Verslag snertwedstrijd/clubkampioenschap 2015

Op zaterdag 5 september togen 14 vissers naar het Winschoterdiep naast de Intratuin. De inzet was het clubkampioenschap van HC de Blankvoorn die altijd wordt vervist tijdens de snertwedstrijd.

Het was een onstuimige morgen met veel regen en af en toe hevige wind waardoor het de vissers niet gemakkelijk werd gemaakt. Zowel de vaste stok als de feeder werd ingezet en het meest succes hadden de visser achteraan het parcours, dicht bij de bocht naar de Winschoterhaven.

Bij het wegen bleek Bert Smit het goed te hebben gedaan en hij lag na 10 deelnemers te hebben gewogen dan ook fier op kop met een gewicht van 3,5 kilo. De rest lag gemiddeld rond de 1,5 kilo. Maar toen moesten de vissers aan het eind nog worden gewogen, gezeten op het beste stuk van het parcours. Groot was de teleurstelling bij Bert toen hij merkte dat er uiteindelijk maar een 5e plek inzatů.

Haiko Brouwer bleef met bijna 7 kilo Henk Korte (nummer 2) en Jacob Gerringa (nummer 3) ruim voor en mag zich een heel jaar kampioen van de Club noemen!

Terug in zalencentrum het Oude Wapen stonden de bordjes al klaar voor weer een heerlijk bordje snert van Fally. Na het verorberen van meerdere pannen en roggebrood met spek is de prijsuitreiking verricht en was er voor elke deelnemer ook nog een vleesprijs.

De top 3 van de snertwedstrijd en een sfeerimpressie!

HOME