Dinsdagavondcompetitie 2013

1e dinsdagavondcompetitie 2013

Een latere start, een nieuw parcours en veel zin in een nieuwe dinsdagavondcompetitie waren de ingrediŽnten die ons deden verheugen op deze dag. Een belangrijk ingrediŽnt welke helaas niet te beÔnvloeden is werkte deze avond echter niet echt mee. In een week waarin nog nachtvorst werd voorspeld was deze avond koud, winderig en nat. Dit heeft ongetwijfeld consequenties gehad voor de opkomst die met 18 vissers toch nog redelijk genoemd kon worden.

Na wat onduidelijkheid over de vakken wist iedereen uiteindelijk toch zijn stekje te vinden en kon er worden begonnen met vissen. Hierover kunnen we kort zijn: de vangsten vielen, ongetwijfeld door het slechte weer, behoorlijk tegen. Toch wisten 14 vissers nog wat te vangen en zorgde een enkel visje voor het verschil in de uitslag. Jacob Gerringa en Harm Stel namen een voorschot op de titel door een mooie 1 te vissen. Voor de totale uitslag zie onderaan.

Over twee weken de volgende wedstrijd aan de Westerwoldse Aa, hopelijk onder iets betere weersomstandigheden.


2e dinsdagavondcompetitie 2013

Dinsdag 4 juni stond alweer de 2e wedstrijd in de dinsdagavondcompetitie 2013 op het programma en de weeromstandigheden waren in vergelijking met de 1e wedstrijd fantastisch te noemen. Er stond nog wel een stevige wind, maar de regen en de kou waren deze keer thuisgebleven. Strijdtoneel was de bij Blijhamsters zeer bekende en nabij gelegen Westerwoldse Aa bij de brug naar Bellingwolde. Er werd gevist in twee vakken en het aantal deelnemers zat met 23 stuks weer op het niveau van de voorgaande jaren. Ondanks de goede weersomstandigheden hadden onze geschubde vrienden besloten om niet al te fanatiek te gaan azen op de aangeboden lekkernijen van de hengelaars van de Blankvoorn. Van de 23 vissers bleven er uiteindelijk 10 steken op de hatelijke nul! Toch waren er nog vijf vissers die boven een kilo uit wisten te komen met een uitschieter naar zes kilo. Een paar vissen kon dus al een redelijke klassering opleveren.

In vak A was het Bert Smit, genomineerd voor sportman van het jaar van Blijham, die maar weer eens bewees dat deze nominatie terecht is. Op de kopplek was hij diegene met de uitschieter naar zes kilo. Hij gooide al zijn kennis en kunde in de strijd en viste de rest van het deelnemersveld aan gort en eiste hiermee tegelijkertijd de koppositie in het algemeen klassement op. In ditzelfde vak waren het Geert Kraai en Bert de Voogd die ook nog van zich lieten spreken en een mooie 2 en 3 visten. De overwinning in het B-vak was voor Henk Korte. Hij moest het doen zonder kopplek, maar wist midden in het vak uiteindelijk toch het meeste gewicht in het weegnet te leggen. Herman Haase nam hier met ruim twee kilo plek 2 voor zijn rekening en Henk Vrieze kon met een kleine 700 gram een 3 bijschrijven. De volgende wedstrijd staat, in tegenstelling tot de gebruikelijke twee wekelijkse cyclus, volgende week al weer op de agenda. Het Boelo Tijdenskanaal kan zich opmaken voor het neerstrijken van de colonne vissers van HC de Blankvoorn!


3e dinsdagavondcompetitie 2013

Na maar een pauze van 1 week trok de colonne vissers van HC de Blankvoorn alweer naar het viswater van het Boelo Tijdenskanaal om de hengels te kruisen. Na de toch wat tegenvallende vangsten was de hoop gevestigd om een lekker avondje veel vis vangen. Het weer was lekker, de plekken waren lekker ruim uitgezet en het viswater vertoonde alle kenmerken van een heerlijk avondje vis sleuren.

Dat hoop ijdel kan zijn, dat bleek maar weer eens op deze avond. De algemene tendens was dat de meeste vissers direct in het begin van de avond een paar visjes wisten te vangen en dat het daarna erg lastig werd om dit te herhalen. Uiteindelijk lukte het van de 25 vissers maar bij twee om een gewicht van boven de kilo te laten noteren. De rest zat tussen de 13 en 417 gram en twee vissers wisten helaas helemaal niets te vangen. Een avond met een schamele vangst. We hopen toch altijd weer op een goede vangst, maar dit valt tot dusver in de dinsdagavondcompetitie wat tegen.

In vak A was het Heiko Brouwer die een 1 kon laten noteren. Henk Jans en Henk Korte deden hier goede zaken door met minieme verschillen ten opzichte van de rest een 2 en 3 te scoren. In het B-vak was de volle winst voor Herman Lange met 1 mooie brasem. Jacob Gerringa en Geert Kraai hadden hier net een paar grammetjes meer dan de rest en eindigden daarmee op respectievelijk plek 2 en 3.

Over 14 dagen een parcours waar normaal gesproken iedereen in staat zou moeten zijn een visje te vangen. Het zou goed zijn voor ieder zijn zelfvertrouwen om eens weer lekker te gaan vangen. We gaan dan naar het Ruiten A kanaal bij Wollinghuizen. Alweer de 4e wedstrijd en het moment waarop de ranglijst al in de richting van zijn uiteindelijke vorm kruipt.


4e dinsdagavondcompetitie 2013

Dinsdag 25 juni trokken 23 leden van HC de Blankvoorn naar het viswater voor al weer de middelste wedstrijd van de dinsdagavondcompetitie. De vangsten waren in het algemeen nog niet om over naar huis te schrijven, maar iedereen wist deze avond vis te vangen! Dat was in deze competitie nog niet van toepassing geweest! Ondanks dat het wat koud is voor de tijd van het jaar waren de omstandigheden goed te noemen. Sommige deelnemers hadden iets last van de wind die het water een kabbeltje gaf waardoor de antenne soms maar matig was te zien. Iedereen vist op dit water met de vaste stok en dat bleek ook deze avond weer de beste keus.

In het A-vak zat Heinz Haase op kop en Heinz wist deze positie maximaal uit te buiten door met bijna 2,5 kilo de eerste plek op te eisen. Gerrie Geuken wist 49 vissen te verschalken en haalde hiermee een mooie 2. De 3e plek in dit vak was voor Fokko Korte die netjes een dikke kilo liet noteren op de scorelijst. In het B-vak waren het de hoge nummers de plekken waar goede resultaten werden behaald. De huidige koploper, Herman Lange, wist een kopplek te loten en als geen ander verstaat Herman de kunst om dit maximaal uit te buiten. Hij wist een kloof van 2,5 kilo te slaan met de nummer 2, Harrie de Voogd. En dat terwijl Harrie toch ook goed was voor dik 1,5 kilo vis. Harm stel zat op het vinkentouw met wederom een goede prestatie. Met zijn 3 nestelt Harm zich voorlopig stevig op de 2e plek in het klassement. Het klassement neemt, ondanks dat er nog twee wedstrijden mogen worden weggestreept, al wat zijn uiteindelijke vorm aan. De volgende keer, in het AG Wildervanckkanaal is het dan ook voor sommigen al erop of eronderÖ.


5e dinsdagavondcompetitie 2013

De laatste wedstrijd voor de vakantie werd vervist in het AG Kanaal bij Stadskanaal, er werd van te voren al gezegd dat er de laatste tijd slecht werd gevangen en bij aankomst om het parcours uit te zetten zagen we ook dat er weinig plekken waren terwijl dat andere jaren wel anders was. Volle goede moed gingen de 23 vissers dan ook aan de slag,meer dan de helft ging met de feeder aan de slag om die dikke vis te vangen maar het was een verkeerde keus, de dikke vis liet het helemaal afweten en de vaste stokvissers deden ondanks de slechte vangsten nog goed mee met de einduitslag. In vak A, op A1, was het Fokko Korte die in de laatste 20 minuten nog 2 brasems wist te vangen en daardoor een eentje wist te vissen, hoezo geluk! In vak B ging Jan Dekker, ook op een kop plek, met de eer strijken. Volgende keer beter zullen we maar zeggen.


6e dinsdagavondcompetitie 2013

Na een zwoele zomer, vakanties en gigantische stortbuien was het eindelijk tijd om de dinsdagavondcompetitie te vervolgen en toe te werken naar de afsluiting van dit evenement. Na deze avond staat alleen nog de afsluitende wedstrijd op het programma en zal weldra bekend zijn wie deze keer als winnaars gelauwerd zullen worden.

Omdat we voor het eerst in de historie ook nog avondwedstrijden na de vakanties hebben heeft de organisatie zich vergist over het tijdstip van het invallen van de duisternis. Op het programma stond vissen tot 21.30 uur, maar 21.00 uur was deze avond maximaal. En dat terwijl het een heerlijke onbewolkte avond was.

De vis aan het AG Wildervanckkanaal bij Oomsberg was redelijk los en alleen Fokko Korte wist deze avond niets te vangen.

In het A-vak was de volle buit voor Henk Jans die met dik 3,5 kilo Gerrie Geuken en Marcel Smid achter zich wist te houden. Gerrie scoorde hiermee al zijn 4e 2 van de competitie en neemt daarmee dan ook de koppositie over van Herman Lange die deze avond ontbrak. We maken ons op voor een spannende finale volgende week aan het Winschoterdiep bij de Intratuin! De vissers in vak B waren geen partij voor Jan Dekker die met bijna 4,5 kilo de rest van het vak kansloos liet voor een overwinning. Gert Korte en Geert Kraai waren respectievelijk nummer 2 en 3 in dit vak. Bert Smit scoorde deze avond in dit vak een 8 en zakt daarmee steeds verder op de ranglijst. En dat terwijl hij toch echt aan het begin van de competitie de fiere koploper was en iedereen dit ook moest aanhorenÖ..

In grote lijnen is de eindstand van de competitie wel bepaald. Op de laatste dag kunnen er echter nog wel wat wisselingen plaatsvinden waardoor nu nog niemand zeker is van zijn uiteindelijke plek.

In verband met de invallende duisternis kan er 27 augustus, tijdens de laatste wedstrijd, maar worden gevist tot 20.45 uur. We zitten gelukkig dicht bij huis zodat er nog bijna drie uur kan worden gevist en we daarna vlot in het Oude Wapen zijn om de dinsdagavondcompetitie af te sluiten met een hapje en een drankje en natuurlijk niet te vergeten om de winnaars te huldigen.


7e dinsdagavondcompetitie 2013

Een zinderend slot aan het Winschoterdiep. De nummers 1 en 2 van het klassement zaten in hetzelfde vak en de andere kanshebbers in het andere vak. Het was een lastige avond en de verschillen waren soms miniem. Herman Lange wist met een mooie 2 zich te kronen tot de winnaar van 2013. Een fantastische prestatie om voor de 2e keer op rij als eerste te eindigen.
Plek nummer twee in het overall klassement was voor Gerrie Geuken en plek drie voor Jan Dekker. Mooie prestaties!

We kunnen terug kijken op een geslaagde dinsdagavondcompetitie, we hopen volgend jaar alleen op wat meer vis...

Voor de definitieve einduitslag zie het bestand onderaan.


Dinsdagavondcompetitie 2013.xls

HOME