Onderweg met Struinbulletin Wandel met Struinbulletin door de natuur Op pad met Struinbulletin
  Home    Contact   Actueel    Noord Limburg     Midden Limburg    Zuid Limburg      Lees Natuur      Route overig      Reacties
     Nijmegen            Groesbeek          Mook Plasmolen     

Struinbulletin 
op Twitter:
https://twitter.nl/Struinbulletin

Hieronder reacties van bezoekers van deze site. 


Reacties van bezoekers gaan over deze site of  hun ervaringen met struinroutes.
vennetje in Rijkswoud
9 Juni 2018
Reactie van Anita Hoenderkamp op
Struinroute 5 Plasmolen

Hallo,

Wij hebben vandaag deze route gelopen,maar het laatste stuk in het Reichswald  is onbegaanbaar 
door erg veel omgevallen bomen waar je echt niet omheen kunt.

Met vriendelijke groeten,
2 wandelaars

vennetje
hatertse vennen8 Februari 2018
Reactie van  Xandra Dijkhoff op
Struinroute 9 Akens Bos

Beste mensen,
Afgelopen zondag 4 februari heb ik deze prachtige wandeling gemaakt. Ik heb hem alleen niet helemaal af kunnen maken.

Op pagina 5 staat een stuk tekst in het blauw geschreven als alternatieve route. We zijn over de blauwe brug gekomen, zijn de Lutticherstrasse overgestoken en naar links gegaan over het voetpad. Ook zijn we de Reimerstrasse overgestoken maar daarna kwam geen viaduct. We zijn zelfs gelopen tot Preuswald en weer terg maar geen viaduct te zien. Er is ook geen grindpad te zien.

De beschrijving van deze wandeling is uit 2009.
Helaas!

Met vriendelijke groet,
Xandra Dijkhoff

kop de heide


Bronnetje
1 september 2017
Reactie van Esther Jansen op Struinroute 23 Overasseltse vennen

Gisteren heb ik wandeling 23 gelopen langs de overasseltse en hatertse vennen. In de alinea \'naar alverna\' moet mijn inziens iets aangepast worden. Er staat in de 2e alinea dat het betonnen pad gevolgd moet worden. Het betonnen pad is echter uitgebreid en daarnaast is het bospad naar het ven veranderd.
Misschien is het goed dit eens na te lopen en de beschrijving aan te passen.
Verder was het echt een top wandeling! We hebben enorm genoten van de mooie natuur. Bedankt.

Esther


Overasseltse vennen


digitalis
16 augustus 2016
Reactie van Marcel  op Struinroute 13 Well Knikkerdorp

Allereerst lof aan de makers die al deze routes maken.
Afgelopen zaterdag liepen wij route struinbulletin 13. Na ongeveer 5 km konden wij het juiste pad niet meer vinden. Dit was bij de korte route.
Tekst:  'Maak na de passage van de zijpaden van de rode paaltjesroute de bocht naar links\'. Onduidelijk was wat bedoeld is met \'de passage\'. Bij het eerste straatje naar links (mountainbikeroute) kwamen wij uit op een driesprong ipv een kruising. Helaas hebben wij toen de wandeling moeten afbreken.. 
De tekst die u nu schrijft (zie aangepast bulletin) is een stuk duidelijker. We hadden dus gewoon nog even rechtdoor moeten lopen. Op het punt waar wij linksaf waren geslagen was zelfs in de verte geen bocht naar links. Maar we hadden dus door moeten stappen. Goed voor de volgende keer.
Ik woon best wel een eindje uit de buurt: Gouda. Ik kom oorspronkelijk uit Limburg en de natuur is zuidelijker toch wat meer aanwezig dan in de Randstad. Eén van de redenen om even een stukje met de auto te gaan rijden.
 Ik ben dan ook erg blij dat ik de Struinroutes heb gevonden op internet. In de wat langere wandelingen voorziet Staatsbosbeheer niet altijd, dus dit is voor mij een uitkomst.

Groeten
Marcel

Overasseltse vennen


Zomerkleur

31 januari 2016
Reactie van Marcel op Ommetje Goffert - Nijmegen

Vandaag Ommetje Goffert gelopen vanuit OC Huismanstraat.
Begin van de route moet even herzien worden. Je moet nl. via de nieuwe fietsenstalling bij station Goffert op het fietspad over Neerbosscheweg richting Muntmeesterlaan.

Door herinrichting kun je niet via achter deafvalbakken op fietspad komen, Hier is nl. een hek geplaatst.


Hatertse vennen

Zomerkleur
4 augustus 2015
Reactie van Hein Tilborghs op Korte Struin 9   Plasmolen

Een geweldige wandeling in het st jansbos en plasmolen.  Een van de leukste die wij dit jaar hebben gemaakt. Ook route goed beschreven. Alleen het  'gerooide' bos nabij de voormalige villa van Verschuer, was al weer stevig aangegroeid.

Wij – mijn vrouw was er ook bij -  wandelen niet alleen voor de natuur maar ook voor de cultuur(historie). Eigenlijk mis ik dat wel een beetje. Zo lijkt het mij dat de twee vennetjes waar het in de wandeling over gaat twee van de vijverpartijen zijn geweest die bij de verdwenen woning van baron Verschuer hoorden. Dat idee ontstond bij mij later, toen ik ‘rondstruinde’ op internet. Met baron Verschuer is het toch goed gekomen. Een nakomeling was kamerheer of zoiets van Beatrix. Nogmaals dank voor de mooie zondag die jij ons bezorgd hebt!

Hein Tilborghs
Overasseltse vennen

4 mei 2015
Reactie van Dik Daub op Struinroute 26 Ooijpolder

Je suggestie om Struinroute 26 OOIJPOLDER opgevolgd en eergisteren 1 mei deze route gelopen. Werkelijk een heel mooie route, ook het deel in Nijmegen. Ik had wel geluk: een blauwe lucht met wat witte wolken, ideaal voor deze route. Ik ben overigens gestart bij Oortjeshekken.

Natuurlijk heb ik weer gelet op de beschrijving. Ik denk dat hij heel goed te volgen is. Het enige echt verwarrende stukje was bij het Joris Ivensplein. Is ook niet zo’n gemakkelijk punt. Het verschil tussen Joris Ivensplein en Nieuwe Markt is niet duidelijk.

Verder een aantal suggesties tot verbetering waarbij ik verwacht dat men zonder die verbeteringen er ook wel uit zal komen.

Groeten
Dik Daub