Verslag snertwedstrijd/clubkampioenschap 2013

Op zaterdag 21 september hebben we het jaarlijkse clubkampioenschap gehouden aan het Havenkanaal in Assen. Met 13 deelnemers niet de beste opkomst van de afgelopen jaren. De thuisblijvers hebben echter wel een fantastische visgelegenheid aan hun neus voorbij laten gaan. Het weer was uitermate aangenaam en het Havenkanaal bleek één van de mooiste viswateren uit onze omgeving te zijn! In een mooie omgeving, voorzien van ruime vissteigers lag het Havenkanaal er prachtig bij. Tel daar de goede visstand bij op en succes is gegarandeerd! Gemiddeld had iedereen meer dan twee kilo vis, vooral bestaande uit blankvoorn. Lang wachten op een aanbeet was dan ook niet aan de orde.

Na een morgen van actief vissen was het Jan Dekker die met meer dan 5,5 kilo vis de overwinning op zijn naam kon schrijven. Jan had 50 gram meer dan Jacob Gerringa die alweer de beker aan zijn neus voorbij zag glippen door maar een paar grammetjes. Plek drie was voor Dick Kruise die ook de 5 kilo grens voorbij wist te steken.

Al met al een zeer geslaagde vismorgen die een uitstekend vervolg kreeg in Het Oude Wapen. Fally had een wastobbe met overheerlijke snert gemaakt zodat iedereen zoveel snert kon krijgen als hij opkon. Samen met roggebrood met spek was er medelijden voor de mensen die die dag nog in de buurt van de vissers moesten zijn. Vooral Bert Smit liet al snel luidruchtig horen wat snert met zijn darmstelsel doet…..

Hieronder binnenkort een foto van onze nieuwe huisfotograaf Mark.

HOME