Dinsdagavondcompetitie 2016


1e dinsdagavondcompetitie 2016

De eerste wedstrijd van 2016 is vervist aan het Winschoterdiep bij de Intratuin. Het weer was uitermate slecht, maar toch verschenen er nog 13 vissers aan de waterkant. Zodra we bij het water kwamen begon het te hozen en iedereen probeerde zo snel mogelijk zijn paraplu op te zetten om het toch nog een beetje droog te houden.

Tijdens het vissen zag je weinig stokken bewegen en de vis was dan ook lastig te verschalken.

In het A-vak werd echter wel door iedereen vis gevangen. Diegene die dat hier het beste deed was de winnaar van vorig jaar: Gert de Vries. De vele trainingsuren betaalden zich gelijk uit! Plek twee was hier voor Jacob Gerringa en de nummer drie in vak A werd Juren Doornbosch.

De vangsten in het B-vak waren beduidend minder. Bert Smit en Henk Korte wisten hier zelfs helemaal niets te vangen. Henk Vrieze eiste in dit vak de 1e plek op, vlak voor Jakob Kuiper. Gert Korte was hier de nummer 3.

De volgende keer zitten we in Alteveer met hopelijk wat beter weer en betere vangsten.


2e dinsdagavondcompetitie 2016

Met zomerse temperaturen vertrokken 18 vissers naar Oud Alteveer om de 2e dindsdagavondwedstrijd te vissen. Bert had de stekken ruim uitgezet zodat niemand last had van de al weer aanwezige gele plomp.

Iedereen wist vis te vangen maar de vissen waren nog niet overal goed los.

In het A-vak was het Joop Stötefalk die, gezeten op kop, Gert Korte met 3 gram voor wist te blijven. Jacob Gerringa was hier de best of the rest en pakte een mooie 3.

In vak B was het Bert Smit die de oefensessie van een avond eerder zag bekroond met een 1e plek. Ook hier zat de nummer 2, Gert de Vries vlak achter hem. Plek 3 in dit vak was een prooi voor Henk Korte die zijn fiasco van twee weken eerder wat goed wist te maken.

De volgende keer zitten we in Wollinghuizen met hopelijk betere vangsten.


3e dinsdagavondcompetitie 2016

Alle 19 vissers vis! De vangsten vielen echter nog wel tegen. In het A-vak legde Gert de Vries een stevige basis voor prolongatie van de titel met al weer een mooie 1. Jakob Kuiper kwam hier op plek 2 en plek 3 was voor Henk Vrieze. In het B-vak was het Bert Smit die voor de 2e week achter elkaar een 1 wist te vissen. Jacob Gerringa was hier de nummer 2 en Herman Lange legde beslag op de derde plek. Over twee weken zitten we weer aan de waterkant met hopelijk betere vangsten! Alweer deze zin....


4e dinsdagavondcompetitie 2016

BAGGER!


5e dinsdagavondcompetitie

De competitie schiet al weer mooi op. De stand geeft nog een vertekend beeld omdat tot en met deze wedstrijd er nog geen slechte resultaten kunnen worden weggestreept. Er zijn nog veel vissers in de race voor een goede klassering in de dinsdagavondcompetitie van 2016. Op deze avond zaten we aan een mooi parcours: Boelo Tijdenskanaal tussen de Wymeersterbrug en de Kerkwegbrug. Het weer was aangenaam en bij het uitzetten van de plekken was alles heerlijk rustig. Kort nadat de vissers waren gearriveerd, begon het echter uitermate hard te stromen waardoor het vissen met de vaste stok erg lastig werd. Her en der werd dan ook de feeder uit het foudraal gehaald. Maar zelfs met deze techniek was het lastig vissen.

Uiteindelijk bleken nagenoeg alle vissers wel wat te hebben gevangen, maar het hield niks over. In het A-vak was het Joop Stötefalk die, gezeten op kop, de rest van de deelnemers het nakijken gaf. Plek 2 was hier voor Geert Kraai die met geluk een brasem wist te vangen. De derde plek was een prooi voor Jacob Gerringa.

In vak B had Bé Vrieze een grote brasem verschalkt en dit was genoeg voor een 1e plaats. Plek 2 was hier voor Gert Korte en Heinz Haase pakte met drie visjes nog plek nummer 3.

Om iets over half tien brak er een gigantische regenbui los, maar de meeste vissers zaten toen al hoog en droog in de auto naar huis…. Volgende week naar Nieuwe Pekela. Hier zullen zich de eerste contouren van de eindstand zich af gaan tekenen.


6e dinsdagavondcompetitie

Iedereen gelukkig vis! Grote uitschieter was Jacob Gerringa die meteen de koppositie in het algemeen klassement wist te pakken. Er zijn nu drie vissers met 11 punten en nog een 1 visser op het kraaietouw. Volgende week naar Zijlweg. Hier gaat de beslissing vallen.


7e dinsdagavondcompetitie

De grote winnaar is: Jacob Gerringa! Zie de ranglijst hieronder voor de definitieve uitslag.

Na afloop werd het nog gezellig en op naar het volgend seizoen!


Voor de volledige uitslag zie het overzicht.

Dinsdagavondcompetitie 2016.xls

HOME