opti

splash

zkzm


 Combi Noord
waar zeilen een feestje is !

david-hoorn

Zuidhorner David winnaar van Landelijke zeil finale

David van den Heuvel uit Zuidhorn is op zondag 11 september op de jaarlijkse landelijke combifinale eerste geworden. David had zich voor deze wedstrijd geplaatst door in zijn Laser 4.7 2de te worden in de regio noord. De deelnemers uit heel het land verzamelden zich rond 9.00 in Hoorn voor de finale wedstrijd welke uiteindelijk zou bestaan uit 3 races.

De licht weer specialist had de eerste race een goede start, tot bij de laatste boei lag hij 2de.  Echter door fouten van zijn tegenstander kon hij toch de eerste race op zijn naam schrijven. Dit was een goede start van de wedstrijd. De tweede race beleefde de zeiler uit Zuidhorn een erg slechte start. Hierdoor moest hij aan een inhaal race beginnen welke goed uitpakte waardoor hij de tweede race toch nog derde werd.

De derde aan laatst race zou er om spannen. de start was niet super maar David zeilde sterk zijn eigen race. Hierdoor won hij ook de laatste race.

David traint bij ZKZM te Leek. Als hij geen wedstrijden heeft is hij tijdens de training aanwezig. De trainingen van ZKZM worden op zaterdag morgen van 10.00 tot 12.30 gegeven. Hierbij worden de faciliteiten van watersportbedrijf Cnossen gebruikt. ZKZM geeft op dit tijdstip zowel beginnende als ervaren wedstrijdzeilers les die varen in zwaardboten zoals Optimist, Splash en Laser.

Zie ook: http://www.combifinale.nl/2015 ZKZM zeilster wint Goud tijdens Combi finale

 

De ZKZM zeilster Annehilde Kooi heeft tijdens de Combi Finale te Hoorn goud gewonnen in de klasse http://www.welkominzuidhorn.nl/actueel/actueel-zuidhorn/zuidhorner-david-winnaar-van-landelijke-zeil-finale/Splash B. De combifinale is de landelijke finale van de beste 10 zeilers uit iedere klasse van de 7 regio's. Deze finale wedstrijd wordt jaarlijks gehouden http://www.welkominzuidhorn.nl/actueel/actueel-zuidhorn/zuidhorner-david-winnaar-van-landelijke-zeil-finale/bij Watersport vereniging Hoorn.

Annehilde Kooi was dit weekend in een landelijk startveld oppermachtig en wist 2 van de 4 races te winnen. In de andere races werd ze 2e en 4e. Dit resulteerde voor haar in een eerste plaats. Ze kreeg de welverdiende beker uit handen van niemand minder dan Olympisch zeiler Pieter Jan Postma.

Naast Annehilde deed voor de ZKZM ook David van den Heuvel mee, beiden overigens al voor de 5e keer. David voer dit jaar in de Optimist A, maar helaas zaten slechte starts en een knieblessure hem dwars. Hij kwam hierdoor niet verder dan een 21ste plaats.

 

De zeilers van de ZKZM trainen op zaterdagmorgen van 10.00 tot 12.30 op het Leekstermeer en stappen bij Watersportbedrijf Cnossen aan boord van hun Optimist of Splash.

Kom gerust eens langs of neem contact op via zkzm (at) hetnet.nl.Glunderende finish van Annehilde

Blauwestad
Combi Blauwe stad

Inschrijven en meer informatie over de Combi's.
Combi Blauwestad 2015 PERSBERICHT (een van de vele..)

Combi Bergummermeer 2013

Verslag Combi Noord Heeg 21 en 22 mei 2011

Verslag Combi Noord Paterswoldse meer 25 en 26 juni 2011


Mark Kooi wordt derde in de Combi !
Prima resultaten van de ZKZM


ZKZM actief in de landelijke combifinale 9 september in Hoorn.
Deelnemers van de Combi Noord vinden ellkaar.