Dinsdagavondcompetitie 2012


Op dinsdag 24 april 2012 is de dinsdagavondcompetitie weer van start gegaan. Met 24 deelnemers een prachtige opkomst en onder niet al te warm weer trokken de deelnemers naar het Mussel-Aa kanaal bij Veele.

In verband met de snel opkomende duisternis is er geen beeldmateriaal van de avond beschikbaar. Dus moet de fantasie even aan de slag: 22 vissers, dik ingepakt tegen de kou. Vaste stok en krabben voor een paar visjes. Met 10 mini voorntjes deed je al goed mee. Alleen Follie de Groot wist het kilogram te passeren door als enige een dikke brasem te vangen. In het andere vak was het Juren Doornbosch die er met de eerste plek vandoor ging.


Twee weken later, op 8 mei was het al weer tijd voor de 2e dinsdagavondstrijd van 2012. Vijfentwintig vissers, zelfs nog eentje meer dan de vorige keer, togen naar het Boelo Tijdenskanaal om de hengels met elkaar te kruisen. Het oefenen in de voorgaande dagen leverde soms meer dan tien kilo vis op dus de verwachtingen waren hooggespannen.

Nagenoeg direct nadat een ieder zich had ge´nstalleerd werd er al direct vis gevangen. Onder de ongelukkigen die geen enkele beet kregen was ook Bert Smit. Bert die met een speciaal voertje de overwinning naar zich toe wilde halen kwam deze avond bedrogen uit. Nagenoeg iedereen gebruikte vaste stok en na het snelle eerste visje was het krabben geblazen. Het leek wel of de vis op vakantie was!

Onder het genot van af en toe een buitje tegen het stuiven probeerde iedereen geconcentreerd een paar extra vissen te verschalken. Het was al snel duidelijk dat een paar visjes meer een hogere klassering betekende!

Uiteindelijk was het in vak A Herman Lange die met overmacht de overwinning naar zich toe haalde. Meer dan 4 kilo was echt een topprestatie op deze avond! Plek twee en drie waren voor respectievelijk Wubbo Luttje en Follie de Groot. In het B-vak was de overwinning voor Gert Korte die met meer dan twee kilo zijn oudeheer, Henk Korte, ruim voorbleef. Plek drie was hier voor Jacob Gerringa.

Volgende keer een nieuw water: Oud Alteveer.


Voor het eerst in de dinsdagavondcompetitie: Poortmanswijk (Oud Alteveer). Een niet al te breed water waar om deze tijd van het jaar de waterplanten welig tieren. Het was voor de organisatie dan ook zweten geblazen om een goed parcours uit te zetten waarbij niemand last had van dit stukje flora. Uiteindelijk is dit toch gelukt en dat zweten kwam waarschijnlijk ook wel van de prachtige zomeravond waaronder deze derde wedstrijd werd vervist.

24 vissers waren er weer aanwezig en al gauw bleek dat de vis niet echt "los" was. Waarschijnlijk dat het warme weer geen positieve invloed had op het bijtgedrag van onze geschubde vrienden. Toch wist nagenoeg iedereen vis te vangen en waren er vissers met 30 visjes of meer. In het B-vak was Jan Dekker iedereen te sterk af door met 36 vissen bijna anderhalf kilo te laten wegen. In het A-vak was het Jacob Kuiper die met 30 stuks de eerste plek voor zich opeiste. Hij had echter nog geen kilo. Goudvisformaat dus! Maar wel een mooie 1. In het A-vak waren plek 2 en 3 respectievelijk voor Henk Jans en Wubbo Luttje. Henk viste een puike wedstrijd door middenin het vak 44 gram minder te vangen dan Jacob. Henk had daar echter maar 14 vissen voor nodig. In het B-vak waren deze, nog net, podiumplekken voor Henk Korte sr en Fokko Korte.

Door deze wedstrijd is het klassement wat op zijn kop gegaan en zal na de volgende wedstrijd al de contouren van de eindstand laten zien.

Deze wedstrijd is bij Wollinghuizen in het Ruiten-A-kanaal.


Dinsdag 5 juni 2012.

Het Ruiten-A kanaal bij de Wollinghuizerplas staat vaak garant voor veel, vaak kleine, vis. Een bonusvis in de vorm van een brasem of Zeelt en je doet vaak goede zaken. Het was deze avond niet zo wild als in andere jaren, maar op 1 visser na kon een ieder vis ter weging aanbieden.

Er waren deze avond maar 19 vissers omdat in de vut-categorie blijkbaar de vakanties al zijn begonnen. Er werd onder goede weersomstandigheden gevist tot 21.30 uur en na de weging bleken de volgende vissers goede zaken te hebben gedaan: Vak A, winnaar Heiko Brouwer, runner-up Juren Doornbosch en het brons voor Bert de Voogd. Vak B, Jacob Gerringa met overmacht de 1, Henk Jans alweer een mooie twee en drie punten voor Herman Lange die hierdoor in het klassement weer aanklampt bij Jan Dekker, de fiere koploper van de competitie.

Vanaf de volgende wedstrijd wordt van een ieder het slechtste resultaat al weggestreept en daardoor kan het klassement zich nog flink gaan roeren. Duidelijk is al wel dat Bert Smit ook dit jaar geen rol van betekenis zal gaan spelen....


Dinsdag 19 juni 2012.

Correctie op het vorig verslagje: We vissen dit jaar 7 wedstrijden waardoor er deze week nog niets kon worden weggestreept.

Wedstrijd nummer 5 in de dinsdagavondcompetitie van 2012 bracht de vissers naar een water welke elk jaar in de competitie zit: het AG Wildervanckanaal bij Alteveer.

Na watertjes waar de vaste het meest voor de hand lag, nu een water waar ook de feeder zeer succesvol kan zijn. Een aantal vissers hadden daarom de vaste stok deze keer thuisgelaten en gokten op de werphengel.

De plekken waren zeer mooi uitgezet met de nieuwe nummers en nagenoeg iedereen zat als een prins aan het water. Het weer werkte goed mee. Nu de vis nog. Helaas bleek over het algemeen dat het een lastige visserij was, uitzonderingen daargelaten. Een aantal vissers wisten toch nog redelijke aantallen in het leefnet te dirigeren. Een bonusvis en je haalde een goede klassering.

In het B-vak was het Dick Kruise, die tijdens zijn eerste keer aanwezig zijn in de avondcompetitie, direct liet zien wat vissen is. Drie dikke brasems waren voldoende voor de overwinning in vak B. Plek 2 was voor Fokko Korte en nummer 3 voor Joop St÷tefalk. Joop was hier zeer content mee na wat pech in de voorgaande wedstrijden. Opvallend was dat de kopplekken in dit vak, normaal gesproken goed voor een goede notering, deze keer geen winnaars voortbrachten. Vooral Bert Smit, met al zijn ervaring, liet behoorlijk van stek gaan op de kopplek door alweer slecht te vissen. Er gaan geruchten dat men zich ernstige zorgen maakt over de mentale weerbaarheid van Bertje, maar het schijnt dat er al hulp onderweg is.

In het A-vak was het Heiko Brouwer die een mooie 3 viste. Plek 2 was voor Geert Kraai, die in de eerste vijf minuten van de avond al een dikke brasem wist te vangen en daarna waarschijnlijk in slaap is gevallen, want bij die ene vis bleef het die avond. De 1 was voor Gert Korte die met 4 brasems een ruime voorsprong had op de rest en voor de 2e keer deze competitie de overwinning opeiste.

Al met al een mooie visavond die wel wat meer vis had mogen opleveren. Over twee weken zitten we weer in hetzelfde kanaal, maar dan bij Oomsberg.

Het is een spannende competitie die nog alle kanten op kan. Een goede zaak en zo blijft men gemotiveerd tot de laatste avond!


Dinsdag 3 juli 2012.

Helaas was uw reporter verhindert op deze avond en is er geen verslag. De stand is, dankzij de inzet van Joop, wel goed doorgekomen en ondertussen verwerkt.

Er is nog niets beslist en de laatste avond zal daarom nog spannend gaan worden!


Dinsdag 17 juli 2012! De zinderende finale van de dinsdagavondcompetitie 2012!

Zes vissers waren nog in de race voor de felbegeerde 1e plek. Plaats van handeling: Pekelder Aa bij de Zijlweg.

Mooie plekken, een straffe wind en gelukkig een droge avond in deze prachtige zomer...  De nummers 1 en 2 van het tussenklassement, Herman en Heiko hadden beide een kopplek geloot. De strijd barste los en door de harde wind was het niet gemakkelijk de vaste stok goed in bedwang te houden. De feeder bleek in het algemeen niet de methode om vis op de kant te krijgen. Met de vaste stok werd wel redelijk gevangen.

In het A-vak was het uiteindelijk Jacob Kuiper, een van de kanshebbers voor de 1e plek, die de maximale score haalde: de felbegeerde 1. Hij wist Heiko Brouwer nipt voor te blijven zodat Heiko een mooie 2 kon noteren. Plek nummer drie was hier voor Jacob Gerringa, maar die was al kansloos voor het erepodium.

In het B-vak liet Herman er geen twijfel over bestaan wie dit jaar de beste visser van de dinsdagavondcompetitie was. Met een klinkende overwinning in zijn vak gaf Herman zichzelf een mooi verjaardagscadeau! Plek 2 was hier voor Jan Dekker die ook nog meedeed om de topnoteringen. Derde plek hier voor Gert Korte.

Terug in Het Oude Wapen moest er nog even goed worden gerekend om de plekken 2 tm 28. Onder het genot van een hapje en een drankje werd vlot de einduitslag bekend gemaakt. Plek 1 was duidelijk voor Herman Lange met maar 9 wedstrijdpunten. De nummers 2 tm 6 volgden elkaar maar met een puntje verschil op. Het was Jacob Kuiper die met zijn eindspurt de 2e plek opeiste voor Heiko Brouwer. Jan Dekker, lange tijd de koploper in het klassement moest genoegen nemen met een vierde plek. Voor de totale einduitslag zie onder. Let vooral even op plek nummer 24!

Er werd nog gezellig nagekletst en rond middernacht lag iedereen tevreden op zijn bedje..

Hieronder is de tussenstand af te lezen.


Excel/Dinsdagavondcompetitie 2012.xls