Verslag 1e wedstrijd dinsdagavondcompetitie 2008

Op 15 april is de dinsdagavondcompetitie van onze club traditioneel weer van start gegaan in de Westerwoldse Aa bij Lutjeloo. Het deelnemersveld was ten opzichte van het vorige jaar weer gegroeid waardoor we met maar liefst 27 vissers naar de waterkant vertrokken! Naast de vertrouwde gezichten waren er ook een hoop nieuwe leden die kennis wilden maken met de dinsdagavondcompetitie.

In verband met de brug in het parcours is er weer in twee vakken gevist. De gelukkigen die een kopplek aan de buitenkant wisten te loten moesten door het hoge aantal deelnemers een flink stuk lopen om op hun stek te geraken. Of dit zich terug zou betalen moest nog blijken.

Het was mooi droog zonnig weer met een redelijk windje. De temperatuur was tot in tegenstelling tot vorig jaar, toen het zomers aandeed, een stuk minder. Dit deerde de vissers uiteraard niet. Met hier een daar een feeder werd toch overwegend met de vaste stok getracht de vis aan de schubben te komen. Opvallend was dat bijna iedereen bij aanvang van de wedstrijd vrij snel vis wist te vangen en dat het daarna langzaam inzakte. Later in de wedstrijd lukte het niet meer een visje in het net te krijgen. Een enkeling slaagde daar wel in. Zo wist Fokko Korte op stek 14 in het laatste uur nog drie grote brasems te verschalken op een combinatie van een caster en een pinkie en daarmee de overwinning in vak A veilig te stellen. In vak B was het Bé Vrieze die de concurrentie ver achter zich liet. Het verre lopen naar de kopplek bleek toch lonend te zijn geweest. De rest van het deelnemersveld moest zich over het algemeen met maar een paar visjes tevreden stellen en helaas waren er ook enkele vissers die geen vis ter weging konden aanbieden.
Omdat de competitie gaat over zes wedstrijden waarvan de twee slechte resultaten mogen worden weggestreept, is er voor iedereen nog voldoende kans op een goede klassering. Uiteraard is de eerste klap wel een daalder waard en is er ook al een ranglijst te produceren. Deze is onderaan deze pagina te bewonderen.

De volgende wedstrijd is bij Veele. Hopelijk hebben we daar dit jaar geen onweer en gaan we weer eens genieten van een heerlijk, visrijk avondje.

Foto's van de avond. Zover het oog reikt deelnemers aan de dinsdagavondcompetitie.

Veel nieuwe gezichten op de eerste wedstrijd.


Verslag 2e wedstrijd dinsdagavondcompetitie 2008

Voor de 2e wedstrijd togen de deelnemers van de dinsdagavondcompetitie naar het Mussel Aa Kanaal bij Veele. Nadat het overdag nog flink had geregend was het nu lekker droog met zelfs nog een aangenaam zonnetje.
In verband met de meivakantie bleef het deelnemersveld met 22 personen wat achter op de 1e wedstrijd, maar was het natuurlijk nog steeds een behoorlijk grote groep. De nummers waren keurig uitgezet in het stuk bij de bosrand en zodra ze waren aangekomen begonnen de vissers hun stekje op te bouwen.

Al gauw bleek dat de vissen onder het rimpelloze wateroppervlak niet al te veel zin hadden om als razenden het door de vissers aangeboden aas te gaan grijpen. Een grote vis of veel kleintjes zouden een goede plek in het klassement op gaan leveren. Het kanaal vertoonde een behoorlijke stroming wat het vissen wat lastig maakte.

Op kop wist Marcel Smid zijn plek goed uit te buiten. Met maar liefst dertig vissen overtrof hij het gemiddelde van 2,4 vis per deelnemer ruim. Uiteindelijk wist Marcel hiermee beslag te leggen op een mooie 4e plek. In het midden van het vak wist Harm Stel 1 grote brasem van 1220 gram te landen. Dit bleek uiteindelijk voldoende te zijn om maar 1 punt te hoeven bijschrijven. Harm maakt hierdoor een mooie sprong in het klassement en hoeft alleen Jacob Gerringa, die wederom ijzersterk zat te vissen op de andere kopplek, voor zich te dulden. Bé Vrieze en nieuwkomer Mark de Voogd houden nog redelijk aansluiting met de top. Er mogen natuurlijk nog twee wedstrijden worden weggestreept waardoor het klassement nog behoorlijk op zijn kop kan komen te staan. Hopelijk wordt er de volgende keer in het Winschoterdiep wat beter gevangen en hoeven we niet teveel nullen te noteren. De toekomst zal het leren!

Hierna volgen nog wat impressies van de avond welke weer zijn verzorgd door onze huisfotograaf, Bert de Voogd.


Verslag 3e dinsdagavondcompetitie 2008

Onder geweldig zomerweer vertrokken de deelnemers alweer voor de derde keer in deze competitie naar het viswater. Plaats van handelen was deze keer het Winschoterdiep bij de Kloosterbrug. Het was de vraag of de vissen, zo rond het paaien, genegen waren om zich te gaan vergrijpen aan al het lekkers wat hun door de vissers werd aangeboden.
Na het opbouwen van de stekken, waarbij menig zweetdruppeltje vloeide, werd er direct begonnen met vissen.
Het wateroppervlak was mooi kalm en er stond een redelijke stroom richting Nieuweschans. Waar meestal in het begin her en der wel een visje wordt gevangen bleef het deze keer angstvallig stil. Dit was geen goed voorteken.
Helaas bleek in de loop van de wedstrijd het voorteken te worden bewaarheid en zou het vangen van een klein visje al een goede plaats opleveren.
Van de 24 deelnemers lukte het maar vijf personen om vis te vangen. Vier deelnemers hadden allemaal één vis en de visser op kop, Roelf Vegt, mocht het genoegen smaken om zelfs twee vissen te vangen. Een luxe op deze avond!
Voor wat betreft deze wedstrijd was Jacob Kuiper met 1 grote brasem spekkoper. Hiermee liet hij de ander vier deelnemers met vis(jes) ruim achter zich. Blijft natuurlijk een feit dat deze vier vissers ook maar een paar puntjes hoeven bijschrijven in tegenstelling tot alle anderen die 29 punten aan de broek kregen.

Met 19 man zonder vis mag deze wedstrijd als de slechtste van de afgelopen jaren in de dinsdagavond worden betiteld. Laten we hopen dat bij de volgende wedstrijd in het Wildervanckkanaal er weer eens goed vis wordt gevangen!

Hierna nog wat foto's van de avond.


Verslag 4e wedstrijd dinsdagavondcompititie 2008

Met 22 deelnemers vertrokken we dit keer naar het A.G. Wildervanckkanaal bij Alteveer. Het leek er in eerst instantie nog op dat we regen kregen maar dat is gelukkig niet gebeurd. Wel stond er een behoorlijke wind waardoor er niet op 13 meter kon worden gevist, velen pakten zelfs de feederhengel. Nu weet ik niet of ze de feederhengel pakten omdat er zoveel wind stond of doordat we de zaterdag ervoor een feederclinic hebben gehouden…..
Bij het water aangekomen waren de plekken al uitgezet en we hadden een beetje geluk, want volgens mij was er voor ons net een koppelwedstrijd gehouden, waardoor wij zeer mooie en ruime plekken hadden.

Je kon er niet tegen kijken of velen hadden hun hengel al boven het water liggen, en al gauw werden de eerste visjes gevangen, vooral in het laatste uur werd er ook af en toe een mooie brasem gevangen en Jan Dekker haalde zelfs een knoeperd van een zeelt binnen en werd hiermee ook de nummer 1 met een gewicht van 3740 gram.

Je kon tijdens het wegen wel merken dat de spanning steeds groter wordt, want velen waren erg nieuwsgierig hoe er was gevangen en welke plek hij is geëindigd.
Met nog 2 wedstrijden te gaan word het natuurlijk ook steeds spannender en ieder wil graag winnen.

We zullen het over 14 dagen weer zien. Dan zitten weer in het A.G. Wildervanckkanaal, maar dan bij Oomsberg.


Verslag 5e wedstrijd dinsdagavondcompetitie 2008

Op 10 juni was het al weer tijd voor de voorlaatste wedstrijd van de dinsdagavondcompetitie 2008. De contouren van het uiteindelijke klassement worden steeds duidelijker en deze wedstrijd aan het Wildervanckkanaal bij Oomsberg was één van de laatste kansen om de persoonlijke stand nog gunstig te beïnvloeden. Er wordt door menigeen al druk gerekend om inzicht te krijgen hoe goed er geëindigd moet worden om mee te kunnen doen voor een goede eindklassering. Een beetje gezonde rivaliteit in combinatie met de ontspannen sfeer waarin deze dinsdagavondcompetitie wordt vervist maken het geheel tot een aangenaam tijdverdrijf. Dit is aan het grote aantal deelnemers af te lezen.

Het Wildervanckkanaal bij Oomsberg was deze keer door een vrij stevig windje niet geheel rimpelloos. Kort van tevoren was er een selectiewedstrijd voor de jeugd gehouden waardoor er goede stekken waren bij dit prachtige viswater. Onder een aangename temperatuur bouwden de vissers vlot hun stek op en gingen zo snel mogelijk over tot waar het allemaal om te doen was: vissen!
Al snel werd er hier en daar een visje gevangen. Helaas lukte dit niet bij iedereen en bleven twee deelnemers uiteindelijk zonder vis. In elk geval wel een hele verbetering ten opzichte van het begin van deze competitie.
De vissers die het wel lukte vis te vangen deden dit vooral met de vaste hengel omdat niet overal even veel ruimte was voor het hanteren van de feeder.

Gedurende de wedstrijd was de spanning voelbaar. De informatie van "bankrunner" en huisfotograaf Bert de Voogd gaf wel wat informatie, maar het blijft altijd weer een verrassing als het leefnet uit het water wordt gehaald. De koplopers in het klassement voelden de hete adem van de anderen in de rug en probeerden hun positie zo veel mogelijk te consolideren. Roelf Vegt mocht het genoegen van alweer een kopplek smaken terwijl Jacob Kuiper na een 1 te hebben gescoord in het Winschoterdiep in een riante uitgangspositie kwam op het andere eind. Helaas voor beide heren konden ze dit voordeel niet maximaal uitbuiten. Het waren Bert Smit en Gert Korte die door sterk te vissen aan de binnenkant van het parcours respectievelijk een 1 en een 2 lieten noteren. Bert met 1 grote en drie kleine brasems en Gert met een redelijke brasem tussen 38 kleinere vissen. Jacob Kuiper noteerde vanuit zijn kopplek nog wel een drie en maakt en pakt daarmee wat steviger de 7e plek in het klassement. Jacob Gerringa pakte met wederom een sterke wedstrijd een 4 en pakt daarmee ook de voorlopige koppositie. Roelf Vegt wist door een redelijke 7 te vissen op zijn riante kopplek door te schuiven naar een voorlopige 2e plaats. De koploper voor aanvang van deze wedstrijd, Marcel Smid, zakt voorlopig terug naar een 6e plek. Bert Smit en Herman Lange leggen tot op dit moment gezamenlijk beslag op de 3e plek. Kort hierachter, op plaats 5, ligt Jan Dekker nog goed op koers om nog mee te kunnen doen op een plaats bij de eerste 3. Het klassement zal niet meer helemaal over de kop gaan, maar enkele redelijk grote verschuivingen kunnen nog wel plaatsvinden omdat er na de laatste wedstrijd nog een minder goed resultaat mag worden weggestreept. De tijd zal het leren…..

Saillant detail van deze wedstrijd was de uiterts knappe prestatie van Wubbo Luttje. Hij eindigde op plaats 8 zonder zijn hengels van huis te hebben meegenomen! Gelukkig voor Wubbo was Harm Stel zo vriendelijk zijn reservemateriaal ter beschikking te stellen zodat er na deze ongelukkige start toch nog kon worden gevist.

Op dit moment zijn de foto's van de huisfotograaf nog niet binnen. Zodra dit het geval is zullen deze nog worden geplaatst.


Verslag 6e wedstrijd dinsdagavondcompetitie 2008

Het was zover! De ontknoping van de dinsdagavondcompetitie 2008 zou deze avond plaats gaan vinden. Nog maar liefst zeven deelnemers konden in theorie nog aanspraak gaan maken op de felbegeerde eerste plek. Iedereen kon nog wat gaan schuiven in het eindklassement en deze spanning was goed voelbaar. In de weken voorafgaande aan deze avond hadden diverse kanshebbers al even geoefend in de Pekel Aa bij de Zijlweg om zo voorbereid mogelijk aan de laatste wedstrijd te kunnen beginnen. De animo voor de dinsdagavond blijft onveranderd hoog en ook op deze prachtige zonnige avond waren er weer 23 vissers die weer wat tijd aan de waterkant gingen verbrengen.

Het werd een prachtige avond met een moeilijke visserij. Een grote brasem en de eerste plek zou binnen zijn. Helaas liet de grote brasem zich niet zien of werd in ieder geval niet gevangen. Hoezeer de deelnemers zich op de mooie plekken ook inspanden, de vissen lieten zich maar nauwelijks verleiden tot een aanbeet. De meeste deelnemers hadden dan ook niet meer dan twee vissen. In het begin werd door de meeste vissers de vaste stok gebruikt om later, na weinig aanbeten, ook nog de feeder in de strijd te werpen. Het mocht allemaal niet baten en de bakken met vis bleven, zoals al vaker deze competitie, uit. Ook deze keer wist Bert de Voogd iedereen "goed" op de hoogte te houden van wat er zoal werd gevangen en werd er op basis van deze gegevens al gespeculeerd wat dit zou betekenen voor de eigen klassering. Uiteindelijk zou tijdens de weging blijken dat de verschillen minimaal waren en 20 gram meer of minder een behoorlijk verschil maakte in de eindklassering. Onder begeleiding van een nieuwsgierige stoet mensen deed de weegploeg haar werk en werd onder een gezellige sfeer duidelijk dat er nog even goed moest worden gerekend om de uiteindelijke uitslag te kunnen bepalen. Met deze gedachten reed iedereen naar zalencentrum "Het Oude Wapen" om onder het genot van een hapje en een drankje de prijsuitreiking bij te gaan wonen.

Voor er wat meer informatie wordt verstrekt over de einduitslag moet er nog even worden stilgestaan bij een merkwaardige gebeurtenis op deze avond waardoor we ons wat zorgen beginnen te maken over het zichtvermogen van Harm Stel. Harm had last van een vervelende "rietstengel" en heeft getracht deze af te knippen. Dit is uiteindelijk ook gelukt. Het was alleen wat vervelend dat het niet om een rietstengel ging, maar om Harm zijn eigen topset…….

Terug in het "Oude Wapen" moest er dus nog even zorgvuldig worden gerekend en om 22.30 werd bekend gemaakt dat Jacob Gerringa op de eerste plek was geëindigd. Jacob stond vooraf aan de laatste wedstrijd ook al eerste, maar was nog bijna door Jan Dekker van deze plek gestoten. Uiteindelijk gaven drie visjes in de gehele competitie de doorslag! Zowel Jacob als Jan eindigden beiden op een totaal aantal punten van 14 maar doordat Jacob in de meetellende wedstrijden 34 vissen had gevangen en Jan 31, kon hij zijn eerste plek vasthouden. Jan probeerde de regels tussendoor nog wat in zijn voordeel te laten aanpassen maar hij kreeg bij het bestuur daarmee natuurlijk geen voet aan de grond. Hij moest dus genoegen nemen met de mooie tweede plek.
Op de derde plek was het Roelf Vegt die een prachtige prestatie in de dinsdagavondcompetitie bekroonde met het laatste te vergeven eremetaal. Voor de eerste drie waren prachtige vleespakketten beschikbaar en voor alle andere deelnemers waren ook nog vleesprijzen. Daar bovenop kregen alle leden die minimaal vier keer hadden deelgenomen ook nog een rollade mee naar huis. Voor de volledige einduitslag zie onderaan. Na de prijsuitreiking werd er nog even gezellig nagezeten om daarna laat naar huis te keren.

De sfeer en de nummers 1 tm 3 op een rij.

Al met al kan er worden teruggekeken op een zeer geslaagde dinsdagavondcompetitie 2008 met nog weer meer deelnemers dan het jaar ervoor. Als deze lijn zich doortrekt en ook de vissen wat beter mee willen werken in de volgende versie van de dinsdagavondcompetitie dan kan het niet anders zijn dan dat er voor 2009 een prachtige competitie in het vat zit.

Dinsdagavondcompetitie 2008.xls

HOME