Gehaktbalwedstrijd 2008

In navolging van het succes van de jubileumwedstrijd van vorig jaar is op 7 juni voor het eerst de "Gehaktbalwedstrijd" gehouden. Met 19 deelnemers is de opkomst, net als bij de traditionele snertwedstrijd, heel erg goed. Zeker vergeleken met eerder gehouden wedstrijden op de zaterdag waarbij het aantal deelnemers haast nihil was. Een zeer goede ontwikkeling!

Plaats van handelen was het Winschoterdiep bij Zuidbroek. Ook de gehaktbalwedstrijd wordt tussen twee pionnen vervist. Bij het viswater aangekomen zocht iedereen vlot een plekje en kon er worden begonnen met vissen. Omdat dit water zich goed leent voor het inzetten van de feeder waren deze hengels dan ook veelvuldig te zien. Met de feederclinic nog vers in het geheugen was dit een mooie gelegenheid om de feeder in te zetten. Natuurlijk waren er ook nog voldoende vissers die middels de lange lat probeerden hun vis te verschalken.

Ondanks het prachtige weer wilden de vissen niet echt meewerken. Het was bij nagenoeg iedereen hard werken voor een visje. De goed op gang zijnde scheepvaart maakte het er ook niet gemakkelijker op. Uiteindelijk lukte het, op één visser na, iedereen om vis ter weging aan te bieden. Bij de weging bleek dat Dick Kruise de concurrentie met een totaalgewicht van 1920 gram ruim was voorgebleven. Jacob Kuiper en Juren Doornbosch wisten nog enigzins te volgen maar de rest van de deelnemers moest het doen met gewichten tusssen 20 en 800 gram.

Terug in zalencentrum "Het Oude Wapen" werd op het terras allereerst genoten van een verkoelende versnapering alvorens iedereen zich storte op de overheerlijke gehaktbal, de frieten en de salades. Ik geloof dat iedereen zeer tevreden over de voorgeschotelde maaltijd. Complimenten voor de kok van "Het Oude Wapen".
Toen de gehaktbal achter de kiezen zat zijn de vleesprijzen, waarbij er voor iedereen een prijs aanwezig was, uitgereikt en ging iedereen voldaan naar huis.

HOME