Dinsdagavondcompetitie 2014


1e dinsdagavondcompetitie 2014

Dinsdag 22 april 2014 was een warme dag voor de tijd van het jaar. De weersvoorspellingen gaven daarom ook kans op regen en onweer. Gelukkig waren de weergoden de 21 vissers die zich opmaakten voor de 1e strijd van het jaar goed gezind en bleef het de hele avond droog. Tot aan 21.00 uur was het nog net voldoende licht om de dobber te kunnen zien vanaf de mooie visplekken aan de Pekel Aa en lukte het daarna nog net om de vangsten goed te kunnen wegen.

Zowel de vaste stok als de feeder werd deze avond ingezet en achteraf bleek de keus voor de feeder over het algemeen goed uit te pakken. Op de vaste stok was het hard werken voor een visje en helaas bleven een vijftal vissers steken op de hatelijke nul.

In het A-vak was het Herman Lange die de lijn van het vorige seizoen gewoon doortrok en direct een 1 wist te noteren met een mooi netje vis. Hij deed dit midden in het vak, een prima prestatie. De visser op de meest gewilde kopplek, Bert Smit, kon niet tegen het geweld van Herman aan maar wist toch een mooi resultaat neer te zetten met de 2e plek. Harrie de Voogd was hier de nummer drie.

In vak B was het victorie voor Geert Kraai. Na de wedstrijd deed Geert zijn naam geen eer aan, wat hij liep trots als een Pauw rond…. Nieuwkomer Gert de Vries liet hier gelijk van zich spreken door in dit lastige vak de 2e plek voor zich op te eisen. Hij had iets meer gewicht dan oudgediende Juren Doornbosch die met 3 visjes toch nog op de derde plaats kwam.

De strijd is losgebarsten en we hopen op nog wat meer deelnemers de komende wedstrijden om het nog spannender te gaan maken. Volgende halte is de Poortmanswijk. Hopelijk met wat meer vis dan deze avond…..


2e dinsdagavondwedstrijd 2014

Na een mooie eerste opkomst van 21 vissers bij de eerste wedstrijd, waren het er nu 23 die de strijd aangingen in de Poortmanswijk bij Oud Alteveer. Deze locatie is bewust vroeg in het seizoen gekozen omdat het water later in het jaar onbevisbaar wordt voor grote groepen door het welig tieren van de waterplanten. Het was nu al een hele klus voor de organisatie om 23 goed te bevissen stekken uit te zetten. Met onregelmatige, maar wel grote tussenstukken lukte dit uiteindelijk toch.

De hele avond was er dreiging van regen, maar de hemelsluizen bleven nagenoeg dicht tot direct na de wedstrijd. Mede daardoor was het visplezier hoog. Een andere reden hiervoor was het feit dat er vis werd gevangen. Niet allemaal de dikke vissen die we altijd hopen te vangen, maar wel vis. Zo was iedere visser lekker bezig en hoefde er na afloop nergens een nul te worden genoteerd. Waar in de eerste wedstrijd er in zijn totaliteit 53 vissen werden gevangen, waren het er nu 884. Een stijging van 94%!! Daar doen we het voor!

Tijdens de wedstrijd werd er af en toe een brasem gevangen en het werd duidelijk dat je een bonusvis moest hebben om een goede klassering te kunnen afdwingen. In het A-vak was het Fokko Korte die met veel vis en de benodigde dikke brasem de overwinning op zijn naam wist te schrijven. Gert Korte en Jan Dekker pakten hier de 2e en 3e plek.

In vak B was het nieuwkomer Gert de Vries die na een uitstekend begin twee weken geleden het nog beter wist te doen door nu met de 1e plaats aan de haal te gaan. Hij legt de lat voor de rest van de competitie gelijk al hoog! Een mooie ontwikkeling! Gert wist door het aanleggen van een 2e voerplek met geknipte maïs en door deze pas in het laatste uur te bevissen een dikke zeelt en drie brasempjes te verschalken. Dik drie kilo bleek genoeg om Harrie de Voogd voor te blijven die ook al voor de 2e keer in deze competitie een mooi resultaat wist neer te zetten. Plek drie was hier voor Bé Vrieze.

Gert de Vries gaat nu met 3 punten op kop in de competitie, direct gevolgd door Harrie de Voogd met 5 punten. Een gedeelde derde plek op dit moment voor Herman Lange en Bert Smit met beide 6 punten. Herman verblijft altijd in de bovenste regionen, maar Bert laat gelukkig weer eens zien dat hij met de besten mee kan komen….

Volgende keer een bekend kanaal, maar een nieuw parcours voor de competitie. Boelo Tijdenskanaal bij de Lethe.


3e dinsdagavondwedstrijd 2014

20 mei 2014 was plaatselijk onweer voorspeld. Dikke pech dat het net boven het Boelo Tijdenskanaal moest zijn. Na eerst te zijn overvallen door een hevig onweer wat snel verder trok, moest er later helaas later alsnog worden afgeblazen. Dit tot teleurstelling van diegene die al vis had, maar de veiligheid gaat boven alles.

Het reglement schrijft in deze situatie voor dat wanneer een wedstrijd moet worden gestaakt door onvoorziene omstandigheden, bijv. onweer of een ongeval, de wedstrijd ongeldig wordt verklaard, ongeacht het tijdstip van onderbreking. Dit is besloten in de jaarvergadering van november 1994.

Omdat de eindstand altijd wordt bepaald aan de hand van de vijf beste resultaten is er dit seizoen, als gevolg van het onweer, nog maar 1 wedstrijd weg te strepen.


4e dinsdagavondwedstrijd 2014

3 juni 2014 was een warme dag. Of dat de reden was dat het aantal vissers maar 16 was is niet bekend. We hopen dat dit een incident is geweest en de volgende keer weer het normale aantal deelnemers te hebben.

De twee vakken van elk 8 vissers waren ruim uitgezet op een prachtig stukje Winschoterdiep. Met de wind in de rug en het water zo glad als een spiegel werd er begonnen met vissen.

Het werd een avond om niet over naar huis te schrijven. In het algemeen was het hard werken voor een paar kleine visjes en bleven helaas ook nog drie vissers steken op de nul. Onder deze drie vissers zaten ook de nummers 1 en 2 van het klassement tot aan deze avond. Hierdoor hebben Gert de Vries en Harrie de Voogd een duikeling moeten maken naar plek 10 en 11 op de ranglijst.

Goede zaken in het A-vak deed de kampioen van vorig jaar, Herman Lange. Met een mooie 2 gaat hij nu aan kop in het klassement. Overduidelijke winnaar in dit vak was Joop Stötefalk die, gezeten op kop, met een dikke vijf kilo aan brasem de rest mijlenver achter zich liet. Plek 3 was hier voor Henk Korte die het geluk had gehad ook een brasem te vangen.

Ook in het B-vak was er 1 uitschieter: Juren Doornbosch had aan het begin van de avond direct drie grote brasems gevangen en met bijna 4 kilo liet ook hij de andere vissers sneu achter. Op de vraag hoe hij dit voor elkaar had gekregen moest Juren het antwoord schuldig blijven. Belangrijkste was dat ze in het leefnet zaten! Bé Vrieze was hier een duidelijke, goede 2e en plek drie was voor Bert Smit die met 3 visjes, met een totaalgewicht van 238 gr, goede zaken deed en opschuift naar de 2e plek in het klassement.

Deze plek was nieuw in het parcours: we zaten heerlijk maar de vangsten vielen wat tegen. Mogelijk dat we een volgende keer wat dichter naar Scheemda moeten gaan zitten? Dat zien we volgend jaar wel weer. Eerst op naar de volgende wedstrijd. Deze is al over een week en wordt gehouden aan een water wat elk jaar in het parcours zit: AG Wildervanck bij Stadskanaal.


5e dinsdagavondwedstrijd 2014

10 juni 2014 gingen de 16 vissers richting het AG Wildervanckkanaal bij Stadskanaal, de opkomst was ook iets minder door verschillende redenen, toch bij de waterkant aangekomen op deze zwoele avond was lag het watertje er dan ook prachtig bij, veel leven in het water dus dat was een goed teken. Maar helaas de vis was moeilijk te vangen, kleine vis ging nog wel maar de dikke jongens waren volgens mij op vakantie. Velen hebben met de feeder wel geprobeerd om nog de bonusvis te vangen maar niemand is het gelukt.

Onze Topper uit Duitsland Herman Lange liet weer zien dat hij de juiste keuze heeft gemaakt door wat aantallen te vangen met een gewicht van 1417gr en daardoor een 1-tje wist te scoren, een goede 2e was Jan Tuin en de 3e plek in vak A was voor Gerrie Geuken.

Ook Gert de Vries bleef zijn visje vangen, 56 stuks op de korte stok, afwisselend met de feeder, ook voor hem alleen maar kleine vis, toch leverde hem dit een eerste plek op in vak A. De op kop zittende Haiko Brouwer ving nog wel 2 kleine brasempjes met een gewicht van bijna een kg was dit goed voor een 2e plek. De 3e plek ging naar Heiko Kolthof. Ondanks de slechte vangsten blijft het erg spannend, dat konden we na de weging ook wel merken, want velen waren nieuwsgierig op welke plek ze waren beland en dat maakt deze dinsdagavondcompititie ook erg leuk en erg gezellig.

Volgende week een nieuw watertje Pekelder diep dan maar hopen dat ieder wat meer vis vangt.


6e dinsdagavondwedstrijd 2014

Er werd deze avond al weer voor de op 1 na laatste keer gevist in de dinsdagavondcompetitie. Het was een mooie avond aan een nieuw parcours: Pekelder Diep bij “Mulder Pot” in Boven Pekela. Het water is niet al te breed en niet al te diep en het leent zich bij uitstek voor een viswedstrijd doordat er overal goed kan worden gevist. Omdat de verwachting was dat er door het WK voetballen een mindere opkomst zou zijn, werden de stekken 40 meter uit elkaar gezet. Uiteindelijk waren er toch nog 15 vissers aanwezig.

Het werd een avond met voor iedereen vis. Het was overwegend blankvoorn wat de dobbertjes naar beneden haalde. Een enkel brasempje werd wel gevangen, maar deze vielen allen in de categorie “platters”. Uiteindelijk een avond met veel visjes zodat iedereen lekker bezig was. Bij aanvang van de wedstrijd zorgde de zon aan de overkant, in combinatie met een wilde kabbel door de wind, ervoor dat de antenne van de dobbers nagenoeg onzichtbaar werden. Gelukkig werd dit later op de avond beter.

In het A-vak zaten een aantal kanshebbers dicht bij elkaar. Herman Lange, Juren Doornbosch en Gert de Vries vochten voor wat ze waard waren en uiteindelijk ging Juren er met de volle buit vandoor. Herman scoorde een mooie 2 en Gert een 4 waardoor de spanning voor de eindoverwinning onmetelijke afmetingen gaat aannemen! Een derde plek was hier voor Geert Kraai die zijn kopplek niet volledig kon uitbuiten.

In het B-vak zat de nummer 2 tot aan dat moment, Bert Smit, naast naaste belagers Gerrie Geuken en Jan Dekker. Jan wist in dit vak victorie te kraaien en schuift hierdoor op naar een derde plek in het voorlopige klassement, net achter Juren. Bert en Gerrie noteerden een mindere beurt en zijn voor een goede eindklassering afhankelijk van anderen. De 2e plek was hier voor Heiko Kolthof, die gezeten op kop een mooie prestatie neerzette. Gert Korte bleef Henk Korte 10 gram voor en wist daardoor een 3 te pakken.

Nog geen enkele plek in de eindstand is beslist. Er zijn nog twee kanshebbers voor de titel: Herman Lange en Gert de Vries. Voor de andere podiumplaatsen zijn er nog meerdere kanshebbers. Alle ingrediënten voor een spannende laatste wedstrijd aan het Winschoterdiep bij de Intratuin zijn aanwezig!!

Uiteraard is er na de laatste wedstrijd de prijsuitreiking, welke plaatsvindt onder het genot van een hapje en een drankje op kosten van de vereniging. Ook is er weer een rollade voor iedereen die 5 keer of meer heeft deelgenomen.


7e dinsdagavondwedstrijd 2014

Dinsdag 1 juli 2014 was alweer de laatste wedstrijd van de dinsdagavondcompetitie van 2014. Het is snel gegaan en de vakanties staan alweer voor de deur. Voor dat een ieder rustig op vakantie kan gaan, moesten nog wel even de beslissingen vallen in de dinsdagavondcompetitie. Wie wordt eerste en wordt er nog stuivertje gewisseld in de andere positioneringen? Het slechte resultaat kon nog worden weggestreept en dat zorgt altijd weer voor verrassende uitkomsten.

De twee kanshebbers voor de eerste plek zaten niet bij elkaar in het vak en konden elkaar dus niet persoonlijk dwarszitten. Herman Lange had een ideale uitgangspositie met maar 11 punten na 5 wedstrijden en Gert de Vries moest een goede score halen en hopen dat Herman zich niet meer zou verbeteren om alsnog met de hoofdprijs aan de haal te gaan. Ook waren de vakken niet zo groot omdat er uiteindelijk maar 15 vissers waren komen opdagen bij de laatste wedstrijd. Het bestuur gaat nadenken over hoe de competitie het volgend jaar aan het eind ook nog interessant te maken voor deelnemers die dan al geen kans meer maken op een goede eindklassering. Dat bleek ondermeer ook een reden te zijn waarom deelnemers wegblijven. We hopen volgend jaar in ieder geval op een wat betere opkomst…

Er stond een harde wind in de lengte over het Winschoterdiep waardoor het een crime was om de vaste stok in bedwang te houden. Op 13 meter vissen was er deze avond niet bij. Een goed alternatief voor dit weer was de feeder en deze werd ook her en der ingezet. Iedereen had vis en aan het eind van de avond was het Gerrie Geuken die in vak A Jan Dekker maar een paar grammetjes voorbleef en met plek nummer 1 aan de haal ging. Jan een mooie 2 en plek nummer drie was hier voor Herman Lange, die er in slaagde zijn slechtste resultaat tot dat moment, een vijf, nog wat te verbeteren.

De vraag was hoe Gert het in het andere vak had gedaan. Als hij een 1 had en ook nog genoeg aantal vissen, dan zou hij Herman nog voorbij gaan. Helaas voor Gert zat dit er niet in, maar met een mooie 3 is hij een uitstekende 2e geworden in de eindrangschikking! En dat bij een eerste deelname! We hebben er een geduchte concurrent bij gekregen. In dit vak was het Haiko Brouwer die de beste score had, gevolgd door Henk Korte op plek 2.

Terug in zalencentrum “Het Oude Wapen” kreeg een ieder een aantal consumpties van de vereniging en een hartige snack. In afwachting van de definitieve uitslag werd er gezellig gekeuveld over onze geliefde hobby alvorens de voorzitter de uitslag oplas en de secretaris de prijzen uitdeelde. Plek 1 was dus voor het derde jaar achtereen voor Herman Lange. Een formidabele prestatie!! Plek 2 dus voor Gert de Vries en het laatste eremetaal viel ten deel aan Jan Dekker die zijn 3e plek wist te consolideren.

Voor de definitieve uitslag zie het overzicht onderaan!


Dinsdagavondcompetitie 2014.xls

HOME