Info-avond aassoorten

Op vrijdag de 13e maart is er voor de leden een info-avond gehouden over de verschillende aassoorten in de witvisserij. Hoe prepareer je het aas, hoe gebruik je het en hoe kun je het het beste bewaren?

De bekende wedstrijdvisser Haiko Brouwer heeft alles uit de doeken gedaan over het prepareren van maden, het maken van casters, het gebruik van vers de vase en wormen. Er bleek heel veel vertellen te zijn over dit niet onbelangrijke onderdeel van het verschalken van de vis!

Er was duidelijk te zien hoe de verschillende aassoorten het beste op de haak kunnen worden gezet en ook hoe een extra "swung" mee te geven als het een keer wat minder bijt. Tevens was er aandacht voor nieuwe aassoorten zoals pellets en kunstaas.

Het is niet mogelijk in dit verslag uitgebreider te vertellen wat er allemaal aan bod is geweest. Als je dat wilt weten, dan moet je een volgende keer gewoon langskomen. Aan het eind van de avond kreeg iedereen van Haiko nog documentatie mee over het de verschillende aassoorten.

Hierna nog een korte impressie van de avond.

HOME