HC de Blankvoornbokaal 2008

Op zaterdag 27 is er weer gevist om de HC Blankvoornbokaal. Plaats van handeling was net als voorgaande jaren het AG Wildervanckkanaal bij Oomsberg.

Het was in het begin van de morgen erg mistig, maar later trok het open en verscheen er een prachtige zonnige morgen.

Met 24 deelnemers op een parcours van een kilometer was er meer dan genoeg ruimte tussen de twee pionnen. Ideale omstandigheden dus. Maar hoe zat het met het vissen? Zoals wel vaker de laatste tijd wilden deze niet echt meewerken aan een mooie morgen. Er werd her en der wel wat gevangen, maar de grote jongens lieten zich maar weinig zin. Veel pos en andere kleine vis was het wat er bij het wegen onder de weegschaal kwam te hangen. Toch werden er nog wel enkele brasems gevangen en de vissers die dit klaar hadden gespeeld hadden een goede klassering genoteerd.

De strijd om de grote Blankvoornbokaal bleek dit jaar te gaan tussen Bert Smit en Jan Dekker. Zeer aan elkaar gewaagd bleek Bert uiteindelijk 60 gram meer te hebben en mocht hij bij de prijsuitreiking het eremetaal evenals een groot vleespakket in ontvangst nemen.

Nadat iedereen zijn prijs in ontvangst had genomen kon er worden begonnen met het eten van enkele borden snert en roggebrood met spek, welke weer door Fally op fabuleuze wijze was bereid.

Een mooie afsluiting van een mooi visseizoen!

Deze keer zijn er geen foto's gemaakt, maar is er gefilmd. Deze film zal op de jaarvergadering worden getoond.

Hierna alvast een voorproefje. Klik op de pijl in het midden van de foto.

HOME