Verslag stekwedstrijd met de vaste stok 2015!

Op zaterdag 22 augustus was het een prachtige zomerdag! 17 vissers van de kersverse clubkampioen van Groningen en Drenthe trokken naar een prachtig viswater: Het Havenkanaal bij Loon. In de weken voorafgaande aan deze wedstrijd was er niet gevist in verband met botulisme en was het de vraag hoe de omstandigheden nu waren.

Nadat iedereen zich op de prachtige steigers had geďnstalleerd werd direct begonnen met vissen en ook met vangen! Dit ging het begin van de morgen zo door totdat halverwege de morgen de vissen zich wat minder makkelijk lieten verschalken.

Uiteindelijk bleken alle deelnemers hun visje te hebben gevangen. De een echter wat meer dan de ander en de beide kopplekken bleken uiteindelijk goed voor plek 1 en plek 2. Bé Vrieze wist de wedstrijd uiteindelijk op zijn naam te schrijven door over de 4 kilo heen te gaan. Plek 2 was voor Haiko Brouwer die daar kort achter zat. Mooie resultaten op een prachtige visdag. Plek nummer 3 was knap voor Bert Smit die, gezeten midden in het vak, als enige brasem op zijn stek wist te krijgen. Er had mogelijk nog een betere klassering ingezeten maar als je een leefnet met gaten gebruikt dan loop je wel een risico…

Terug in Zalencentrum het Oude Wapen werd onder het genot van een drankje, aangeboden door de vereniging, nog gezellig na gekeuveld. Tevens werden er 6, door de vereniging, Hengelsport Winschoten en de Graankorrel verzorgd, voeremmers met inhoud verloot. Voor alle deelnemers die niet het geluk hadden met de loting was er een zak voer, aangeboden door de Graankorrel!

Al met al een geslaagde dag.

Hieronder nog wat foto’s

HOME