Dinsdagavondcompetitie 2015


1e dinsdagavondcompetitie 2015

28 april 2015 is de dinsdagavondcompetitie weer van start gegaan. Er is één wijziging ten opzichte van de vorige jaren. Er worden dit jaar, bij wijze van proef, per wedstrijd prijzen beschikbaar gesteld naast het gebruikelijke eremetaal en de vleesprijzen aan het eind van de competitie. Voor de vakwinnaar is er een waardebon van € 10,00, voor de 2e plek een bon van € 5,00 en voor nummer 3 een bon van € 2,50. De waardebonnen kunnen worden verzilverd bij Hengelsport Winschoten of De Graankorrel in Oude Pekela. De waardebonnen worden uitgereikt in Het Oude Wapen, voorafgaande aan de volgende wedstrijd. Op deze manier hopen we de competitie ook nog interessant te maken voor de vissers die later in de competitie minder kans hebben op een hoge klassering.

18 vissers trokken naar Winschoten om daar in de haven te gaan vissen in twee verschillende vakken. Het weer werkte in de vorm van hevige wind niet echt mee en een grote afgemeerde boot dreigde mogelijk ook nog roet in het eten te gooien. Uiteindelijk lukte het om alle deelnemers mooi op een rij te krijgen en kon er worden begonnen met vissen. Dit bleek niet mee te vallen met zo’n hevige wind. Hengels en ander materiaal dreigde weg te waaien. Heinz Haase zag zelfs zijn leefnet in de onmetelijke diepte van de Winschoter haven verdwijnen en kon daardoor geen vis ter weging aanbieden…

Er werd door een viertal vissers helaas niets gevangen. De overige vissers wisten nog wel wat geschubde vrienden aan de woeste golven te onttrekken.

De 1e wedstrijd van de competitie is door de snel invallende duisternis altijd relatief kort en voor dat de deelnemers er erg in hadden klonk al weer het signaal voor het einde van de wedstrijd.

In het A-vak was het de winnaar van vorig jaar, Herman Lange, die direct weer zijn visitekaartje af gaf. De 2e plek was hier voor de runner-up van 2014 Gert de Vries. Jan Dekker, vorig jaar 3e in de competitie, pakte hier plek nummer 3. Dat kan geen toeval meer zijn!

In het B-vak was het Henk Korte die, gezeten op kop, de rest van het vak het nakijken gaf. De 2e plek was hier voor Gerrie Geuken die met een grote brasem kort voor tijd een goede klassering veilig stelde. Bé Vrieze pakte hier plek nummer drie.

Deze 6 heren kunnen de volgende keer dus een waardebon in ontvangst nemen!

Die volgende keer zal er worden gevist in de Poortmanswijk bij Oud Alteveer.


2e dinsdagavondcompetitie 2015

Na een paar warme dagen was het deze dinsdag wat wisselvallig met het weer. Er was op deze avond geen regen maar wel weer een straffe wind! Net als 2 weken eerder werden de vissers gegeseld door niet aflatende windvlagen die het hengelen er niet gemakkelijker op maakte. Pas op het eind van de wedstrijd ging de wind wat liggen, maar toen klonk ook al het eindsignaal…..

De stekken waren, ondanks de aanwezigheid van al veel waterlelies, mooi ruim uitgezet en ondanks de harde wind werd er toch gevangen. De verschillen waren wel groot: 90 gram naar bijna 4,5 kilo! Achteraf bleken de uiteinden van het parcours nagenoeg de beste eindklasseringen op te leveren.

In het A-vak was het Heiko Brouwer die met 4,5 kilo de overwinning opeiste. Heinz Haase was met 2 kilo een goede 2e en plek nummer drie was voor Joop Stötefalk met een mooie 1350 gram.

In vak B was het Rolf Kuiper die gezeten op kop de rest van zijn vak het nakijken gaf. Met 2800 gram bleef hij zijn buurman, Pim Douma, een halve kilo voor. De dikke zeelt van Pim kon het niet winnen van de drie dikke brasems van Rolf. Gert Korte, die direct weer naast Pim zat mocht een 3 noteren met een schamele 873 gram.

Uiteindelijk bleek iedereen vis ter weging te kunnen aanbieden. Iets wat helaas niet altijd het geval is…

Volgende week gaat de dinsdagavondcompetitie al weer verder aan het Ruiten A-kanaal bij Wollinghuizen. Een water wat garant staat voor veel vis(jes).


3e dinsdagavondcompetitie 2015

19 vissers trokken een week na de vorige wedstrijd al weer naar de waterkant. Deze keer de mooie oever van het Ruiten A kanaal! Een water wat normaal gesproken garant staat voor een mooi netje vis. Of dat deze avond ook het geval zou zijn was vooraf twijfelachtig gelet op het wisselvallige weer. Meestal werkt dat niet positief op de vangsten.

Al gauw bleek gelukkig echter dat er wel een visje was te vangen. Niet de aantallen die we op dit water gewend zijn, maar toch nog wat activiteit op de dobber.

Droge perioden werden afgewisseld met regenbuien. Even was er nog de dreiging van het stoppen van de wedstrijd in verband met een onweer wat akelig dicht langs kwam. Gelukkig konden we deze keer wel doorvissen en worden de uitslagen opgenomen in het klassement.

In dat klassement deed Gerrie Geuken goede zaken door, gezeten op kop, een 1 te noteren. Fokko Korte, gezeten op de andere kopplek, deed hetzelfde als Gerrie: een mooie 1 vissen! Fokko deed dit zelfs met een gewicht van meer dan 5 kilo.

De 2e plekken in de vakken waren voor Gert de Vries en Henk Korte die daardoor samen aan kop gaan in het klassement!

De nummers drie waren Jacob Gerringa en Henk Vrieze die daarmee hun beste resultaat in de competitie tot dusver noteerden.

Over 2 weken is het Winschoterdiep bij Scheemda de plaats van handeling. We hopen dan eindelijk op een avond met lekker weer en vis die goed wil bijten!!


4e dinsdagavondcompetitie 2015

Dinsdag 2 juni 2015 was geen mooie dag qua weer. In de dinsdagavondcompetitie van 2015 is er tot dusver nog geen avond geweest zonder wind en regen. Gelukkig zaten we aan het Winschoterdiep bij Scheemda onderin de wal waardoor we nog enigszins beschut waren voor de wind die schuin van achteren kwam. Er komen hopelijk nog wat avonden met beter weer…. Net als het weer waren de vangsten ook pet. Veel vissers bleven steken op de nul en het maximaal gevangen vissen van een deelnemer was 4 stuks!

In het A-vak liet Herman Lange zijn klasse weer eens zien door een mooie 1 te vissen. Henk Vrieze en Gert de Vries waren hier respectievelijk nummer 2 en 3. De rest van de deelnemers in dit vak wisten allemaal, op Gerrie Geuken na, geen vis te vangen. Gert de Vries gaat met dit mooie resultaat nu fier aan de kop in het klassement met maar 11 punten!

In het B-vak was het feederkanon Geert kraai die met bijna drie kilo met de winst aan de haal ging. Geert had naast een knoeperd van een brasem ook 2 bakstenen van voorns gevangen! Met ook nog een kleine brasem was Geert ongenaakbaar voor de andere deelnemers. Pim Douma kwam op plek 2, met vier brasempjes met een gezamenlijk gewicht van anderhalf kilo, nog het dichtste bij. Plek 3 was hier voor Gert Korte. In dit vak waren er maar twee vissers die geen vis ter weging wisten aan te bieden. Joachim Christ had nog wel 4 dikke palingen gevangen, maar helaas voor Joachim tellen deze niet mee….

Volgende week gaat de dinsdagavondcarrousel al weer verder en zitten we aan het mooie AG Wildervanckkanaal bij Stadskanaal. Het weer en de vangsten zullen dan ongetwijfeld beter zijn!


5e dinsdagavondcompetitie

Eindelijk! Eindelijk was het mooi weer tijdens de dinsdagavondcompetitie 2015. Dit ingrediënt, samen met het mooie AG Wildervanckkanaal beloofde veel goeds voor deze visavond.

18 vissers werden verdeeld in twee gescheiden vakken. Voor en na het sluisje waren de plekken uitgezet, uiteraard gebruik makend van de reeds aanwezige gaten in de rietkraag.

Tijdens de 5e wedstrijd is het voor veel vissers eronder of erop wanneer de resultaten in de eerste wedstrijden wat zijn tegengevallen. Bert Smit en Jacob Gerringa, die beide deze hele competitie nog niets hadden laten zien, hadden zich dit goed beseft en wisten eindelijk een goed resultaat neer te zetten. Beiden visten een 1! Bert deed dit in het A-vak en Jacob in B. Beide heren lieten de concurrentie ruim achter zich. Zie voor de gewichten het overzicht onderaan de pagina.

In het A-vak was de 2e plek voor Gert de Vries die hiermee zijn koppositie behoorlijk wist te verstevigen. De 2e plek in B was voor Gerrie Geuken die daarmee opklimt naar plaats 2 in het algemeen klassement. Plek 3 in het A-vak was voor Heinz Haase en in B was het Henk Korte die met een nette 3 zijn plek in de top drie van de ranglijst wist te consolideren.

De vangsten waren helaas nog niet hetgeen waar we op hadden gehoopt. 1 dikke brasem of een zeelt kon het verschil maken en twee van deze jongens garandeerde een topklassering.

Over twee weken al weer de op een na laatste wedstrijd van de competitie en naderen we langzaam maar zeker de ontknoping. Door het uitdelen van waardebonnen voor de nummers 1 tm 3 van elk vak is er straks ook voor de vissers die niet meer meedoen om het eremetaal een kans op een prijs. Het lijkt erop dat dit door iedereen wordt gewaardeerd!


6e dinsdagavondcompetitie

De een na laatste keer al weer! Zoals gebruikelijk zijn er al wat mensen met vakantie waardoor het aantal deelnemers wat terugloopt zo tegen het einde van de competitie. Ondanks wederom guur weer zaten er toch nog 14 vissers aan de waterkant bij het Pekelderdiep bij Mulder Pot.

In van A zat de koploper van het klassement, Gert de Vries, op kop. Hij wist hier goed gebruik van te maken door een mooie 2 te vissen. Winnaar in dit vak was Jacob Gerringa die bezig is met een opmerkelijke inhaalrace in de competitie. Helaas voor hem kan hij de laatste wedstrijd niet aanwezig zijn, anders had er mogelijk nog een top drie klassering ingezeten! Plek 3 in dit vak was voor Heiko Brouwer. Alle vissers hadden visjes, de een net wat meer als de ander.

In het B-vak wist Henk Vrieze, gezeten op kop de eerste plek voor zich op te eisen. Kort gevolgd door Jan Dekker en Geert Kraai.

Alleen Gerrie Geuken, Henk Korte en Henk Vrieze kunnen Gert in theorie nog achterhalen. Dan mag Gert zich niet meer verbeteren en dienen de andere heren super te vissen met grote aantallen!

We hopen volgende week op een grote opkomst en na afloop een gezellige prijsuitreiking met een hapje en een drankje.


7e dinsdagavondcompetitie

30 juni werd, onder het genot van een warme zomeravond, de apotheose van de dinsdagavondcompetitie 2015 vervist. Strijdtoneel: Pekelder Aa, Zijlweg. 15 vissers waren aanwezig en namen plaats op de vers gecreëerde plekken. Het koste het nodige zweet bij de organisatie, maar het lukte weer om iedereen van een mooie visplek te voorzien.

Dat de dinsdagavondcompetitie leeft bleek wel uit het feit dat er de dagen voorafgaande driftig werd geoefend door deze en gene. Vooral de koplopers waren regelmatig te zien om dit mooi stukje viswater. Het werd meer een spannende avond dan een drukke avond aangezien de vis niet goed los was. 1 voorntje meer of minder kon al een flink verschuiving in de stand teweeg brengen.

De nummers 1 en 2 van het klassement, Gert de Vries en Gerrie Geuken zaten bij elkaar in het A-vak en konden elkaar de loef afsteken. Aan de eindstand werd echter niet meer getornd. Daarvoor had Gerrie een 1 moeten vissen. Hij bleef echter steken op een 4. Hierdoor was duidelijk dat Gert de Vries de grote winnaar was van 2015! Winnaar in dit vak was Heiko Brouwer die op kop maar liefst 4 kilo aan brasem wist te vangen. Juren Doornbosch was nummer 2 en Herman Lange eindigde op plek nummer 3. Heiko en Herman kwamen hiermee beide op 15 punten in het eindklassement. Ook Henk Korte stond al op 15 punten!

In het B-vak was de eerste plek een prooi voor Gert Korte die met bijna drie kilo de rest van het deelnemersveld ruim voor wist te blijven. Ook hij kwam hierdoor op 15 klassementspunten terecht! Jacob Kuiper nam hier de 2e plek voor zijn rekening en Joachim Christ viste een mooie 3.

Terug in het buurthuis werd, terwijl iedereen genoot van een hapje en een drankje, snel de definitieve uitslag berekend. Plek 1 was voor Gert de Vries, plek 2 voor Gerrie Geuken en de 3e plaats was uiteindelijk voor Heiko Brouwer. Van het viertal met 15 punten wist hij het grootste aantal te vangen. Voor de einduitslag zie onderaan. De winnaars ontvingen naast de gebruikelijke felicitaties en applaus een prachtig stukje eremetaal alsmede een doos met vlees! Voor alle deelnemers die minimaal 5 keer aanwezig waren geweest was er ook nog een rollade. Er werd nog gezellig door gekeuveld en om 00.03 uur sloten de deuren van het Oude Wapen….

Hier een foto van de winnaars!

Tot volgend jaar!


Voor de definitieve uitslag zie het overzicht onderaan!


Dinsdagavondcompetitie 2015.xls

HOME