Gehaktbalwedstrijd 2017

Op zaterdag 22 april heeft HC de Blankvoorn het visseizoen geopend met de traditionele gehaktbalwedstrijd. Gevist werd op de steigers 1 tm 30 aan het AG Wildervanckkanaal. Ondanks het niet al te warme voorjaarsweer hadden zich toch nog 16 deelnemers gemeld voor deze wedstrijd. In verband met een andere wedstrijd kon er geen steiger worden overgeslagen en zaten alle deelnemers lekker knus tegen elkaar aan.

Zoals altijd mocht er direct worden begonnen met vissen en het duurde maar even voordat de eerste vissen werden gevangen. Deze situatie duurde niet al te lang. Het wisselvallige weer had waarschijnlijk grote invloed op het aasgedrag van onze geschubde vrienden en het werd later hard werken voor een visje.

Om half een werden de verkleumde vissers uit hun “lijden” verlost en kon de balans worden opgemaakt. Alleen de top drie wist meer dan een kilo vis ter weging aan te bieden. De nummers 4 tot en met 16 hadden allen minder dan 600 gram….. De grote winnaar van de dag, met een straatlengte voorsprong op de nummer 2, was Gert de Vries. Met de feeder wist Gert als enige een aantal grote brasems te verschalken en met bijna 6 kilo had hij drie keer zoveel gewicht als de runner-up: Bert Smit. Bert wist na een gevecht van meer dan een half uur een dikke zeelt in het leefnet te krijgen! De 3e plek was voor Herman Lange, die gezeten op kop als laatste nog een gewicht van boven de kilo kon laten aantekenen.

Terug in “Het Oude Wapen” hadden Fally en Frits voor iedereen een heerlijke gehaktbal en patat. Dat ging er bij iedereen lekker in na een lange, koude vismorgen. Na de maaltijd werden de prijzen uitgereikt en was er nog even aandacht voor deelname aan de eerste wedstrijd om het clubkampioenschap op 20 mei aanstaande. Deelnemers kunnen zich melden bij teamcaptain Bert Smit.

HOME