Verslag gehaktbalwedstrijd 2010

Op zaterdag 5 juni hadden 14 vissers zich verzameld voor de jaarlijkse gehaktbalwedstrijd. Helaas bleef het aantal deelnemers iets achter ten opzichte van de vorige jaren, maar dat mocht de pret niet drukken.

Onder prachtige weersomstandigheden is er gevist aan het Noord-Willemskanaal bij de brug naar Oude Molen, richting Assen. Op dit stuk van ongeveer een kilometer zochten de deelnemers een mooi plekje en werd er direct begonnen met vissen.
Zowel de vaste stok als de feeder werd in stelling gebracht. De resultaten waren heel wisselend en achteraf kan worden gesteld dat met beide vismethodes heel gevarieerd is gevangen.

Zo waren het Eric Korte die samen met zijn opa, Jan Korte, op het eind van het parcours met de feeder bijna allebei 12 kilo brasem hadden weten te vangen op ongeveer een meter uit de overkant. Voor beide heren levert dit een plaatsje op in de fotogalerij van onze vereniging. Voor Eric zelfs de 2e keer binnen twee weken!


Op plek nummer drie bevond zich uiteindelijk Jacob Gerringa die bijna 10 kilo brasem in de laatste uren van de wedstrijd had gevangen. Jacob zat in het begin van het parcours en daar zaten meer vissers die brasem ter weging konden aanbieden. Deze bonusvissen verschenen pas op het eind van de morgen. Er was uiteindelijk maar 1 persoon, wiens naam we op verzoek niet zullen noemen in dit verslag, die geen vis wist te vangen.

Na het wegen vertrokken we weer richting Blijham waar in zalencentrum het Oude Wapen een lekker bord patat met natuurlijk een gehaktbal stond te wachten. Iedereen kreeg twee consumpties aangeboden namens de vereniging en daarnaast ging een ieder ook nog met vleesprijzen naar huis.

Ondanks de wat matige opkomst een geslaagde dag!

Hierna nog wat impressies van de morgen:

Binnenkort ook nog een film.

HOME