Gehaktbalwedstrijd 2016

Op zaterdag 23 was als eerste wedstrijd van het seizoen de gehaktbalwedstrijd gepland. Het was de bedoeling om in het AG Wildervanckkanaal bij Stadskanaal te gaan zitten, maar doordat daar 90 vissteigers worden geplaatst zijn we uitgeweken naar hetzelfde kanaal bij Musselkanaal.

Ondanks het slechte weer was de opkomst met 16 personen heel goed te noemen. Bert en Joop hadden de plekken mooi ruim uitgezet en een ieder kon nog redelijk droog zijn visplek in orde maken. Daarna werd het zeer wisselvallig weer met sneeuw, zon, regen en hagel met een niet aflatend windje.

Verschillende technieken werden ingezet en uiteindelijk bleek Jan Dekker, gezet op de staart van het parcours, met bijna vijf kilo de wedstrijd te hebben gewonnen. Op figuurlijk ruime afstand werd Bert Smit tweede met twee kilo vis. Letterlijk zat hij op de plek naast Jan. De derde plek was voor Gerrie Geuken die niet iets minder gewicht had dan Bert.

Terug in het Oude Wapen was de gehaktbal weer op zijn best en iedereen liet het zich dan ook goed smaken. Na het eten werden de prijzen uitgereikt en ging iedereen weer voldaan naar huis.

HOME