle aanvoerder op rechtsbuiten zette wisten ze de aansluiting te vinden. Zelf twee doelpunten makend en met een assist stond de stand op 4-5 en moesten we alle zeilen bijzetten om de drie punten niet uit handen te geven. Met enkele strategische blessure behandelingen en wissels konden we WWNA genoeg ontregelen zodat ze er niet meer aan kwamen. Al weer een wedstrijd die laat zien dat we met meer voetballend vermogen op de as beter gaan presteren. We zijn reuze benieuwd wie er eind van het seizoen transfervrij zijn en ons definitief komen versterken.

De vervangende reporter

 

19-04-2018 SHE VE1 - ZVV '56 VE1

Op de warmste dag van het jaar, tot nu toe dan, trapten we op donderdagavond om 19.30 uur af tegen ZVV. Niet alle veteranen hadden deze avond tijd maar gelukkig konden we beschikken over keeper Paul en spelers Ad en Willian en de gebroeders Elijzen.

De eerste 2 minuten waren we maar slordig bezig, veel balverlies waardoor er geen opbouw in het spel kwam maar ZVV wist er geen gebruik van te maken. Willian kwam bij een counter nog in de buurt van een goal en we gingen met de beginstand de rust in. In de rust liet Paul een hangend laatste kootje van zijn rechter middelvinger zien. Hij had er een bal op gekregen en de strekpees was losgescheurd. Met flink tape er omheen heeft hij de wedstrijd wel uitgespeeld die bikkel. Was meteen zijn laatste dit seizoen. Hij moet zijn inmiddels gespalkte vinger 8 weken met rust laten zodat de pees weer aangroeit.

Na de thee gingen we voortvarender van start. Bij een counter kwam Ad alleen voor de keeper en wist met een mooie lob de score te openen. Niet veel later kwam hij terug uit buitenspel positie en terwijl de bal over de ZVV verdediging gaat loopt hij weer terug, pikt de bal op en weet wederom de keeper met een lob te verschalken. Ondanks driftig reclameren voor buitenspel wordt de goal goedgekeurd. Niet veel later is er een uitval op rechts, de ZVV buitenspeler passeert onze back en schiet via Paul hard de 2-1 in. Daarna gaat het spel op een neer. Op een corner kopt Wilbert hard in maar de uitstekende keeper weet die inzet te keren. Frank, dit keer op rechtsbuiten, passeert zijn tegenstander maar zijn schot gaat via keeper en paal over de achterlijn. En bij slordig terugspelen weet de keeper de bal nog weg te werken voordat de bal helemaal over de doellijn gaat. Hermen is er bij maar schiet keihard op de paal. Wat een pech. En zeker als vlak voor tijd Berry een penalty moet geven als Hermen binnen de 16 meter de aanvaller tegen de grond loopt. Die gaat er in. Helaas bleef er maar 1 punt in Hall.

De vervangende reporter

 

15-04-2018 V en L VE1 - SHE VE1

Na een andere route dan gebruikelijk kwamen we toch bij het sportpark van De Vecht. Op het circuit van vliegveld Teuge waren we namelijk Freddy Verstappen uit het oog verloren. Als keeper was Andrej bereid om het veteranen doel te verdedigen en ook een aantal spelers van de reservelijst waren hard nodig om aan een totaal van 13 man te komen. In het najaar hadden we ook al uit tegen VenL gevoetbald en toen bleek dat zij zich aardig “verjongd” hadden. Die 4-1 nederlaag was nog niet vergeten, dus we waren gewaarschuwd. Maar vanaf het eerste fluitsignaal liepen we achter de tegenstander aan. Mede door eigen toedoen, want veel passes kwamen niet aan en er was onnodig veel bal verlies. De 1-0 kwam dan ook niet als een verrassing, al had het kort ervoor (al zou het tegen de verhouding in zijn geweest) ook zomaar 0-1 kunnen zijn. Niet veel later pakte ik mijn pen en papier om de 2-0 te noteren, maar de speler van VenL wist de bal naast te schieten terwijl dit moeilijker leek dan hem erin te schieten. Zonder er erg in te hebben maakte Eppe langs de lijn de opmerking “dat De Vechtlust er wel was” en begreep dan ook niet waarom ik begon te lachen. Maar hij had wel gelijk, want door de kop niet te laten hangen vochten we ons terug in de wedstrijd door er 1-1 van te maken. Hier ging wat miscommunicatie bij de tegenstander aan vooraf en Wilbert maakte daar dankbaar gebruik van. Stiekem werd er al gedacht een punt mee te nemen, maar VenL gunde ons dat niet en behielden met het maken van de 2-1 hun ongeslagen status. Volgens onze leider van deze dag zouden we, als we zo door voetbalden, dit seizoen geen punten meer gaan halen. Dus is het aan ons om donderdagavond thuis tegen ZVV zijn ongelijk te halen.

De fietsende reporter.

 

25-03-2018 KCVO VE1 – SHE VE1

Zo van te voren leek het een aardige wedstrijd te kunnen worden. KCVO had de eerste twee met ruime cijfers verloren van WWNA en V&L, dat zijn toch niet de uitblinkers in de poule. Hoe konden we ons vergissen.. Tuurlijk, we misten Modje op rechts, enkele half geblesseerden en onfitten en een aantal had het toernooitje op kunstgras van afgelopen vrijdag bij Loenen nog in de benen hangen, maar we misten elk voetballend vermogen om maar enige indruk op KCVO te kunnen maken. Bij rust stonden we al met 4-0 achter zonder zelf uitgespeelde kansen te hebben gehad. Een schot van afstand van Hugo, Wilbert die al kappend en draaiend telkens tegen de tegenstander aanschoot en Frank die een schot(je) met links, jaja, zag gekeerd door de behoorlijk keepende doelman. Maar verder was het Vaassen dat met een redelijke verdediging en middenveld en een snelle spits de goals wel wist te maken. Na de rust met Elsard en Henk voor de gewisselde Wilbert en Frank kwamen we er ook niet aan. Nog drie tegendoelpunten kwamen er bij  en wij stonden er bij en we keken er naar...

De veteranen selectie begint toch aardig dun te worden, dat is nu wel weer eens te meer pijnlijk duidelijk geworden. We krijgen maar nauwelijks 11 man op de been, hebben geen keeper meer en regelmatig spelers met (kleine) blessures. Om het spelplezier te bewaren, zal er iets moeten gebeuren. Alleen de vraag is hoe en wat?

De vervangende reporter

 

11-03-2018  SHE VE1 - WWNA VE1

Door ongekende kou aan het einde van de winter konden we op 11 maart pas onze eerste wedstrijd van 2018 spelen. Werd er een week geleden nog geschaatst op natuurijs en was zelfs het trainen afgelast, liep de thermometer vandaag op richting de 16 graden. Door de grote onderlinge verschillen in de veteranenklasse had de KNVB besloten om de competitie op te splitsen in een soort van voorjaarscompetitie. Hierdoor ontstaat een poule van 6 teams waarbij het onderste deel  van de oorspronkelijke competitie (nummers 6 t/m 12) onze nieuwe competitie is geworden. We spelen allemaal 2 x tegen elkaar en we beginnen allemaal weer met 0 punten. Op deze manier zit er weer spanning in de competitie, want als ze met dezelfde 12 door waren gegaan was de competitie al beslist geweest. Volgens Hugo zat er ook nog wel een nadeel aan, want voor de winterstop hadden we toch al wat punten bij elkaar gevoetbald en die waren we nu weer kwijt. De eerste wedstrijd was thuis tegen WWNA. Ronald, Job en Martin ontbraken nog wegens herstel en Henne heeft door een slepende rugblessure  besloten om (voorlopig?) te stoppen met keepen. Gelukkig konden we Daniël van het vierde meekrijgen, zodat we met een volwaardig elftal van start konden gaan. Het veld had duidelijk geleden onder de winterse omstandigheden en ook het feit dat we een aantal maanden geen wedstrijd meer hadden gevoetbald speelde vooral in de beginfase een grote rol. Eerst liep Gert (al verdedigend meelopend met zijn tegenstander) tegen de uitkomende Daan, waarbij de aanvaller van WWNA bijna de lachende derde werd. En niet veel later verspeelde Hugo tijdens de opbouw de bal net voor de middellijn en de speler die de bal onderschepte bedacht zich geen moment en schoot de bal van zo’n 40 meter op doel. Daan, die de opbouw had opgezet, kon niet zo snel vanaf de zestien terug komen en zag de bal over zich heen gaan en bovenin het doel belanden. Een knap doelpunt, maar wel een 0-1 achterstand. We waren daardoor wel wakker geschud en voetballend ging het steeds beter. Het leverde zelfs de gelijkmaker op door een doelpunt van Wilbert na goed aanvallend werk van Freddy, Frank, Modje en Rolf. Na dit doelpunt werd het een open wedstrijd, met kansen aan beide kanten. Daan, de verdediging en zelfs de middenvelders wisten de ballen voor de doellijn weg te halen en een tegentreffer te voorkomen. Zelf kregen we ook de nodige kansen, waarbij Modje er een aantal keer als een skiër op de Olympische winterspelen doorheen slalomde, maar vergat de finish te passeren. Toch trokken we nog voor rust aan het langste eind doordat Wilbert wederom de bal voorbij de doelman wist te schieten. Na de rust hetzelfde spelbeeld, genoeg kansen voor beide ploegen, maar een doelpunt viel er niet meer. Hiermee zijn de eerste 3 punten binnen en zijn we voorlopig gedeeld koploper.

De fietsende reporter.

 

26-11-2017  SHE VE1 - Apeldoornse Boys VE1

Tegen de Apeldoornse Boys is het voor ons altijd lastig spelen, uit of thuis dat maakt niet veel uit zo bleek de laatste jaren. En ook deze keer was het een ‘wonderlijke’ partij. Wij hadden Jurjen erbij en ook John deed weer mee en bij de Boys zat Sturing dit keer op de bank en zag dat het de eerste helft gelijk opging. Na een 20 minuten wist Elsard een voorzet op maat te geven die Wilbert vrijstaand naast de eerste paal in het net wist te koppen. Met deze voorsprong gesterkt wisten we de bal goed rond te spelen maar kwamen er voor beide partijen geen uitgesproken kansen. Totdat een leep steekpasje onze verdediging uiteen speelde en we toch de gelijkmaker zagen na een half uur spelen.  Jammer, maar we herpakten ons en gingen er weer voor. Vlak voor de rust loopt echter een verdediger Modje onbesuisd in de rug en hij stort met een kreet ter aarde. Nu zijn we wat dat betreft wel wat lawaai gewend bij Modje maar dit leek toch meer dan theater. Met een nare pijn in de nek moest hij er toch maar af en blies de scheids zijn fluit.

Na de rust nam Frank de vlag over van Wilco en was Modje vervangen. Bij de eerste aanval tegen maakte Wilco een overtreding in de zestien en ging de bal op de stip en er in. Er ontstond onrust bij SHE en toen na een uitval een aanvaller van de Boys de 1-3 er in schoot ging de vlam in de pan. Wilbert raakte geïrriteerd, John gaf zijn kenmerkende commentaar en Berry D riep van achteren ook nog wat hij er van vond. Ook langs de kant werd dit overgenomen en met name Martin ging zo te keer dat Henry hem nog niet stil had gekregen al was hij er bovenop gaan zitten. John riep nog eens koekoek tegen de scheidrechter en mocht met een gele prent de kleedkamer in. Niet echt reclame voor het veteranenelftal en een slecht voorbeeld voor de jeugd. Maar die stonden gelukkig niet te kijken bij die oudjes..  Maar de fut was er wel uit. We lieten de Boys nog twee keer scoren en konden toen onze zonden gaan overdenken.

De vervangende reporter.

 

19-11-2017 TKA VE1 - SHE VE1

VE 1 hongerig na overwinning

Eindelijk was het dan zover, de uitwedstrijd naar TKA. Aan het begin van het seizoen werd er al over gesproken, want als TKA 1 deze dag ook thuis moest spelen, dan is dat garantie voor een broodje kebab na de wedstrijd. Of het nu toeval was of niet, maar net vandaag was SHE 2 vrij en kon hun leider Eric V met ons mee. Als er in Nederland al sprake zou zijn van matchfixing, dan zou dit toch onder verdachte omstandigheden vallen. Maar ook keeper Andrej kwam mee om ons doel schoon te houden en van het (ook al vrije) 4e gingen Alfred en Carlos mee. Deze stonden respectievelijk laatste man en voorstopper en zo was de as van de achterhoede gevuld. De familie van Zadelhoff (in de personen van Wilco en Gert), bezetten de back posities. Voor alle duidelijkheid de ene rechts en de andere links. TKA is een lastige ploeg om tegen te voetballen, doordat de voorhoede en het middenveld continu van positie wisselen. Maar Alfred stuurde het goed aan en coachte de achterhoede steeds wie welke man moest verdedigen. Hierdoor kwamen we vaak in balbezit en kwamen we zelf ook meer aan voetballen toe. Na wat speldeprikjes werd Modje door Eric diep gestuurd en die gaf een voorzet die door Frank werd binnen geschoten. Een prachtig uitgevoerde counter en een verdiende voorsprong. Eric werd vervolgens wat overmoedig en probeerde het van afstand, maar de bal ging over het net en verdween op de parkeerplaats. Ondanks de vele aanvallen bleef het slechts 0-1 tot de rust, ook mede dankzij het goede keeperswerk van Andrej. In de tweede helft waren de eerste kansen voor ons, maar ook hun doelman keepte een goede pot. Meestal valt het doelpunt dan aan de ander kant, maar gelukkig gebeurde dat dit keer niet. Door de 0-2 van Wilbert leek de tegenstand gebroken. Maar dat was van korte duur, want TKA wilde toch nog proberen de punten thuis te houden. Ze werden er echter van weerhouden om te scoren en dat uitte zich in enige frustratie. De scheidsrechter liet een speler die het te bont maakte verplicht wisselen en zorgde daarmee dat de rust wat terugkeerde. Van grote afstand zag Eric de keeper wat ver voor zij doel staan en besloot nu eens niet hard, maar met gevoel de bal te raken en met een geweldige boog verdween de bal in het doel. Hiermee schoot hij de wedstrijd in het slot en konden we gaan genieten van de 0-3 overwinning met een welverdiend broodje.

De fietsende reporter.

 

12-11-2017 SHE VE1 - SSA Epse Gorssel Combinatie VE1

De wedstrijd van vorige week tegen Terwolde VE2 werd in onderling overleg afgelast doordat we bij SHE krap in de spelers zaten. Een aantal spelers hebben met andere teams meegedaan, zoals dat al vaak andersom is gebeurd. En ook vandaag was dat het geval tegen SSA Epse Gorssel Combinatie, want Paul deed mee om het doel te verdedigen en Nol als laatste man. Omdat het 2e vandaag vrij was, konden we ook een beroep doen op Eric. We gingen voortvarend van start. Wilbert opende de score en niet veel later wist Jurgen dit te verdubbelden na een assist van Gert. Deze vreugde was echter snel voorbij. Uit een hoekschop kwam de bal bij de paal tegen de arm van Gert en kregen we een penalty tegen. Het was wat ongelukkig, maar het betekende wel de 2-1. SSA voelde dat de wedstrijd op kantelen stond en maakte er voor rust 2-2 van. Direct na rust werd het ook nog 2-3 en dat is zo'n moment die extra hard aankomt. Want we waren uiteraard van plan om de tweede helft hetzelfde te beginnen als de eerste helft, maar door deze tegentreffer stonden we weer met beide benen op de grond. Toch kwamen we door weer een doelpunt van Wilbert op gelijke hoogte en kon het nog alle kanten op. Helaas ging het voor ons de verkeerde kant op en kwamen we opnieuw op achterstand. Hiermee begon het gemopper onderling en de tegenstander deed er nog een schepje bovenop door er 3-5 van te maken. Gelukkig wist iedereen zich te herpakken en dat resulteerde zelfs nog in een doelpunt. Deze werd goed gedrukt binnengeschoten door Rolf, die de eerste helft nog uit was gevallen. Dit bleek dus gelukkig mee te vallen, al kwam deze aansluitingstreffer net te laat. De tijd zat erop en de scheidsrechter floot voor het einde van de wedstrijd.

De fietsende reporter.

 

29-10-2017 SHE VE1 - Terwolde VE1

Na een weekendje vrijaf, stond vandaag Terwolde 1 bij ons op de stoep. De afgelopen jaren is gebleken dat zij toch het kleine broertje zijn van het sterke Terwolde 2, maar gezien de uitslagen dit seizoen heeft het er alle schijn van dat Terwolde 1 er niet veel zwakker op is geworden. Wilco L. en Paul waren binnengehaald om de posities van Martin en Henne te bezetten en ook van de reservelijst waren weer de nodige spelers opgetrommeld. Net als ZVV speelde ook Terwolde met 2 spitsen, waarop niet adequaat werd gereageerd. Dit in combinatie met een hele snel spits, slechte balaannames en slordig spel zorgde ervoor dat we in de eerste helft al tegen een 0-3 achterstand aankeken. Gelukkig wist Fredde eer nog te redden door er 1-3 van te maken. Dat het allemaal niet lekker liep, bleek ook wel uit het gemopper onderling, dat doorging tot in de kleedkamer. In de rust werden Berry D., Hugo, Elsard en Gert vervangen door Henk, Eppe, Jop en Wilco vZ. Maar ook de tweede helft was Terwolde beter en ondanks doelpunten van Wilbert en Jurgen gingen we met 3-7 onderuit. En dan te bedenken dat we volgende week op bezoek mogen bij Terwolde 2.

De fietsende reporter

 

15-10-2017 ZVV '56 VE1 - SHE VE1

Bij aankomst in Hall sprak iedereen over de dichte mist, maar onderweg ernaar toe zag ik bijna niks. Zal het wel gemist hebben. Richting Apeldoorn, waar het duel met ZVV plaats moest gaan vinden, brak het steeds meer open en er was ook voorspeld dat het een zomerse dag zou worden. En 22 graden op 15 oktober is natuurlijk ook ongekend. We hadden een behoorlijke lijst met afwezige spelers en keeper, dus werd er een beroep gedaan op de reservelijst en andere teams. Uniek hierbij was het drietal van van Reen, die wel in staat zijn om een klus te klaren. Daniël op doel, Wilfred laatste man en Herwin mid-mid. ZVV begon met een twee spitsen systeem, waardoor er in het begin even gezocht moest worden wie nu wie ging verdedigen. Vanaf het begin waren er aan beide kanten al kansen, waarvan ZVV er als eerste één wist te verzilveren. Gert probeerde de spits weg te houden, zodat Wilfred de bal kon ruimen. Maar die liet de bal van zijn voet glippen, waardoor de spits toch met de bal richting doel kon lopen en deze beheerst binnenschoot. Het was nog vroeg in de wedstrijd dus koppies omhoog en op zoek naar de gelijkmaker. Dit lukte ook al snel door een doelpunt van Mark Z. We drukten nu door en met lekker voetbal werd de score uitgebreid door Wilbert en Freddy. Vervolgens maakte ZVV de 2-3, maar met een vlammend schot die voor de keeper te heet was om vast te pakken bracht Wilfred de ruststand op 2-4. Vlak voor rust kreeg Wilco vZ het nog aan de stok met een speler van ZVV na een ongelukkige overtreding. Hierbij reageerde deze speler wel erg overdreven en ging daar in de tweede helft mee door. In de eerste helft was er al een speler voor tien minuten naar de kant gestuurd en voordat dit nogmaals zou gebeuren, werd de speler gewisseld. We kregen ook in de tweede helft behoorlijk veel kansen, maar het lukte niet om die te benutten. Zo gaven we ZVV de gelegenheid om terug in de wedstrijd te komen. En via een corner gebeurde dit ook, al werden ze wel geholpen door de Hallse defensie. Daniël stompte de corner weg, maar tegen het hoofd van Wilfred en via hem verdween de bal in het doel. Al dan niet nog aangeraakt door Berry, die bij de eerste paal stond. Zo werd het nog een lastige slotfase. Gelukkig bracht Fred verlichting door zijn tweede er in te schieten. ZVV was echter nog niet gebroken en door het toekennen van een penalty konden ze weer op een verschil van één doelpunt komen. Dit keer was het geluk wel aan onze zijde, want de bal verdween via de lat terug in het veld. Toch kwam ZVV in de laatste minuut nog op 4-5, maar eindelijk klonk het verlossende fluitsignaal en konden we de drie punten in de armen sluiten.

De fietsende reporter.

 

08-10-2017 SHE VE1 - Robur et Velocitas VE1

Met twee winstpartijen op zak stonden de veteranen vol zelfvertrouwen op het het veld tegen Apeldoorn-Noord. Vorig jaar een sterk elftal met een sterke mid-mid, een soort Gert Muller in de spits en jonge en lange opkomende middenvelders. Met Paul als enige gastspeler in de goal en 2 wissels trapten we af en wisten we direct het initiatief te nemen. Na een wat te korte terugspeelbal op de keeper wist Frank deze met nog een frisse sprint te verschalken en de bal over de gestrekt inkomende keeper in de goal te prikken. De vreugde was echter van korte duur, enige tijd later maakte de mid-mid met een hard en laag schot gelijk. We lieten ons niet uit het veld slaan en bleven vooruit spelen. De inzet werd beloond toe Modje de ver uit zijn goal staande keeper fopte met een mooie lob. De achterstand was voor Robur reden om er een tandje bij te zetten en bij een corner kregen we de bal niet weg en rommelde deze de goal in. Weg voorsprong en Robur’s mid-mid nam zijn elftal op sleeptouw zodat we met een 2-4 achterstand thee gingen drinken.

Na rust ging het qua spel redelijk gelijk op. Job en Eppe waren er in gekomen maar Eppe moest snel opgeven met probleem in de kuit. Gelukkig konden we Rimke lenen. We kregen nog een goal tegen maar Wilbert maakte de 3-5 met een mooie lob van 30 meter over de wederom ver van zijn doel staande keeper. Helaas werd even later een doelpunt van ons niet toegekend. De scheids zag het niet, de grensrechter deed alsof zijn neus bloedde en de keeper die de bal kort achter de lijn pakte speelde dat spel toen ook maar mee. Teleurstellend! De scheidsrechter had het kunnen goedmaken door een strafschop toe te kennen toen Frank even later keihard geblokt werd voor de goal. Maar helaas, geen Anschlutreffer. Integendeel, even later nog een tegengoal en dat was het dan.

De vervangende reporter

 

01-10-2017 Eerbeekse Boys VE1 - SHE VE1

Al vroeg in het seizoen stond deze streekderby op het programma. Na de 2-2 thuis eind vorig seizoen was het wel tijd om weer eens van ze te winnen. We hadden echter behoorlijk wat uitvallers en hadden maar een wissel. Ronald is nog herstellende van zijn gescheurde achillespees, Henne en Modje last van de rug, Martin in de bouw thuis, Henk nog een pijnlijke knie en zo meer..  Gelukkig kon Daniël komen keepen en hadden we wederom de gebroeders Elijzen in de as van het veld staan. En niet te vergeten gastspeler John die in plaats van op de fiets in het bos, in het veld stond tegen zijn Eerbeekse dorpsgenoten. Lekker in het zonnetje begonnen we met goed positiespel aan de wedstrijd. Het ging over en weer we werden de betere ploeg op het veld. Bij een corner van Eerbeek werd John met twee handen tegen de grond geduwd, de scheidsrechter floot niet voor deze overtreding en Eerbeek kon van dichtbij de bal inschieten. Ondanks deze tegenvaller zetten we ons goede veldspel voort en wisten we Eerbeek onder druk te zetten. Met een hard schot van ruim buiten de 16 wist Wilco E. de keeper te verschalken en de bal ging er via binnenkant paal in. Nu was het er op en er over. We wisten de druk op te voeren en drongen Eerbeek meer en meer in de eigen 16. Na een mooie aanval deed Hugo alsof hij een voorzet gaf van rechts, maar plaatse de bal leep achter de uitkomende keeper. We stonden met 1-2 voor!

In de rust is Andre van huis gebeld om toch nog maar te komen want er moest wel gewisseld worden. Berry D. moest gewisseld en Wilco v Z. kwam er in. Eerbeek had flink gewisseld en tot onze verbazing ook hun sterke aanvaller. Niettemin voerden ze de druk op. Zij wilden thuis niet verliezen van ons. Daniel wist de goal schoon te houden met prima keepwerk, maar de krachten in het veld namen af. Ook Eppe moest naar de kant en Frank B viel bijna om. Met doorwisselen van de beschikbare mensen wisten we de voorsprong te behouden. Verschillende Eerbeekse spelers waren drukker met het uiten van hun ongenoegen over elkaar en over de scheidsrechter dan met voetballen. Ondanks kansen over en weer bleef de ruststand staan. Een mooie overwinning.

De vervangende reporter

 

24-09-2017 SHE VE1 - FC Ulu Spor VE1

We zouden op 1 oktober pas onze eerste competitiewedstrijd hebben, want door een oneven aantal waren we de 24ste vrij. Maar de KNVB had op het laatste moment Ulu Spor uit Zwolle nog toegevoegd, waardoor ook voor ons vandaag de competitie kon beginnen. En dan meteen een soort interland. Niet alleen omdat het een Turks team betreft, maar ook nog eens uit een andere provincie. Een maand geleden zijn de trainingen begonnen, maar door vakantie, werk en zelfs een afgelaste training door veel neerslag, heeft nog niet iedereen zich goed voor kunnen bereiden. Dit gold ook voor de leiders, want de tas met kleding stond bij de wasvrouw en die was met vakantie. Nu speelde Ulu Spor ook in het blauw, dus (alsof het zo bedoeld was) werden de rode shirts met bijpassende broekjes uitgedeeld. Paul stond vandaag in het doel, want Henne had zich geblesseerd afgemeld. Hugo en Job waren nog op vakantie, Ronald, Appie vdB, en Berry B nog niet hersteld en Eric is leider geworden van het 2e. Verder was iedereen aanwezig en Harry K bracht versterking vanuit de reservelijst. Het was behoorlijk mistig, maar de scheidsrechter kon beide doelen zien. We begonnen wat afwachtend, waardoor het leek of Ulu Spor de betere partij was. Ze werden echter niet gevaarlijk en uit de eerste beste counter wist Modje bijna te scoren. Zijn stift ging maar rakelings langs de goal en was de aanleiding tot een ander spelbeeld. Vanaf dat moment waren we de bovenliggende partij en al snel kwamen we op 1-0 door een doelpunt van Wilbert. Niet veel later werd het 2-0 door Modje, die de bal nu wel langs de goede kant van de paal wist te krijgen. Een vrij trap voor een overtreding op Frank B net buiten de zestien leverde niets op. Maar even later werd diezelfde Frank binnen de zestien onbehouwen neergehaald en ging de bal op de stip. Wilbert moest lang wachten, maar schoot hem onberispelijk binnen. Nog voor rust bracht Fred de stand op 4-0 en hiermee leek de wedstrijd gespeeld. Op slag van rust pakt Ulu Spor een gele kaart, waardoor ze de tweede helft met 10 man moesten beginnen. Elsard, Eppe en Henk werden erin gebracht voor Frank, Wilbert en Jurgen. Voor Henk was dit slechts van korte duur, want na ongeveer 5 minuten moest hij het veld alweer verlaten met een knieblessure. Wilbert kwam hierdoor weer terug in het veld en kon zodoende zijn derde van de dag maken. De bal ging niet al te hard richting doellijn en Fred had hierdoor de kans om de goal op zijn naam te zetten. Maar hij stapte keurig over de bal en gunde het doelpunt aan Wilbert. Bijna moesten we dan toch een tegendoelpunt incasseren, want vanuit een corner dook Paul langs de bal en stond de tegenstander klaar om te scoren. Maar Gert wist de bal (wel of niet met zijn hand) weg te werken en wist daarmee de nul te houden. Op doelsaldo zijn we na deze 5-0 overwinning koploper, al zijn er nog 21 wedstrijden te gaan.

De fietsende reporter.