Makkingancestors

 

Introductie

Dit is een site over de familiegeschiedenis van 2 families die mijn grootouders van moederskant vertegenwoordigen: de families Makkinga en Schuurman. Naast veel genealogische informatie heb ik ook allerlei wetenswaardigheden teruggevonden en die heb ik dus ook hier toegevoegd. Af en toe een beetje wollig misschien, maar hopelijk nog toegankelijk genoeg.

Bij de families is er informatie over de naamsherkomst, de stamboom en kun je ongeveer per eeuw de informatie die ik heb verzameld zien. Ik heb me daarbij beperkt tot de mannelijke lijn van mijn grootouders terug in de tijd zodat ik niet al te veel divergeer en het allemaal wat overzichtelijk blijft.

LET OP: om ruimte te sparen heb ik een aantal foto's weggelaten. Later worden deze toegevoegd in lage resolutie. Wil je meer of met hogere resolutie, mail dan maar even.

LET OP: ik ben niet overal even netjes met de referenties omgegaan (dus waar ik het vandaan heb) en het meeste van wat op deze site staat is een samenvoeging van informatie uit verschillende bronnen. Soms van andere sites, boeken, archieven, mondelinge informatie.

Deze site was eerst te vinden op de 'kwantcestors' site maar door ruimtegebrek is dit nu gesplitst.

Voor reacties, extra informatie geven of krijgen kunt u terecht op mijn e-mail adres:

makkingancestors@hetnet.nl

                                                                                                    Gerard Kwant

 

Welcome to the MakkinganCestors site!

This site contains information on 2 families of my ancestors linked to my mother: the families Makkinga form Ommen and Schuurman from Den Ham in the Netherlands. The rest of the site is in Dutch, please feel free to contact me with questions.