Dinsdagavondcompetitie 2018


1e dinsdagavond competitiewedstrijd, 15 mei 2018. Locatie Winschoterhaven.

De ene dag heb je topvangsten van 35 kg, een kleine week later ben je ruim drie en half uur aan het pielen om een klein baarsjes van 15 gram te vangen om van de nul af te komen. Ook hadden sommige vissers nog een kater van de clubwedstrijd van afgelopen zondag van het turen naar een dobber die maar niet wilde zinken of een feedertop waar geen beweging in te krijgen was. ..............Tja, dat is nu eenmaal vissen. De eerste wedstrijd van de dinsdagavond competitiewedstrijd van 2018 is een feit. Met een mooie groep van 16 vissers was het slechts 5 minuten rijden naar het viswater, de haven van Winschoten. Op voorhand werd gevreesd voor een moeilijke visserij, jammer genoeg is dit voor een groot deel van de vissers uitgekomen. In het eerste vak wist Haiko Brouwer de meeste vis aan wal te brengen met de vaste stok, hij ving o.a. een mooie brasem die gewicht in het net bracht. Henk Korte en Jacob Gerringa visten resp een 2e en 3e plek in dit vak. Aan de zijde van Steenhuis was het Marc de Voogd die vandaag de beste visser was in zijn vak en overall. Marc werd gevolgd door Gert Korte en Juren Doornbosch. Volgende week dinsdag gaan we naar Veele, hopelijk wordt dat een minder taaie visserij.

Als club hebben we weer een stap gezet in prolongatie van het clubkampioenschap van onze district. Wederom een super teamprestatie, dit resultaat behaal je immers met zijn allen. Laten we met man en macht ons gaan voorbereiden op de volgende clubkampioenschap, waar we zelf de organisator van zijn en het viswater dus ook kunnen bepalen.

Jullie verslaggever, GdV


Verslag 2e dinsdagavondwedstrijd.

Strijdtoneel: Mussel Aa, Veele.

Met prachtig weer is de 2e wedstrijd vervist. Het was geen avond met veel vis voor de meeste deelnemers. In vak B wist Haiko Brouwer voor de 2e keer in deze competitie een 1 te vissen. Hij liet de nummers 2 en 3, Jakob Kuiper en Herman Lange ver achter zich. Herman en Jacob hadden beide hetzelfde gewicht(je), maar Jakob had een visje meer.

In vak A was het Bert Smit die, gezeten op kop, een prachtige visavond had. Hij wist ook met een ruime voorsprong op de rest van dit vak te winnen. Plek 2 was hier voor Juren Doornbosch en plek 3 voor Jan Dekker.

We hopen volgende week weer op mooi weer, maar vooral op meer vis!!!


Kort verslag 3e dinsdagavondcompetitie 2018

Onweer!

Voor aanvang van de visavond leek Buienradar positief over Wollinghuizen. Vandaar dat ook werd besloten toch te gaan vissen.

De visserij bleek taai, maar er werd her en der wel wat gevangen. Toen plotsklaps het weer omsloeg werd duidelijk dat deze avond uit de uitslag moest worden geschrapt. De weersverandering was zo groot, dat een korte pauze in de auto niet toereikend was om toch te kunnen doorvissen. Twee vissers te water om materiaal te redden, een gesneuvelde paraplu en kletsnatte vissers was het verhaal van deze avond. Uiteindelijk is iedereen veilig thuisgekomen en hopen we volgende week op beter weer!


De wedstrijd van een week geleden in Wollinghuizen is er een om snel te vergeten. Warm zomerweer leidt in ons kikkerlandje in de avond en nacht regelmatig tot extreem weer. Ook op deze dinsdagavond was het raak. Rond acht uur begon het in de lucht te rommelen, gevolgd door zeer harde windvlagen en uiteindelijk een hoosbui. Jammer genoeg waren een aantal vissers deze avond onfortuinlijk, ze leden materiŽle schade agv de windvlagen twee van hen hebben zelfs even tussen de zeer slecht azende vissen gezwommen in het warme water. Vanwege het slechte weer en de gevaren die vissers lopen tijdens onweer, heeft het bestuur besloten de wedstrijd te staken. Voor ons allen dus een wegstreper.

Afgelopen dinsdag stond de 4e wedstrijd aan de Zijlweg op het programma. Het weer was een stuk stabieler dan de week ervoor. De grote vraag was of het vis inmiddels wilde azen na de periode van kuitschieten. In het B-vak was Marc de Voogd een van de weinigen die geen moeite had om de platten te vangen. Stijf tegen de overkant aan, gebruik makend van een zeer speciaal voertje was hij de topper van de avond met ruim 7 kg aan vis. Joachim en Henk Jans volgden op aanzienlijke afstand van Marc met iets meer dan 2kg. In het A vak wist de redacteur zijn koppositie te verzilveren met een ruime 7 pond aan vis, gevolgd door Geert Kraai en Be Vrieze. Geert had de pech om even voor tijd een zeelt te lossen van een kleine 2kg omdat zijn onderlijn brak. Volgende week hebben we nieuwe kansen in het Boelo Tijdens kanaal.

Groetn, GdV


Boelo Tijdenskanaal, 5e wedstrijd

In het Boelo Tijdenskanaal bij Bellingwolde zou het op 12 juni 2018 weleens kunnen gaan gebeuren. Na een aantal slechte vangsten tijdens de dinsdagavond competitie waren de training resultaten in dit water van een top feedervisser zeer hoopgevend. Dikke brasems en zelfs karper werd er in het weekend voorafgaand aan deze dinsdagavond gevangen. Met de bomen in de rug was het goed vertoeven langs het water. Op een aantal plekken waren er echter geen bomen waardoor de wind het erg koud deed aanvoelen en men een warme jas nodig had. In het wedstrijdvissen hebben de kop-en staartplekken in het parcours meestal een streepje voor, dat bleek deze avond ook het geval. Zowel Henk Korte op kop als Be Vrieze op staart hebben hun vak gewonnen met respectabele gewichten van resp 3 en ruim 6 kg aan vis. Alle vissers ertussenin hebben wederom een zeer taaie avond gehad, er was bijna geen witvis te vangen. Jurren en Haiko visten in het B vak een 2 en een 3 en Marc en Bert visten in vak A een 2 en een 3. De komende week is er geen wedstrijd, de week erop gaan we naar het Winschoterdiep bij de Intratuin. Laten we hopen dat we dan eindelijk met zijn allen een respectabel netje met vis kunnen vangen.

GdV


Intratuin, Winschoterdiep 26 juni 2018

De berm langs het Winschoterdiep bij de Intratuin was recentelijk ontdaan van de vele berenklauw planten. Het was rustig zomerweer met aangename temperaturen en weinig wind. Ook was het alweer enge tijd geleden dat de vissen kuit hadden geschoten. Zou er nu dan eindelijk door een ieder een fatsoenlijk netje vis gevangen kunnen worden? Gelukkig was dat deze avond het geval. Zowel de feedervisser als stokvissers konden hun visjes vangen. De vissers die het lukten om een bonusvis te vangen hadden vanavond de beste kansen op een goede klassering. Jachim verzilverde zijn staartplek, evenals Juren zijn kopplek. Jacob en Gert de Vries werden 2 en 3 in het 1e vak evenals Geert en Hermann in het tweede vak. Het is spannend in onze dinsdagavond competitie. Als we de twee slechtste wedstrijden wegstrepen is de stand, met nog 1 wedstrijd te gaan op de steigers van Stadskanaal, als volgt. Marc en Juren met 8 punten op kop, gevolgd door Haiko met 10 punten. Voor de derde plek komen nog een 3 tal overige kandidaten in aanmerking. Het belooft in Stadskanaal op de steigers een spannende wedstrijd te worden. GdV.Voor de volledige uitslag zie het overzicht.

Dinsdagavondcompetitie 2018

HOME