Dinsdagavondcompetitie 2010

Verslag 1e dinsdagavondcompetitie 2010

Op dinsdag 13 april 2010 is de eerste dinsdagavondwedstrijd van het seizoen 2010 van HC de Blankvoorn onder goede weersomstandigheden vervist. Ondanks dat er een redelijke wind stond, was het met een lekker zonnetje aangenaam toeven aan de waterkant van de Westerwoldse Aa bij Lutjeloo, traditioneel het parcours voor de openingswedstrijd.

Ook dit jaar wordt er weer in twee vakken gevist. Deze keer echter voor het eerst niet aan weerszijden van de brug. In verband met werkzaamheden aan de oever in de richting van de Bellingwolderbrug was het niet mogelijk goede visplekken uit te zetten en werd besloten het hele parcours richting de Wedderbergen te plaatsen. Met 24 deelnemers moest nummer 24, Henk Vrieze, een behoorlijk stuk lopen om zijn visplek te bereiken. Of dit de moeite waard was zal later in dit stuk blijken.

Voor het vertrek vanuit zalencentrum het "Oude Wapen" werd iedereen van harte welkom geheten door de voorzitter en de afwijkende situatie rond het parcours uitgelegd. Normaal gesproken kan er direct worden begonnen met vissen, maar gezien de grote loopafstand voor de deelnemers op de hoge nummers werd er deze keer voor gekozen pas te starten na een signaal. Naast de gebruikelijke deelnemers was deze keer ook een oude bekende aanwezig: Geert Kok. Naar horen zeggen de man die als er brasem zit, hij ze ook vangt.

Het is altijd een mooi gezicht om de lange sliert auto's, volgepakt met vismateriaal, naar de waterkant te zien vertrekken.
Daar eenmaal aangekomen zocht iedereen zo snel mogelijk zijn stekkie op en begon met opbouwen. Naast Henk Vrieze was ook Jacob Gerringa zo fortuinlijk om een felbegeerde kopplek te bemachtigen.

Zodra iedereen redelijk de tijd had gehad zich te installeren klonk het startsignaal en werd er begonnen met vissen. Het was overwegend de vaste stok die werd ingezet met her en der ook nog een feeder. Al snel bleek dat het lastige visserij was en dat elk visje belangrijk zou zijn voor het bepalen van de eindstand. Een grote brasem en je was direct verzekerd van een hoge klassering. Op steknummer 24 was het Henk Vrieze die na afloop van de wedstrijd enkele grote brasems ter weging kon aanbieden. Henk had deze vissen verschalkt met de vaste stok. Op de nummers 22 en 23 waren het respectievelijk Fokko en Gert Korte die ook in staat waren gebleken grote brasem in het leefnet te dirigeren. Zij deden dit allebei met de feeder. Vanaf nummer 1 tot en met 21 was het hoogste gewicht 400 gram. Herman Lange wist met dit gewicht in vak A een mooie 1 te noteren. In vak B was het Gert Korte die met precies 9 kilo brasem Fokko Korte een dikke 3 kilo voor was gebleven.

Van de 24 deelnemers wisten uiteindelijk 10 vissers helaas geen vis te vangen. Jacob Gerringa, gezeten op kop, dacht dat ie in ieder geval van de 0 af was met 1 gevangen vis. Wanneer je echter een gat in je leefnet hebt, dan kom je soms bedrogen uitÖ

De volgende wedstrijdplek op de dinsdagavond is nieuw in het programma: het Ruiten-Aa-kanaal bij de Wollinghuizerplas.
Hopelijk lukt het iedereen op dit water wel om vis ter weging aan te bieden.

De voorlopige stand is onderaan deze pagina terug te vinden.


Verslag 2e dinsdagavondcompetitie 2010

Dinsdag 27 april stond er een nieuw water op het programma van de dinsdagavondcompetitie: Het Ruiten- Aa-kanaal bij Wollinghuizen. Dit niet al te brede kanaal staat er om bekend dat er in het voorjaar altijd wel een visje te vangen is.
Net als twee weken geleden waren ook nu de weersomstandigheden prima. En de wind die er stond, die hadden de 23 aanwezige vissers in de rug.

Op het mooie parcours, waar de auto mooi achter je kan staan, waren de stekken lekker ruim opgezet en beloofde de aanblik van al die vissers op hun viskist een prachtige visavond. Het Ruiten- Aa-kanaal bleek tijdens het vissen zijn belofte na te komen en iedereen wist dan ook vis te vangen! En daar is iedereen het uiteindelijk om te doen.
Vis vangen en inleveren is echter niet hetzelfde. Het lijkt een trend te worden en deze keer was het Harm Stel die beteuterd keek toen hij ontdekte dat hij, net als twee weken geleden Jacob Gerringa, een groot gat in zijn leefnet had. De kwaliteit van de leefnetten laat tegenwoordig blijkbaar wel wat te wensen over.

De overige vissers streden in de verschillende vakken voor een goede klassering en bij het wegen bleek dat het uiteindelijk maar om kleine verschillen in gewicht ging. In vak A was het Dick Kruise die, na het winnen van de dinsdagavondcompetitie in 2007, de tijd had gevonden weer eens deel te nemen aan de competitie. Hij ging verder waar hij in 2007 geŽindigd was: het winnen van de wedstrijden van de dinsdagavondcompetitie. Met het hoogste aantal vissen, 61 stuks, en een gewicht van bijna drie kilo bleef hij Henk Korte (sr) en Mark de Voogd een behoorlijk eind voor. Hierbij moet wel worden opgetekend dat Dick zo fortuinlijk was geweest de kopplek te loten.
In vak B was het Fokko Korte die op een van de laatste nummers met 52 vissen een eerste plek liet noteren. Hij werd op de voet gevolgd door Gert Korte en Harrie de Voogd, op de andere kopplek, scoorde een mooie derde plek.

Op deze avond bewees het vissen in twee vakken nog maar weer eens zijn waarde. Het bleek dat er op de lage en hoge nummers goed vis was te vangen. Het middenstuk bleef gemiddeld wat achter. Zit je in een dergelijk minder vangend stuk, dan heb je niet gelijk 15+ punten aan je broek en blijf je nog uitzicht houden op een leuke eindklassering.

Foto's van de huisfotograaf, Bert de Voogd, volgen zo snel mogelijk.

Onderaan is de tussenstand weer opgenomen. Met nog vier wedstrijden te gaan zijn en de mogelijkheid om de twee slechtste resultaten weg te strepen liggen alle kansen nog open!


Verslag 3e dinsdagavondcompetitie 2010

Op dinsdag 11 mei beloofde de buienradar niet hetzelfde mooie weer als in de voorgaande twee wedstrijden van de dinsdagavondcompetitie. Een grijs regenfront zou van 17.00 uur tot laat in de avond over de Westerwoldse Aa, het parcours van deze avond, gaan trekken. Dat de buienradar een betrouwbaar instrument is, dat werd deze keer goed duidelijk.

Ondanks de regen en de kou waren er toch weer 24 vissers aanwezig! Het vele oefenen, vooral met de feeder, door verschillende vaste deelnemers moest blijkbaar toch worden bekroond. Harm had trouwens een fonkelnieuw leefnet aangeschaft om het debacle van twee weken geleden niet nog een keer te hoeven meemaken.

Na een klim over de hekken zocht een ieder zijn mooi ruim uitgezette stek op en werd er, onder begeleiding van een gestaag regentje, begonnen met vissen. Het was deze keer overwegend de feeder die werd gebruikt om vis aan de schubben te kunnen komen. De vissen waren helaas niet in de stemming en lieten zich deze avond bij de meeste hengelaars maar matig zien. Met koude handen haalden de aanwezigen alle trucs uit de kast om toch nog de benodigde grammen te laten zien op het schermpje van de weegschaal. Op enkele vissers na kon er toch vis ter weging worden aangeboden, maar om grote aantallen ging het niet.

In vak A, richting Wedderbergen, was het Harrie de Voogd die op de staartstek de rest van de vissers in vak A een straatlengte achter zich liet. Ruim 4,5 kilo wist Harrie met de feeder te verschalken.
Het was Fokko Korte die in hetzelfde stuk met een 2e plek zijn goede prestaties van de vorige weken kon continueren en zijn koppositie wist te verstevigen. Plaats nummer drie was voor Gert Korte die Fokko tot dusver nog enigszins bij kan houden.

In het B-vak, richting Oude Schans, liet Eric Korte er geen enkele onduidelijkheid over bestaan wie het meeste recht had op de overwinning. Op de staartstek van dit vak wist hij maar liefst bijna 13,5 kilo vis te vangen! Een ongekende prestatie voor een avondwedstrijd. Helaas kon er door het slechte weer en de geringe lichtinval tijdens het wegen geen foto van deze prachtige vangst worden gemaakt. Anders zou deze prestatie zeker terug te vinden zijn in de fotogalerij van onze vereniging!
Plek 2 in dit vak was voor Henk Korte sr. Met behulp van deze 2 en de 2 van de vorige wedstrijd maakt hij een reuzensprong in het huidige klassement. Herman Lange, goed voor een 3e plek deze avond, volgt Henk in het kielzog met evenveel punten, maar met een kleiner aantal vis.

Over twee weken is het al weer wat langer licht en zoeken we het iets verder van huis. Het Wildervanckkanaal bij Stadskanaal is dan het strijdtoneel.
Vanaf wedstrijd 5 zal de huidige stand, vanwege het wegstrepen van het slechtste resultaat, steeds meer zijn definitieve volgorde gaan krijgen. Het blijft spannend!


Verslag 4e dinsdagavondcompetitie 2010

Op dinsdag 15 mei werd al weer de 4e wedstrijd vervist in de dinsdagavondcompetitie. Dit keer gingen we naar het AG Wildevankkanaal bij Alteveer en voor de meesten van ons is dit een geliefd watertje. Met 24 deelnemers en een heerlijk zonnetje vertokken de vissers naar de zeer ruime visstekken, dit beloofde dan ook een mooi avondje te worden en dat werd het ook, want op 1 na had iedereen vis gevangen en daar waren echte dikke brasems bij.

In vak A, was het wederom Harry de Voogd die een 1e viste net als 14 dagen geleden, ook dit keer met de feeder tegen de overkant en zo haalde hij een gewicht binnen van bijna 5kg. Harm Stel werd netjes 2e met een gewicht van over de 3kg, op de voet gevolgd door Geert Kraai.

In vak B, ging de vakwinst naar onze feederkanon Eric Korte, met hetzelfde gewicht als de vorige keer, maar liefst 13,5kg, een geweldige prestatie. Ook Fokko Korte deed hele goede zaken door met bijna 10kg de 2e plek te pakken De 3e plek was er voor Herman Lange met een gewicht van net over de 4kg. We kunnen dus spreken van een geslaagde avond, want vooral de vis was op sommige plekken goed aanwezig. Met nog 2 wedstrijden te gaan wordt de spanning ook steeds groter, want er zijn nog steeds meerdere personen die dicht bij de overwinning kunnen komen, nu was de spanning bij sommigen nu ook al aanwezig, als ik hoor hoeveel er door diverse vissers al geoefend hadden van te voren en dat ze er ook zijn die zelfs 2 dagen van te voren kriebels in de buik hebben en slecht slapen, dan is de opzet voor deze dinsdagavond wel geslaagd denk ik zo. En de spanning wordt steeds groter, dus dat beloofd wat voor de volgende wedstrijd, die vervist gaat worden wederom in het AG Wildervankkanaal en dan bij Oomsberg.

Voor de tussenstand: zie het overzicht onderaan.

De vakwinnaars:

Eric met zijn 13,5 kilo welke hem dan eindelijk een foto in de eregalerij oplevert en Harrie met een brasem van 2450 gram!


Verslag 5e dinsdagcompetitie 2010

Onder broeierige omstandigheden waren er 23 vissers die bij Oomsberg wilden proberen zoveel mogelijk vis te verschalken.
Er werd door iedereen gevangen en het leek een leuke avond te worden. Helaas gooiden de weergoden roet in het eten door met heftige onweersbuien op de proppen te komen.
Na wat gerommel en een dreigende lucht werd door de wedstrijdleiding besloten de wedstrijd af te breken. Vissen is leuk, maar zodra er gevaar voor de deelnemers ontstaat wordt er geen enkel risico genomen. Onder begeleiding van een striemende regen heeft iedereen zijn materiaal weer in de auto gekregen en moest helaas voortijdig de reis naar huis worden begonnen. De regels van onze club schrijven voor dat bij geval van staken van de wedstrijd, ongeacht het tijdstip van staking, de wedstrijd ongeldig wordt verklaard. Daarom is er ook niet meer gewogen en wordt deze wedstrijd voor de eindstand van de competitie buiten beschouwing gelaten. De tussenstand is daarom onveranderd gebleven.


Verslag laatste dinsdagavondwedstrijd

Dinsdag 22 juni stond al weer de laatste wedstrijd van de dinsdagavondcompetitie op het programma. Werd de vorige wedstrijd nog gestaakt in verband met noodweer, deze avond was het lekker warm en togen 21 vissers naar de waterkant van het Winschoterdiep tegenover de Intratuin.

Een goed resultaat voor verschillende vissers kon nog een leuke stijging op de ranglijst veroorzaken. Fokko Korte stond met 7 punten vrij stevig aan kop maar kon door een aantal vissers nog worden gepasseerd.

Het water in het Winschoterdiep verplaatste zich deze avond behoorlijk snel richting Groningen en veroorzaakte daarom een lastige visserij. Zware dobbers moesten worden ingezet en de feeder was ook lastig te hanteren.

Aan het eind van de avond bleek het gros van de vissers toch wel een paar visjes te hebben gevangen. Maar een viertal vissers lukte het om boven de kilo uit te komen. In het B-vak was het Jan Korte die op een boilie een kwartier voor tijd nog een grote brasem wist te vangen. Hij werd op de voet gevolgd door Geert Kraai die hierdoor een mooie sprong in het klassement maakte. In dit vak zat ook de leider van het klassement tot dusver, Fokko Korte. Hij wist echter helemaal niets te vangen en bleef op zijn 7 punten staan.

In het A-vak wist Herman Lange goed vis te vangen en een mooie 1 te noteren, uiteindelijk goed voor een derde plaats in het eindklassement. Een prachtige prestatie! De 2e plek in dit vak was voor Eric Korte, een van de belagers van Fokko. Door dit resultaat wist Eric zijn puntentotaal uiteindelijk terug te brengen naar 6 punten en oom Fokko van de 1e plaats te stoten. Na zijn overwinning van vorig jaar al weer een 1e plek in de dinsdagavondcompetitie. Een prestatie die niet snel geŽvenaard zal worden!

Terug in Blijham werd onder het genot van een hapje en een drankje de prijsuitreiking gedaan en werden aan de plekken 1 tm 3 een fraai vleespakket alsmede het felbegeerde eremetaal uitgereikt. Daarnaast ontvingen alle deelnemers die minimaal 4 keer hadden meegedaan een rollade.

Al met al kan worden teruggekeken op een mooie competitie. Er zijn misschien nog wat mogelijkheden om de competitie nog beter te laten verlopen. Deze zullen worden besproken op de jaarvergadering in december.

Binnenkort volgen er nog foto's van de dinsdagavondcompetitie.

Hierna de definitieve eindstand:

Dinsdagavondcompetitie 2010.xls

HOME