Dinsdagavondcompetitie 2011

Op dinsdag 26 april is de dinsdagavondcompetitie van 2011 van start gegaan. Met 24 deelnemers op de eerste dinsdag weer een mooie groep vissers van HC de Blankvoorn die de komende weken gaat strijden om de felbegeerde 1e plek in de grootste en enige competitie van onze club.

Na een heerlijke warme periode waarin de vis op het Mussel Aa kanaal goed los was (volgens meerdere vissers die hadden zitten oefenen) werden we geconfronteerd met een minder warme dag. Zoals zo vaak heeft een omslag in het weer geen positieve invloed op het bijtgedrag van de vissen die we zo graag in het leefnet willen dirigeren. Met een straf windje over het water werd het hard werken voor een visje. De meeste deelnemers slaagden er in ieder geval wel in wat vis ter weging aan te bieden. Vijf vissers bleken steken op de hatelijke nul.

Het vissen ging door tot 21.00 uur en er kon nog net worden gewogen voor het intreden van de duisternis. In vak A was het Mark de Voogd die de rest van zijn vak het nakijken gaf en daardoor een 1 kan noteren. Op de voet gevolgd door Heiko Brouwer en Harrie de Voogd. In het andere vak was het Fokko Korte die een voortvarende start maakte in de competitie. Ook voor hem een 1. Hij werd gevolgd door Henk Korte en Herman Lange.

Hierna nog wat foto's van de geslaagde avond en het nazitten. Onderaan de voorlopige stand in de competitie die dit jaar voor het eerst over 7 wedstrijden gaat waarvan er twee mogen worden weggestreept.Verslag 2e dinsdagavondcompetitie 2011

Onder een lekkere temperatuur vertrokken de 21 deelnemers naar een nieuw parcours in de dinsdagavondcompetitie: Boelo Tijdenskanaal, kanaaldijk WZ. Het was de bedoeling in het eerste stuk vanaf de Rhederbrug te gaan vissen maar heel veel rommel op het water maakte het vissen daar niet voor iedereen mogelijk. Daarom werd er uitgeweken naar hetzelfde water, maar dan een stuk verder richting Nieuweschans.

Op de mooie plekken, waar de wind in de rug mooi werd gebroken door de bosschage, installeerden de vissers zich om te gaan vissen tot 21.00 uur. Al snel werd duidelijk dat het lastig was om een visje te vangen. Toch lukte het uiteindelijk 14 aanwezigen om vis ter weging aan te bieden. Het hoogte aantal was 7 stuks en met een paar redelijk vissen zat je er goed bij.

In vak A, het grootste vak, was het Joachim Christ, op de kopstek, die in het laatste uur nog 4 redelijke grote vissen wist te vangen en zo beslag legde op de eerste plek in vak A. Daarachter zaten een aantal vissers waarbij het onderlinge verschil maar 20 gram was. Wubbo Luttje trok hier aan het langste eind door Jacob Gerringa met 820 gram net twintig gram voor te blijven.

In het B-vak was het Herman Lange, ook gezeten op kop, die de rest van het deelnemersveld ver achter zich liet. Waar menig visser in dit vak al blij was met 1 visje, daar liet Herman 7 mooie brasems in het weegnet glijden. Plek 2 was voor Gert Korte met 1620 gram en met 1060 gram legde een vakwinnaar van de eerste wedstrijd, Mark de Voogd, beslag op de 3e plek.

Herman en Mark gaan nu beide aan kop met 4 punten uit twee wedstrijden. Aangezien de competitie van dit jaar over 7 wedstrijden gaat is er nog van alles mogelijk.


Verslag 3e dinsdagavondcompetitie 2011

Als het verslag net zo lang zou worden als de hoeveelheid vis wat er deze avond aan de Westerwoldse Aa is gevangen, dan zou dit stukje zes woorden terug al klaar zijn geweest.
Naast een smak "nullen" waren er echter toch nog een paar vissers die wel in staat waren om de nieuwe, supernauwkeurige, weegschalen eens goed te testen.
In vak A was het Roelof Franzen die door een knoeperd van een zeelt de eerste plaats wist op te eisen. Hij werd gevolgd door Follie de Groot en Geert Eltjo Nuus. In vak B was het Harrie de Voogd die met het hoogste gewicht van de avond, 4745 gram, de nieuwe weegschaal wel even goed aan de tand voelde. Afgelopen zaterdag nog kampioen korpsen van Groningen/Drenthe en nu weer een 1 voor Harrie. Plek 2 in dit vak was voor Fokko Korte die hierdoor de leiding in het klassement overneemt. Henk Korte (sr) legde beslag op de derde plek.
Jammer dat er over het algemeen slecht werd gevangen, maar niet getreurd. Over 14 dagen staat het Ruiten Aa kanaal op het programma en daar zou toch iedereen een visje moeten kunnen vangen....Verslag 4e dinsdagavondcompetitie 2011

Op 7 juni vertrokken we met 21 personen naar het Ruiten Aa kanaal. Hier zou iedereen toch een visje moeten kunnen vangen. Gelukkig bleek dit ook het geval en was het voor het eerst in deze competitie dat iedereen vis ter weging kon aanbieden.
De omstandigheden waren ideaal. Een lekkere temperatuur, windstil en een klein beetje trek in het water. Een avond om niet gauw te vergeten. In het A-vak was het Heiko Brouwer die de rest van het deelnemersveld ver achter zich liet. Als een van de weinigen wist Heiko wel brasem te vangen en zo deze avond het verschil te maken. De koploper van het klassement, Fokko Korte, wist met dik anderhalve kilo alweer een mooie 2e plek te noteren. De derde plek was voor Juren Doornbosch die zijn uitzonderlijke klasse toonde door ook een brasem te landen.
In het B-vak was het weer Harrie de Voogd die, net als 14 dagen geleden, de eerste plek voor zichzelf opeiste. Bé Vrieze, gezeten op de kopplek, legde met een kleine anderhalf kilo beslag op plek 2. Herman Lange verstevigde met een bronzen plak zijn goede positie op de ranglijst.

We zijn nu 4 wedstrijden bezig en de ranglijst begint zich steeds meer af te tekenen. Er is nog van alles mogelijk, maar dan kunnen de meeste vissers zich geen misstap meer veroorloven. Over 14 dagen naar het AG Wildervanckkanaal waar de feedervissers zich weer kunnen uitleven!


Verslag 5e dinsdagavondwedstrijd 2011

Op de langste dag, 21 juni, vertrokken 21 vissers naar een door velen geliefd water: Het AG Wildervanckkanaal bij Alteveer. Een water waar zowel de vaste stok als de feeder mooie resultaten op kunnen leveren. Onder goede omstandigheden werd het parcours deze keer uitgezet na de verharde weg.

Deze wedstrijd is alweer de 5e in de competitie en wanneer een goede klassering gewenst is kunnen er niet al te veel steekjes meer worden laten gevallen. De top 4 van het klassement hadden allemaal in het A-vak geloot en hier zouden zich dus interessante ontwikkelingen voor kunnen doen. Henk Korte sr was zo gelukkig om voor de 2e keer achtereen een kopplek te loten. Door om en om zowel de feeder als de vaste stok in te zetten wist hij een punt in te lopen op de koploper, Fokko Korte. Fokko viste alleen met de feeder en kwam net iets te kort om de 2e plek van Henk op te eisen. Met een mooie 3e plek vestigde hij zich wel nog steviger op plek 1 van het klassement. De andere Henk Korte, jr, wist met een prachtige vangst de eerder genoemde Kortes ruim achter zich te laten in dit vak en een verdiende eerste plek op zijn palmares bij te schrijven.
Helaas waren er in dit vak toch nog 2 vissers die helaas geen visje wisten te vangen. Een van hen was Bert Smit, die al voor de derde keer dit seizoen een blank scoorde in de dinsdagavondcompetitie….

Waar Henk Korte jr in het A-vak de eerste plek opeiste, daar was het Eric Korte die in vak B met overmacht wist te winnen. Als geen ander weet Eric met de feeder overweg te gaan en de 10 kilo plus vangst bevestigde dit maar weer eens. De winnaar van vorig jaar lijkt echter te laat zijn eindsprint te hebben ingezet om nog van betekenis te kunnen zijn in de bovenste regionen van het klassement.
De 2e plek in vak B was voor Jan Dekker die met 37 visjes net iets meer gewicht in het weegnet legde dan de zeelt van Geert Elto Nuus. In dit vak wist verder iedereen een visje te vangen.

Al met al een leuke visavond. De volgende keer is het AG Wildervanckkanaal wederom de plek van handeling, alleen deze keer bij Oomsberg.


Dinsdag 5 juli 2011, de 6e dinsdagavondcompetitie HC de Blankvoorn

Waar in voorgaande jaren de competitie altijd bestond uit zes wedstrijden en deze dus normaal gesproken dus de laatste zou zijn, vissen we dit jaar 7 keer. De vakanties zijn laat dus de ruimte was er. Hierdoor tellen er ook 5 in plaats van 4 wedstrijden mee voor de eindklassering.

Onderaan in de stand is te zien dat er redelijk wat van plek is gewisseld omdat een keer niet aanwezig of een misser kon worden weggestreept.

Met bovenstaande in het achterhoofd vertrokken 23 vissers naar het AG Wildervanckkanaal bij Oomsberg. De nummers werden 50 meter uit elkaar gezet om iedereen de gelegenheid te geven een goede stek te vinden en toch nog niet te dicht op de buurman te zitten.

Het weer was prachtig en het water was zo strak als een spiegel. Echter wel een spiegel die zich met een behoorlijke snelheid verplaatste en daardoor vroeg om de wat zwaardere dobbers uit de viskist.
De meeste vissers zaten met de vaste stok en diegene die had gegokt op de feeder kwam deze keer bedrogen uit. In vak A was het Mark de Voogd die met een hoog aantal vissen een gewicht van meer dan twee kilo in de weegschaal legde en de eerste plek voor zich opeiste. Jacob Kuiper en Juren Doornbosch legden hier beslag op de 2e en 3e plek.

In het B-vak was de eerste plek voor Jan Dekker die zelfs 2,5 kilo liet aantekenen. Jan had hier echter maar 12 vissen voor nodig. Plek 2 was voor Harrie de Voogd die Heiko Brouwer met 6 gram meer gewicht naar de derde plek verwees.

De volgende keer is het dus al weer de laatste wedstrijd en deze zal plaats vinden in het Winschoterdiep tegenover de Intratuin. Na afloop van deze wedstrijd zal de prijsuitreiking plaats vinden in zalencentrum het Oude Wapen onder het genot van een hapje en een drankje.


Verslag 7e en laatste dinsdagavondwedstrijd seizoen 2011

19 juli was uitgekozen om de dinsdagavondcompetitie van 2011 af te sluiten. 19 vissers togen naar het Winschoterdiep tegenover de Intratuin waar de stekken prachtig ruim waren uitgezet. Het wemelt er van de berenklauwen maar met de nodige voorzichtigheid wist elke visser een mooi plekje voor zichzelf te creëren. Het was een zachte avond en het water lag er, op een kleine rimpeling af en toe na, bij als een spiegel.

Over deze stek lopen de meningen nogal uiteen. De een mag er graag vissen, terwijl de ander er een hekel aan heeft. Het is in ieder geval een uitdagend parcours waar foute keuzes gelijk worden afgestraft.

Het toeval wilde dat alle kanshebbers voor de titel allemaal in hetzelfde vak hadden geloot. De nummers 1 en 2 voor aanvang van de wedstrijd, Fokko Korte en Henk Korte sr, zaten mooi naast elkaar en Mark de Voogd en Herman Lange hadden ook naast elkaar geloot. Deze laatste twee waren weer afhankelijk van de resultaten van het eerstgenoemde duo. Spanning alom dus!

De uiteindelijk resultaten liep uiteen van nul gram tot dik 2,5 kilo. De feeder bleek in vak A de doorslag te hebben gegeven en Herman Lange legde beslag op een mooie 1e plek. Plek 2 was voor Gert Korte die, gezeten op de kopplek, op het laatst nog 2 dikke vissen wist te landen en net 100 gram tekort kwam om de eerste plek op te eisen. Plek nummer drie was voor Mark de Voogd die wederom uitermate sterk zat te vissen. Fokko en Henk Korte wisten hun puntentotaal niet meer te verlagen en moesten dus vrezen voor een daling op de ranglijst.

In het B-vak was het Jan Dekker die door wederom een uitstekend potje vissen voor de 2e keer achtereen beslag wist te leggen op een eerste plek en daardoor een behoorlijke stijging op de ranglijst produceerde. Henk Korte jr en Henk Vrieze legden vervolgens genoeg gewicht in de weegschaal voor respectievelijk plek nummer 2 en 3.

Na afloop van de wedstrijd troffen we elkaar in Zalencentrum Het Oude Wapen voor een hapje en een drankje en uiteraard de prijsuitreiking. Voor alle deelnemers was er de bekende rollade en voor de nummers 1 tm 3 eremetaal en een rijkelijk vleespakket.

Nadat de voorzitter had geconcludeerd dat het een geslaagde competitie was geweest werd er overgegaan tot het uitreiken van de prijzen. De eerste plek was dit jaar voor Mark de Voogd die door uitstekend te vissen verdiend deze overwinning op zijn palmares mag bijschrijven.
Door de prachtige overwinning in de laatste wedstrijd wist Herman Lange beslag te leggen op plek 2. Hij had evenveel punten als de nummer drie, Fokko Korte, maar Herman zijn aantallen hebben de doorslag gegeven. Voor Fokko waren de druiven heel zuur. Na een hele competitie op kop te hebben gelegen moest hij genoegen nemen met een verdienstelijke derde plek.

Het vissen in twee vakken heeft zich wederom bewezen en daardoor blijft de competitie spannend tot het eind.

Er werd nog even gezellig nagezeten en vervolgens ging iedereen met een goed gevoel naar huis.

Hierna nog wat foto's van de avond. De onderste drie foto's zijn van de beste vissers van dit seizoen.


Dinsdagavondcompetitie 2011.xls

HOME