Verslag stekwedstrijd met de vaste stok 2014 volgt zsm!

Op zaterdagmorgen, 23 augustus 2014, hebben zich 23 vissers aangemeld voor de vaste stokwedstrijd van 2014. Plaats van handeling was net als in voorgaande jaren het Ruiten Aa-kanaal bij Wollinghuizen. Dit water staat normaal gesproken altijd garant voor vis en ook deze keer wist iedereen een visje te vangen. Na een paar regenachtige dagen waren de hemelsluizen leeg en wat er sprake van een droge morgen met zelfs een lekker zonnetje!

De plekken waren lekker ruim uitgezet en iedereen was klaar voor een actieve morgen. Het begin van de morgen was prima: direct aanbeten en vis vangen. Opeens was het echter gedaan met de bijtlust. Bijna alle vissers moesten hard werken voor een enkel klein visje. Alleen op de staart van het parcours bleven de vissers vangen. Het was dan ook al snel duidelijk dat de winnaar uit dit gedeelte zou komen. Bij het wegen liepen de gewichten bij elke deelnemer richting de staart van het viswater dan ook op en kwamen we op kop uiteindelijk uit bij Haiko Brouwer die dan ook de overwinning voor zich opeiste. De 2e plek was voor Juren Doornbosch en plek 3 voor Herman Lange.

Pechvogel van de morgen was Joachim Christ die met een onbedoelde duik zijn hengel door midden brak en met een nat pak de morgen volmaakte. De plagerijen tijdens de prijsuitreiking nam Joachim sportief op en dat siert hem!

Het prijzengeld werd over de nummers 1 tm 3 verdeeld in de verhouding 50/30/20 en was door de grote deelname een leuk bedrag. Verder werden er nog mooie prijzen verloot onder de aanwezigen. Al met al, ondanks dat de vis opeens niet meer wilde bijten, een geslaagde viswedstrijd welke volgend jaar zeker weer zal plaatsvinden.

HOME