PDD Home Start Page


· PUUR NATUUR ·


Heimir Björgúlfsson
Gerben Hermanus
Thomas Bagge
Guy Bahir
Hiroshi Ono
KInga Kielczynska
Tilmann Meyer-Faje
Stefanos Tsivopoulos

Curator: Paul Donker Duyvis

expositie Sint Nicolaaskapel Sandberg Instituut
Prinses Irenestraat 19, Amsterdam

open: za 5, zo 6 & za 12, zo 13 april 2003

Sandberg Instituut Amsterdam


* * * Opening * "PUUR NATUUR" *, Foto, & Video Installaties 4 April 20.00 h NICOLAASKAPEL Sandberg Instituut PRINSES IRENESTRAAT 19 AMSTERDAM * * *

TOP

PUUR NATUUR

Puur natuur, 100 % natural, biologisch, zonder kunstmatige toevoegingen. Als producten vergezeld gaan van dergelijke aanprijzingen is er zelden is er sprake van zuivere koffie.
De tentoonstelling PUUR NATUUR bevat eveneens veel toevoegingen.
Centraal thema vormt het menselijke ingrijpen in onze omgeving en indirect het zichtbaar maken van het menselijk tekort.

Thomas Bagge projecteert romantische uitzichten uit droomhuizen die sterk contrasteren met de betonnen omgeving waarin de meeste mensen moeten wonen.

Guy Bahir toont hoe wij op drift zijn geraakt en de herinnering aan de veranderende geboorteplek langzaam vervaagt. Panta Rhei-Alles stroomt.

Heimir Björgúlfsson verhaalt in twee videowerken van de onmetelijk natuur in IJsland en de eenzaamheid en nietigheid van de mens.

Kinga Kielczynska volgt de sporen van vluchtelingen die met gevaar voor eigen leven de oever van het beloofde land wisten te bereiken. Maar de overkant zit vol gevaar, het landschap niet onschuldig, de oversteek transformeert van legaal naar illegaal.

Tilmann Meyer-Faje vergroot met zijn installaties en rondleidingen letterlijk en figuurlijk detail uit onze omgeving uit tot ze groteske vormen aannemen, maar hij toont natuurlijk niet anders dan de 100 % waarheid.

Hiroshi Ono’s reisfoto’s van ogenschijnlijk non-interessante plekken verhalen van aandoenlijke, onbeholpen en stupide menselijke aanwezigheid.

Gerben Hermanus werk kan als het centrale altaarstuk gezien worden. Het handelt over het recht van de sterkste en het beteugelen van vrijheid.

Stefanos Tsivopoulos bewijst dat er nog hoop is. Op een stenen binnenplaats toont hij de poëzie van de bomen, de takken, het licht zoals het verandert, soms kan tijd mooi zijn.

Paul Donker Duyvis
Curatorial Projects:

· Voyage-Nederlandse en Duitse Fotografen 2002

· Encounters-Artwalk, Amsterdam 2003

· Puur Natuur, St Nicolaas Kapel, Sandberg Instituut, Amsterdam 2003

· [X] de Onbekende Factor, Den Haag 2002, Inleiding
* * * Opening * "PUUR NATUUR" *, Foto, & Video Installaties 4 April 20.00 h NICOLAASKAPEL Sandberg Instituut PRINSES IRENESTRAAT 19 AMSTERDAM * * *


PDD Home Start Page

Teller