Speeldagenkalender 2018-2019

29 maart Freddy W 50

1 juni 2019 60ste verjaardag Gerard Hendriks

 

Voor alle foto's met betrekking tot ons elftal <klik hier>

 

10-03-2019 Apeldoornse Boys VE1 - SHE VE1

Naarmate het aantal afzeggingen toenam, zakte het vertrouwen op een goede afloop in en tegen Apeldoornse Boys. Maar met de toevoeging van Adje en Jaap van het derde en Wilco vZ kwam het vertrouwen weer terug. Gedurende de week was er al behoorlijk wat neerslag gevallen en ook vandaag regende het al vanaf vroeg in de ochtend. Voorzichtig werd er via de app geïnformeerd of het misschien afgelast was, maar daar werd geen gehoor aan gegeven. Aan auto's met dit weer geen gebrek en nadat spelers en tassen een plek hadden gevonden kon er worden vertrokken richting Apeldoorn. Frank B was nog niet geheel hersteld, maar om zijn gekwetseerde enkel toch wat beweging te gunnen nam hij het vlaggen voor zijn rekening. Al snel werd de lange bal gehanteerd om gebruik te maken van de snelheid van Jaap. In het begin was hij niet heel gelukkig in de aannames, maar dat ging met de aanval beter. Zo goed zelfs dat er een doelpunt uit voortkwam. Vanaf de achterlijn werd de bal terug gelegd naar de zestien en Hermen schoot de bal verwoestend binnen. Tot ieders verbazing ging de vlag de lucht in en de scheidsrechter liep erheen om vervolgens het doelpunt af te keuren. Iemand van SHE had hinderlijk buitenspel gestaan was de uitleg. Alleen konden ze niet zeggen wie. Wat aangeslagen door dit dubieuze besluit probeerden we het goede spel voort te zetten. We kwamen nog een aantal keer dichtbij, toch wist Apeldoornse Boys vlak voor de rust de stand op 1-0 te zetten.

Al vroeg in de tweede helft werd het 2-0 door een cornerbal die door Daniël verkeerd werd ingeschat. Hij kon de bal nog wel raken, maar niet wegslaan. De bal kwam voor de voeten van een aanvaller en die schoot hem binnen. De volgende tegenvaller was het uitvallen van grensrechter Frank B. Met een uitglijder ging hij weer door zijn enkel. Een volgende keer als hij gaat vlaggen met zulk weer is het verstandiger om voetbalschoenen aan te trekken i.p.v. dansschoenen. Henk nam het over en het grootste probleem dat hij had was het vissen naar ballen uit de naastgelegen sloot. Met de aansluitingstreffer bewees Adje dat hij prima in ons team past en bracht de spanning in de wedstrijd terug. Te snel na zijn doelpunt werd het 3-1. Wilco vZ deed diverse slidings om het doelpunt te voorkomen, maar de aanvaller wist steeds weg te kappen en schoot uiteindelijk de bal langs Daniël. Opnieuw dachten we daarna te scoren, maar ook dit doelpunt werd afgekeurd. Adje stond in de buurt van de penalty stip om een hoge bal aan te nemen. De keeper kwam uit en liep tegen Adje aan. Hierdoor kwam de bal voor de voeten van Hermen en die schoot de bal in het lege doel. Goed doelpunt en gezien de resterende speeltijd nog kans op een punt. Maar de scheidsrechter keurde ook dit doelpunt af wegens hinderen van de keeper. Zo verregende niet alleen de zondag, maar ook deze wedstrijd.

De fietsende reporter.

 

24-02-2019 SHE VE1 - Gorssel VE1

 

Deze wedstrijd was ingepland voor de winterstop op 9 december, maar werd afgelast. De nieuwe datum werd 27 januari, maar ook die werd afgelast. Volgende kans 24 februari en nu ging het eindelijk door. Nadat de scheidsrechter ervan overtuigd werd om zijn tenue, dat wel heel veel op die van Gorssel leek, te verruilen voor een neutraler tenue kon de wedstrijd beginnen. Na een wat aftastend begin kwamen we al vroeg in de wedstrijd op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Fred. Maar niet veel later kon Gorssel de stand al weer gelijktrekken d.m.v. een penalty. Deze werd gegeven nadat Frank B met zijn handen voorkwam dat de bal in het doel geschoten werd. De penalty werd verrassend naast geschoten en Frank mocht blijven staan. Al was dat echter van korte duur, want vlak erna moest hij alsnog het veld verlaten door een blessure. Gert was zijn vervanger en samen met Wilfred en Berry probeerden ze de steeds van plek wisselende aanvallers tegen te houden. Ook onze aanvallers wisten het de verdediging van Gorssel lastig te maken. Een kopbal van Wilbert werd ze te machtig en werd achter de doellijn gekeerd. De scheidsrechter stond op de achterlijn en had er geen doellijntechnologie voor nodig om de goal goed te keuren. Hermen wist een blessure te voorkomen door een harde tackle te ontwijken, terwijl Herwin wat minder geluk had. Hij ging door zijn enkel en kon niet verder. Modje was na een lange afwezigheid zijn vervanger en mocht laten zien of hij zijn snelheid nog had behouden. Door een fraaie actie van Wilbert kwam Fred met een even mooie aanname alleen voor de keeper en passeerde deze. Een riante 3-0 voorsprong, toch werd dit in korte tijd teruggebracht naar 3-2. De speler die de penalty naast schoot liet even zien dat het een goede voetballer was en scoorde tweemaal. Na de rust werd er besloten als verdediging een vaste man te houden en niet een vaste positie. Maar alsnog wist Gorssel de 3-3 te scoren, doordat één van de aanvallers uit de rug van de verdediger was gelopen. Gelukkig stak Fred vandaag in uitstekende vorm en bracht met zijn derde de stand op 4-3 na opnieuw een actie met Wilbert. Intussen was de afgelopen week jarige Job in het veld gekomen voor Henk. Na een overtreding binnen de zestien ging de bal op de stip en Frank vdB liet het dit keer aan Wilco E. Die schoot hem feilloos binnen en bracht de marge weer op 2 doelpunten. Gorssel wist weer de verdediging te doorbreken en brachten de spanning terug door er 5-4 van te maken. Vlak voor tijd liepen de gemoederen toch weer hoog op en Frank vdB werd er de dupe van en moest naar de kant. Met 10 man wisten we de laatste minuten stand te houden en boekten we onze tweede overwinning op rij.

De fietsende reporter.

 

17-02-2019 SHE VE1 - Terwolde VE1

Na een lange winterstop, waarin de eerste wedstrijden en ook trainingen werden afgelast, konden we eindelijk de competitie hervatten. Het was voor iedereen wel weer even wennen. Het hek zat nog op slot en Wilfred en Daniël wisten niet eens meer dat we om 9:30 uur speelden en niet om 10:00 uur. De scheidsrechter en de tegenstander hadden er wel begrip voor en er werd netjes gewacht totdat ze omgekleed waren. Er waren al wel de nodige afvallers door blessures, ziekte e.d., maar het derde was vrij en Jurriën was bereid om de spits positie in te vullen. De afgelopen jaren was een wedstrijd tegen Terwolde een soort van kansloze missie. Maar dit seizoen hebben ze al de nodige verliespunten en ook uit hadden we de kans op een punt of meer. De eerste helft ging aardig gelijk op met wat kansjes over en weer, toch werd het echte spektakel bewaart voor de 2e helft. Eerst was er een actie van Gert die zonder een tegenstander in de buurt zijn evenwicht verloor en over de kop sloeg. De scheidsrechter bespaarde hem een kaart wegens een schwalbe, wel kreeg hij een uitnodiging voor het programma "wie zoekt de mol". Niet veel later was er een prachtige aanval, opgezet van achter uit werd de bal diep gespeeld op Frank B die een voorzet gaf op Jurriën. Die dacht de bal binnen te schieten, maar de keeper voorkwam dat. De bal kwam wel weer in de voeten van Jurriën en weer werd de bal van de lijn gehaald. Nu kwam deze voor de voeten van Hermen en die schoot de bal binnen. Vervolgens kregen we nog een penalty en Frank (Appie) vdB was er zeker van en ging deze nemen. Hij stuurde de keeper de verkeerde hoek in, maar de bal kwam op de paal dus bleef het bij 1-0. Vanuit het niets kwam er vlak voor tijd een behoorlijke opstoot. De keeper haalde Jurriën neer, die op zijn beurt de keeper onderuit haalde. De scheidsrechter had de eerste overtreding niet gezien, maar de keeper gaf zelf aan dat hij de aanstichter was. Als reactie gingen wat spelers van Terwolde behoorlijk door het lint, waaronder een kopstoot, wat handgemeen over en weer en bedreigingen. Om te voorkomen dat het helemaal uit de hand zou lopen floot de scheidsrechter maar voor einde wedstrijd. Een zwaar bevochten overwinning en na het douchen werden er nog wel excuses aangeboden door Terwolde voor hun gedrag.

De fietsende reporter.

 

02-12-2018 TKA VE1 - SHE VE1

Het had afgelopen nacht behoorlijk geregend en eigenlijk was het stiekem hopen op een bevrijdend berichtje dat de uitwedstrijd tegen TKA afgelast zou worden. Maar dat gebeurde niet en toen we in Apeldoorn aankwamen bleek het ondanks het slechte weer en het slechte veld gewoon door te gaan. De afgelopen wedstrijden waren we in een neerwaartse spiraal terecht gekomen en ook vandaag kwam hier geen verandering in. Bij iedereen ging de bal verkeerd van de schoen en door iedere keer de bal naar de tegenstander te spelen was het vragen om problemen. Die kwamen er ook snel en TKA die tot vandaag nog 0 punten hadden, stonden binnen de kortste keren met 3-0 voor. Een tegentreffer van Wilbert gaf nog hoop, maar te snel viel de 4-1. Direct na rust werd het ook nog 5-1 en de 5-2 van Henk was een doelpunt dat eigenlijk niet in deze wedstrijd paste. Hij nam de bal met rechts aan in de hoek van de zestien en schoot de bal met links met een geweldige stift over de keeper. De eerste punten voor TKA en wij stonden letterlijk en figuurlijk met lege handen. Want ook na de wedstrijd was het geen smullen geblazen, dit omdat het eerste van TKA uit speelde en er dan geen broodje shoarma valt te scoren.

De fietsende reporter.

 

25-11-2018 SHE VE1 – ZVV ’56 VE1

Door blessures en afmeldingen werd de spoeling aardig dun. Wilbert had zich daarom bij de selectie gevoegd om te voorkomen dat we door eventuele nieuwe blessures met 10 man verder moesten voetballen. Na vorige week zou je denken dat het niet veel slechter zou kunnen, maar niets was minder waar. Al na 2 minuten kwamen we 0-1 achter door een te zachte terugspeelbal en een kwartier later lag ook de 0-2 er al in. Sporadisch creëerden we een tegenaanval, maar het leek erop dat het vandaag ook niet mocht lukken. Daarentegen zat bij ZVV vrijwel alle mee en via een kluts rolde in de 23ste minuut de bal tergend langzaam over de doellijn. In de 31ste minuut viel de 0-4 en in de laatste minuut voor rust werd het ook nog 0-5. Tijdens de rust werd Elsard vervangen door Eppe en kwamen er wat positie wisselingen met de voor- en achterhoede. Binnen 10 minuten kwam Elsard weer in het veld voor Eppe die een liesblessure had opgelopen. Uit een corner van ZVV kwam Frank B in de 56ste minuut voor zijn man en kopte de bal hard in het doel. Helaas passeerde hij hiermee zijn eigen doelman waardoor het 0-6 werd. Frank vdB kreeg nog een grote kans op een doelpunt, maar geheel in het beeld van de wedstrijd wist hij deze te missen. Met nog een aantal reddingen van Daan bleef de stand zoals deze was en verloren we niet alleen de wedstrijd, maar ook onze ongeslagen thuis status.

De fietsende reporter.

 

18-11-2018 VenL VE1 – SHE VE1

Nog voor vertrek kregen we de eerste tegenslag al te verwerken. De keeper die de vandaag afwezige Daan zou vervangen had zich ziek gemeld. Dus vertrokken we zonder keeper en zonder spits met 13 spelers richting De Vecht. Appie besloot om Wilco E op doel te zetten en Hermen E in de spits. Het gras was nog bevroren en de lijnen nauwelijks zichtbaar, toch werd er afgetrapt. Van het mooie en goede spel van vorige week was niet veel meer zichtbaar en door persoonlijke fouten stonden we al vlot tegen een 2-0 achterstand aan te kijken. Tot overmaat van ramp schoot het Hermen in de hamstring en moest de eerste wissel al gebruikt worden. In de rust bood Hermen aan om het de tweede helft te proberen als keeper. Op deze manier hielden we nog 2 (al dan niet fitte) wissels over. Ronald nam het vlaggen over van Henk en Frank B schoof terug naar de linksback positie als vervanger van Gert. Maar ook in de tweede helft lukte het niet. Ondanks alle verdedigende inspanningen wist VenL toch nog 2 x te scoren. Berry D maakte met een mooie volley nog een eretreffer, maar deze werd onterecht afgekeurd wegens buitenspel. Zo moest de blijdschap van vorige week plaats maken voor de teleurstelling van een 4-0 nederlaag.

De fietsende reporter.

 

11-11-2018 SHE VE1 - Apeldoornse Boys VE1

Tot vandaag hebben we alle (2) thuiswedstrijden gewonnen en dan vandaag tegen de koploper: Apeldoornse Boys. Vitesse had zaterdagavond al gevoetbald, waardoor ook Edward Sturing inzetbaar was. Hij stond rechtsbuiten en lans de lijn ging de vraag naar hem waarom hij daar stond en niet als laatste man zoals de vorige ontmoetingen waarin hij meedeed. Ik antwoordde direct vanuit de dug-out dat hij geen laatste man kon staan, want hij was als eerste aanwezig. Dus door die opstelling kon direct een streep worden gehaald. Het derde en vierde waren vrij, dus aan een spelerstekort kon het niet liggen. We hadden een gering aantal afzeggingen en alleen Jurriën H was erbij gevraagd. Hij kreeg een positie in de spits omdat Wilbert nog geblesseerd is. Gert had lichte griepklachten en vroeg om geen of reserverol (hij was niet eens op de fiets). Ook leider Appie J had dit soort klachten en binnen een kwartier na aanvang van de wedstrijd was hij al weer onderweg naar huis. Gelukkig was Henry er ook en nam het van hem over. Verder hadden we Harry, Frank B en Eppe nog op de bank. Er was ons verteld om niet te veel de lange bal te spelen, maar naar voetballende oplossingen te zoeken. De eerste bal van achteruit was lang, daarna werd er korter gevoetbald en waren we ook de betere ploeg. Berry D had als linksback in het begin het nakijken tegen bovengenoemde, maar gaande de eerste helft kreeg hij het aardig onder controle. De verwachtingen van de koploper waren hoog, toch kwamen ze niet tot echte kansen. Heel veel kansen hadden wij ook niet, maar uit een hoekschop van Hugo werd de doorgekopte bal binnengekopt door Elsard. Tijdens de rust werd er gesproken over de aankomende bal en de afvallende bal. De lange bal kwam nog ter sprake, maar die zat niet in de ballenzak. Ook werd er gewisseld, Frank B kwam erin en Elsard verliet op zijn hoogtepunt het veld. Al snel in de tweede helft gaf Frank vdB aan niet verder te kunnen en werd vervangen door Harry. Hij ging op de plek van Berry D spelen die op zijn beurt de plaats van Frank overnam. Voetballend bleef het er goed uitzien, alleen waren we minder gelukkig met het afmaken van kansen dan vorige week. Berry D kwam met zijn knie hard in de grond en ook hij kon niet verder. Wilfred zakte een positie en Eppe kwam erbij op het middenveld. Gezien het voetbal was het wachten op de 2-0 en die kwam er ook. Na wat mogelijkheden kreeg Jurriën de voet goed achter de bal en passeerde de goed keepende doelman. Apeldoornse Boys probeerde nog wat aan de stand te doen en met een aanval kon één van de spelers vrij door richting doel. Maar Daniël lette goed op en kwam op tijd uit het doel en wierp zich voor de bal. Zo voorkwam hij een aansluitingstreffer en het geloof bij de tegenstander. Ronald gaf aan toe te zijn om gewisseld te worden, maar Gert moest nog warmlopen dus moest hij nog even wachten. Dit bleek een gouden niet wissel, want Ronald werd diep gespeeld en ging alleen op de keeper af. Zijn schot werd gekeerd maar kwam vervolgens voor de voeten van Frank B. Die schoot hem beheerst binnen en bracht de stand op 3-0. Wilco E gaf aan niet verder te kunnen en tot teleurstelling van Ronald mocht niet hij eruit maar Wilco. Hij werd vervangen door Gert en de laatste tien minuten werden zonder problemen uitgevoetbald. Een dik verdiende overwinning en thuis nog steeds ongeslagen.

De fietsende reporter.

 

05-11-2018 SHE VE1 - Epse VE1

Tijdens het weekend van onze jaarlijkse rookworsten-actie stond voor ons de wedstrijd tegen Epse op het programma. Vorig jaar was het nog een fusie team met Gorssel, maar de fusie is beëindigd en zowel Epse als Gorssel hebben een eigen Veteranen team op de been weten te brengen. Doordat het tweede vrij was, had hun leider Eric V de kans om zelf ook weer een wedstrijdje mee te ballen. Maar door al het gesleur met de rookworsten afgelopen week kreeg hij de eerste helft nog even rust. Met één van de eerste keren dat we in de buurt van de zestien kwamen, zag Wilco E de keeper wat ver voor zijn doel staan en dacht laat ik maar eens uithalen. Met een geweldig schot werd de doelman verrast en bracht ons op een 1-0 voorsprong. Niet veel later waren we zo ongeveer voor de eerste keer in de zestien en na een ouderwetse scrimmage kwam de bal voor de voet van Rolf en die knalde de bal in het doel. Daarna was het voornamelijk Epse die in de aanval was en uit een corner werd de 2-1 binnen gekopt. Tijdens het verdedigen van een volgende aanval kopte Berry D de bal weg maar kwam met zijn hoofd ook in aanraking met de tegenstander. Hij was hierdoor even de weg kwijt en uit voorzorg werd hij gewisseld. Met een volgende aanval kwam Epse op gelijke hoogte door een snoeihard schot vanaf de rand zestien. Zo was onze voorsprong verdwenen en gingen we rusten met 2-2. De tweede helft regende het kansen van Epse, maar niet alleen door sterk verdedigen en uitstekend keeperswerk van Daan bleef het gelijk. Ook het compleet verprutsen van kansen door de spelers van Epse lag hieraan ten grondslag. Uit één van de spaarzame aanvallen van onszelf ging de bal via de tepel van Hermen over de doellijn en kwamen we totaal tegen de verhouding in opnieuw op voorsprong. Dit gaven we niet meer uit handen en we pakten onze tweede overwinning van dit seizoen. Bij het aflopen van het veld zei onze voorzitter dat de politie al was gebeld. Geschrokken van wat er dan gebeurd zou kunnen zijn werd er gevraagd wat er dan aan de hand was. Doodleuk zij hij toen dat hij aangifte wilde doen voor de "gestolen" 3 punten.

De fietsende reporter.

 

28-10-2018 FC RDC VE1 – SHE VE1 3-1

Na een lekker bakkie troost (of thee), aangeboden door de immer gastvrije Elwin, reisde het respectabele gezelschap voetbalveteranen van SHE af naar Deventer. De gang zat er goed in, dat beloofde alvast heel wat. Aangekomen bij de redelijk onbekende tegenstander RodaDaventriaCombinatie bleken we -uiteraard- op het hoofdveld te moeten spelen, maar dat bestond niet uit onze favoriete ondergrond, nl. kunstgras. Gelukkig konden we de thuisploeg zover krijgen om mooi op een ouderwets grasveld te gaan ballen. Geen tribune dus voor het publiek, maar dat paste ook wel rondom veld 2…

Hoewel we door enkele afmeldingen -waaronder die van uw vaste reporter- aantraden met een smalle selectie, kwamen we toch met een mooi elftal het veld op.

Doel: Daan

Verdediging: Elsard, Wilco, Harry, Berry D.

Middenveld: Wilfred, Hermen, André

Voorhoede: Rolf, Wilbert, Freddy

De eerste helft kenmerkte zich door scherp en goed spel, waarin ook de tegenstander zich niet onbetuigd liet. Vele kansen over en weer, maar waar Wilbert het net meestal wel weet te vinden werd vandaag de trekker niet overgehaald. Helaas voor ons lukte het de tegenstander wel eenmaal, waarmee de ruststand werd bereikt.

Met wind mee, zonnetje tegen en Frank ingevallen voor Elsard, startte de tweede helft nog veelbelovend. In de 64e minuut werden we beloond: Freddy sprintte zich los van de back en gaf ‘m ‘blind voor’ omdat hij iemand heel hard hoorde roepen. Dit bleek Wilfred te zijn die goed was opgekomen en hij scoorde bij de tweede paal. Toch werd al duidelijker dat RDC het beste van het spel kreeg. Ondanks al zijn ervaring opgedaan in reeds 1227 wedstrijden, lukte het ook de ingevallen Eppe niet om het tij te keren. RDC maakte nog twee doelpunten waarmee het pleit was beslecht.

Veel woorden zijn er verder niet meer aan besteed, behalve dat we thuis nog steeds ongeslagen zijn. Dit geeft nog hoop voor de rest van het seizoen. De derde helft in Bello was (uiteraard) weer gezellig, waarbij we ook nog wat geleerd hebben: wil je graag een stukje kip eten na alle inspanningen, bestel dan alvast telefonisch tijdens het omkleden…

De (door)Lopende Reporter

 

07-10-2018 Robur et Velocitas VE1 - SHE VE1

Vandaag opnieuw een uitwedstrijd met als tegenstander Robur. Doordat van te voren bekend was dat we op kunstgras moesten spelen, had Wilbert te kennen gegeven om niet met ons maar met een ander team mee te gaan die wel op gewoon gras moesten voetballen. De vrouwen zondag hoefden niet te voetballen, waardoor wij hun leider, Frank vdB, ter beschikking hadden. Door coach Henry werd hij in de spits gezet als vervanger van Wilbert. Voordat we zelf aan de wedstrijd begonnen, stonden we al met 3-0 achter. Er waren amper 10 minuten gespeeld en de ene na de andere kans vloog ons om de oren. En dan waren nog niet eens alle kansen raak. Het leek een afslachting van jewelste te worden, maar na de 3-0 kregen we toch de kans om ook mee te voetballen. Eppe was voor de 4e keer op rij diep gestuurd en dat was te veel van het goede. Hij kreeg last van zijn kuit en werd vervangen door Elsard. Her en der werd er wat van positie gewisseld en de eerste kansen boden zich aan. Na een overtreding van Robur binnen de zestien kregen we een penalty en die werd door Frank vdB als een echte spits binnengeschoten. Robur bleef wel gevaarlijk, maar achterin stond het wat beter en het scoren bleef uit. Iets wat Freddy wel deed, hij werd vanaf eigen helft weggestuurd en na een lange sprint speelde hij de bal door de benen van de keeper, 3-2. Toen na de rust een speler van Robur het veld verliet om als begeleider met het eerste mee te gaan en ze geen vervanger hadden roken we een kans. Tegen 10 man gingen we op zoek naar de gelijkmaker, maar we kregen de bal er niet in. Vlak voor tijd lukte het Robur nog wel een keer en brachten de eindstand op 4-2.

De fietsende reporter.

 

30-09-2018 Terwolde VE1 – SHE VE1

Na de regen van vorige week had het nu licht gevroren. Maar het beloofde een mooie dag te worden, dus vol vertrouwen reden we richting Terwolde. Die waren terug gegaan van 2 veteranen teams naar 1 en gelukkig waren de beste spelers ondergebracht in andere elftallen. Modje ontbrak en Ronald had een snipperdag opgenomen, omdat er maar 16 spelers op papier mogen staan. Elsard, Gert, Harry, Henk en Rolf begonnen als wissel, wat betekende dat Wilfred als debutant in de basis mocht beginnen. Het begin van de wedstrijd ging gelijk op en bij één van de eerste aanvallen kreeg Wilbert al een behoorlijke schop. Dit werd door de scheidsrechter niet waargenomen en niet veel later leverde een lichte overtreding wel direct een vrije trap op voor Terwolde. De bal lag net buiten de zestien, maar Terwolde wist deze kans niet te benutten. Toen Terwolde daarna een soortgelijke overtreding binnen de zestien maakte, kon de scheidsrechter niet veel anders dan ook hiervoor te fluiten. De hierop volgende penalty werd benut door Wilco E. We probeerden meteen door te drukken en dat leverde een grote kans op voor Hermen. Maar een snel uitkomende keeper wist een zekere 0-2 te voorkomen. Vervolgens kreeg Terwolde wat meer veldoverwicht en dat resulteerde in de gelijkmaker. Wilbert was ondertussen het getrap op zijn enkels beu en pakte de desbetreffende speler terug. Dat werd niet geaccepteerd door de scheidsrechter en kostte hem een gele kaart met de bijbehorende 10 minuten tijdstraf. Terwolde maakte gebruik van de overtal situatie en nog voor rust wisten ze de score uit te breiden en brachten de ruststand op 2-1. Tijdens de rust werd er 4 x gewisseld en in de tweede helft werd er gezocht naar de gelijkmaker. Deze taak werd met succes volbracht en het doelpunt kwam op naam van Wilbert. Er werd hard gewerkt om het punt te verdedigen en tussendoor op zoek te gaan naar de 3 punten. Een nare overtreding op Hermen kwam een speler van Terwolde ook op geel te staan en ook hij ging voor 10 minuten naar de kant. Het lukte niet om hiervan te profiteren, ondanks een één op één situatie tussen Wilbert en de keeper. Nadat Terwolde weer voltallig was, wisten ze vlak voor tijd de winst alsnog naar zich toe te trekken. Frank stond met de vlag in de lucht, omdat de scorende speler buitenspel stond. De scheidsrechter had het zelf anders gezien en kende het doelpunt toe. Zijn uitleg sloeg nergens op, maar de (onterechte) 3-2 nederlaag was een feit.

De fietsende reporter.

 

23-09-2018 SHE VE1 – Eerbeekse Boys VE1

Na de strijd om tot koning gekroond te kunnen worden tijdens de Hallse kermis, barst er een week later al weer een nieuwe strijd los. Het is namelijk de aftrap van de nieuwe voetbalcompetitie. Als veteranenteam staat ons gelijk een streekderby te wachten. Eerbeekse Boys komt op bezoek en gezien het de eerste wedstrijd is weten we beide nog niet hoe we ervoor staan. Met een viertal zomeraankopen hebben we ons weten te versterken met: Daniël vR, Wilfred vR, Hermen E en Wilco E. Ook bij Eerbeek zagen we wat nieuwe gezichten en doordat een groot deel van Eerbeek op de fiets naar Hall was gekomen, kon het wel eens een lange zit worden. Na maandenlang mooi weer begon het uitgerekend op de eerste competitiedag te regenen. Ondanks de lange periode van droogte was het veld prima bespeelbaar. Wilfred was uitgeleend aan één van de hogere elftallen, maar gelukkig konden we gebruik maken van Appie vdB. Na het eerste fluitsignaal schoten we voortvarend uit de startblokken en met goed voetbal en mooie aanvallen kwamen we door doelpunten van Modje en Appie op 2-0. Door een tegendoelpunt van Eerbeek was de spanning weer terug in de wedstrijd. Maar door nog een doelpunt van Appie stonden we met de rust op een comfortabele 3-1 voorsprong. Tijdens de rust werd er volop gewisseld, alleen was leider Appie J vergeten om een vervangende vlagger aan te wijzen. Dus pakte hij zelf het stokje op zodat de tweede helft kon beginnen. Met het scoren van de 4-1 gooide Wilbert de wedstrijd in het slot. Een vooraanstaand lid en speler van Eerbeek kon zijn emoties/frustraties niet meer de baas en na het uiten van een aantal scheldwoorden werd hij van het veld gestuurd. Na een langdurige blessure zou Ronald een kwartier voor tijd zijn rentree maken. Maar leider Appie J, die de beslissingen over de wissels neemt, stond aan de andere zijde van het veld te vlaggen. Dus werd er een Epje naar Appie gestuurd. Deze nam het vlaggen over en André werd naar de kant gehaald. Ook Modje scoorde nog voor de tweede keer en bracht de eindstand op 5-1. Toen kwam het nog aan op de derde helft, maar ook deze werd gewonnen en kunnen we ons als koploper gaan voorbereiden op de volgende wedstrijd.

De fietsende reporter.