Snertwedstrijd 2007

Op zaterdag 22 september is er weer gevist om de Blankvoornbokaal. Zoals altijd is dit gedaan tijdens de bekende snertwedstrijd. Met 22 deelnemers mocht de opkomst bijzonder goed worden genoemd. Plaats van handeling was net als in de voorgaande jaren het AG Wildervanckkanaal bij Musselkanaal. Het weer was uitstekend en het beloofde een mooie dag te worden. Nadat de pionnen waren uitgezet zocht iedereen een mooi plekje op en kon het vissen beginnen. Al gauw bleek dat de vissen zich niet gemakkelijk lieten verschalken en dat het vangen van een of meer bonusvissen de felbegeerde wisselbokaal op zou kunnen leveren. Dit hield de hele morgen aan waardoor er een spannende weging volgde:


Jacob Kuiper bleek met 3120 gram iedereen de baas te zijn. Hij had het genoegen mogen smaken een grote zeelt te haken alsmede wat mooie brasem. Kort achter Jacob zat weer een andere Jacob: Jacob Gerringa. Deze Jacob werd weer gevolgd door Fokko Korte zodat de nummers 1 tot en met 3 bekend waren. Op twee deelnemers na kon iedereen vis ter weging aanbieden alhoewel de gewichten uiteenliepen van 3120 gram tot 20 gram.
Na het wegen trok iedereen snel naar zalencentrum "Het Oude Wapen" om de ontstane trek te stillen met een overheerlijk bord snert en roggebrood met spek.


Al met al was het een geslaagde snertwedstrijd welke het visseizoen van HC de Blankvoorn tot een goed einde liet komen. Op naar het nieuwe seizoen!!

HOME