Verslag snertwedstrijd/clubkampioenschap 2017

Op de woensdag voorafgaand aan de wedstrijd bij de crossbaan in Veendam was het “snert” weer. Menig boom die nog vol in het blad zat kon de 1ste oktober storm niet weerstaan en werd met wortel en al uit de grond getrokken. Bij het zien van deze omgewaaide bomen denk ik altijd weer aan kubieke meters brandhout en een behaaglijk gevoel bij de houtkachel. Het thema van deze wedstrijd was snert. Het weer op de zaterdagochtend had hier ook wel iets van, de nodige millimeters aan neerslag kwam naar beneden bij een straffe kille zuidwesten wind. Gelukkig zaten we tussen het riet met deze straffe wind in de rug en een paraplu gaf de gewenste bescherming. Een aantal personen hadden voorafgaand aan de snertwedstrijd geoefend op het parcours, de resultaten waren veelbelovend. Er werd veel klein vis gevangen met respectabele gewichten. “Resultaten behaald in het verleden, bieden geen garantie voor de toekomst”. Dit geldt zeker ook voor het vissen. De winnende strategie voor de snertwedstrijd was niet het vissen op aantal met de vaste stok, maar het vissen met de feeder op de “platten”. Joachim Horholdt was vandaag de topper op staart, hij ving met de feeder ruim 13kg aan brasems en mocht de beker in ontvangst nemen na een heerlijke snertmaaltijd. Hermann had bijna 8 kg op de feeder en Bert ruim 7 kg. De vaste stok vissers konden hier qua gewicht vandaag niet aan tippen. Een tip voor de organisatie is om volgend jaar een half uurtje later te vertrekken, zodat we niet in het donker hoeven op te bouwen.

We hebben nog een mooie training op dinsdag 23 oktober en de finale clubs NK op 28 oktober te gaan. Als iemand mee wil trainen, dan even contact opnemen met Bert svp. We willen immers ons kampioenschap van vorig jaar prolongeren.

Daarnaast is er tijdens de jaarvergadering in december een demonstratie van Ronald Hammers over dobbers bouwen. Ronald is een van de beste dobberbouwers van Nederland die ons tijdens de jaarvergadering demonstreert hoe hij zijn dobbers bouwt, een aanrader.

Hieronder de uitslag en een foto van de top 3.

1 Joachim Hörholdt 13057gr
2 Herman Lange 7825gr
3 Bert Smit 7212gr
4 Gert de Vries 3755gr
5 Henk Korte 3117gr
6 Jan Dekker 2690gr
7 Joop Stotefalk 1898gr
8 Geert Kraai 1882gr
9 Haiko Kolthof 999gr
10 Joachim Christ 141gr

HOME