[No title] Jubileumwedstrijd HC de Blankvoorn

In verband met het zestigjarig bestaan van onze vereniging is er op zaterdag 16 juni 2007 een jubileumwedstrijd gehouden aan de Westerwoldse Aa bij de Lange brug naar Bellingwolde. Het doel van de wedstrijd was om de saamhorigheid binnen de vereniging te versterken, hetgeen uitstekend is gelukt. Het aantal aanwezige vissers is hier het klinkende bewijs van! Met 24 deelnemers werd er begonnen met een kop koffie en een puddingbroodje in zalencentrum "Het Oude Wapen". Na een kort woord van de voorzitter werd er geloot om de stekken en togen de leden opgewekt naar het voor iedereen bekende water van de Westerwoldse Aa. Door het hoge aantal deelnemers waren de stekken deze keer uitgezet van de Lange brug tot zeer dicht bij de Verschedijk. De vissers die een hoog steknummer hadden konden daarom hun visplek ook beter vanaf de Verschedijk benaderen. Met een totale lengte van bijna 500 meter van het parcours was het geen sinecure om bepakt en bezakt met je hengelsportmateriaal op de visplek te komen.

Een eerste impressie:

Nadat iedereen zijn plek had bereikt en met de voorbereiding was begonnen klonk vrij snel het startsignaal en kon het vissen beginnen.
De weersomstandigheden waren goed te noemen. Was het de vorige dag nog met bakken uit de hemel was gekomen, deze keer geen regen maar een mooie morgen. Er stond redelijk wat wind waardoor het water van de Westerwoldse Aa onstuimig was. Waarschijnlijk moet er flink wat water worden afgevoerd en was dit de reden dat het water erg snel stroomde. De meeste vissers begonnen met de vaste stok terwijl een enkeling de feeder hanteerde.
Gedurende de wedstrijd bleek dat het niet meeviel een groot aantal vissen te verschalken. Toch waren er enkele deelnemers die precies de goede manier hadden gevonden om een flink gewicht bij elkaar te vissen. Jacob Gerringa en Heiko Brouwer wisten op een bepaald moment met de feeder de ene na de andere grote brasem te landen. Herman Lange, gezeten op de plek naast Jacob, kreeg dit vlot in de gaten en bracht zijn feeder ook in stelling. Steeds meer feeders verschenen ten tonele omdat dit blijkbaar de manier was om ze te pakken te krijgen. Niet iedereen kon echter de aansluiting vinden. Bij Herman lukte dit wel. Op nummer 25, één van de kopplekken, wist Bert de Voogd als enige met de vaste stok ook grote brasem te vangen. Het tempo van de feedervissers was echter voor hem ook niet bij te houden.

Brasem vangen met de feeder en vaste stok! Ook hard werken voor een paar visjes...

Om 12.30 uur klonk het eindsignaal en kon het wegen beginnen. De gevangen gewichten liepen uiteen van 10640 gram tot 40 gram. Helaas waren er vier deelnemers die het niet was gelukt een visje te vangen. De sfeer tijdens de wedstrijd maakte dit echter weer helemaal goed.

Terug in "Het Oude Wapen" werd onder het genot van een drankje druk nagepraat over de wedstrijd. Naast de drankjes kregen alle deelnemers een bord patat en een gehaktbal aangeboden die iedereen zich goed liet smaken. Tussendoor was de prijsuitreiking waarbij voor de eerste drie een prachtige beker en een geweldig vleespakket beschikbaar waren gesteld. Alle deelnemers ontvingen een lekkere rollade en een pen als aandenken aan het zeer geslaagde jubileum. De nummers één tot en met drie waren:

1. Herman Lange, 10.640 gram
2. Heiko Brouwer, 9.060 gram
3. Jacob Gerringa, 8.300 gram

HOME