Genesis en Geologie


Waar was jij toen ik de aarde grondvestte?
Vertel het me, als je zoveel weet.

 Fonteinen van de Afgrond ...

Welkom bij Genesis & Geologie!

Onze aarde is een bijzondere planeet met een bijzondere geschiedenis en een bijzondere toekomst. Dankzij wetenschappelijk onderzoek ontdekken we steeds meer van die bijzonderheden. Toch roepen veel ontdekkingen weer nieuwe vragen op en blijken wetenschappelijke theorieŽn over het ontstaan van de aarde nogal eens aan verandering en discussie onderhevig te zijn. Op deze website vind je alternatieve verklaringen en theorieŽn aan de hand van enkele uit het Engels vertaalde boeken en artikelen. In aanvulling op het hier beschikbare materiaal zijn ook enkele DVD's en boeken beschikbaar.

"Vingerafdrukken van de Schepping" is een verslag over de ontdekking van radiohalo's in graniet en wat deze halo's betekenen voor het ontstaan en de ouderdom van graniet.

"Fonteinen van de afgrond" beschrijft de hydroplaattheorie die betrekking heeft op de ontwikkeling van de aarde en geeft antwoord op veel geologische vragen die aan de hand van plaattektoniek niet goed beantwoord kunnen worden.

"Na de vloed" is het boeiende verslag van een genealogische speurtocht naar de oorsprong van de Europese volken met verassende conclusies. Klik hier om het boek (270 pagina's) te bestellen.

Het Bijbels Geologiemodel is een hulpmiddel voor de historische classificatie van aardlagen. Klik hier voor de geweldige bijbehorende DVD van dr. Tas Walker.

Al deze vertalingen zijn gemaakt met toestemming voor publicatie van de oorspronkelijke auteurs.

Er is ook een Nederlandse DVD beschikbaar met daarop twee video's van dr. Robert Gentry waarin wetenschappelijke ontdekkingen gepresenteerd worden die laten zien dat de aarde niet zomaar is ontstaan en dat deze aanzienlijk jonger is dan ons wordt voorgehouden. In de eerste video komen de "Vingerafdrukken van de Schepping" aan de orde. De tweede video gaat over "De jonge leeftijd van de aarde", hierin wordt ook de hydroplaattheorie uitgelegd. Klik hier om deze bijzondere DVD te bestellen.

Nieuws:

Boekbespreking: "Frozen in Time"
Boekbespreking: "Thousands not billions"
Van "Natural Theology" tot "Intelligent Design"
Boekbeschrijving "The privileged Planet"
Reactie op het National Geographic artikel "Had Darwin gelijk?" 
Reactie op de Teleac cursus "Evolutie, triomf van een idee"

Vloed Geologie:

Deel 1: Wetenschappelijke feiten
Deel 2: De hydroplaattheorie
Deel 3: Veelgestelde vragen (FAQ's)  
Een korte film (5.5MB) (NL vertaling: Jan Willem Keuning).

Genealogie:

Na de vloed  "De vroegste geschiedenis van Europa na de vloed"
Uit ťťn mens "Een Bijbels antwoord op racisme"

Heb je vragen, opmerkingen of suggesties: g e n e s i s @ h e t n e t . n l (intypen zonder spaties).

Laatste wijziging: 23 juni, 2010

Bezoekersteller