Koppelwedstrijd HC de Blankvoorn

 

Op zaterdag 5 mei was er voor het eerst de koppelwedstrijd van onze club. Om 06.00uur hadden zich 12 personen zich gemeld op het plein bij zalencentrum “het oude wapen” waar het loten kon beginnen. Op papier stond dat er gevist zou worden bij Vries, maar er werd door meerdere personen gemeld dat er bij Eelde goed een visje vangen was, met toestemming van iedereen is er toen besloten om daar te gaan vissen. Achteraf was het best moeilijk om daar een visje te vangen, maar dat is altijd achteraf.

Onder goede weersomstandigheden zijn we begonnen met vissen, het was wel even wennen want je moest vissen met iemand waar je anders nog nooit naast hebt gezeten, dus er werd dan ook fanatiek van te voren de tactiek besproken, hoe zullen we de vis gaan vangen. Velen kozen dan ook 1 met de vaste stok en 1 met de feeder, al gauw werd er met de vaste stok vis gevangen en de toppen van de feeders trokken maar niet krom, ook die vissers schakelden vrij snel om, om toch met de vaste stok een visje te vangen. Later op de morgen werd het steeds moeilijker om een visje te vangen.

Bij terugkomst in het zalencentrum werd er door ons allen eerst een gehaktbal gegeten met daarbij 2 consumpties, wat is aangeboden door de club. Vervolgens werd er overgegaan tot de prijsuitreiking, de eerste 3 plekken gingen naar huis met een goed gevulde vleespakket en de overig vissers kregen allemaal een rollade en dat zonder inleg denk ik dat deze koppelwedstrijd volgend jaar een vervolg kan krijgen, want gezellig was het wel.

Hieronder de uitslag:

1 Haiko Brouwer en Pim Douma

2 Jan Dekker en Mark de Voogd

3 Fokko Korte en Henk Korte

4 Jacob Gerringa en Bert Smit

5 Be Vrieze en Henk Vrieze

6 Harrie de Voogd en Jan Korte

HOME