Verslag snertwedstrijd 2012

 

Op zaterdag 22 september, nog in volledige duisternis, togen 16 vissers van de Blankvoorn naar het AG Wildervanckkanaal bij Alteveer om te gaan strijden om het clubkampioenschap.

Het weer was niet te best: hevige regenbuien afgewisseld met een waterig zonnetje. Iedereen had vlot een plaatsje gevonden op het uitgestrekte parcours en het vissen kon beginnen.

Al vrij vlot had iedereen in de gaten dat het een moeilijke visserij zou worden. Zowel aan de feeder als aan de vaste stok was het hard werken voor een visje.

Om half een klonk het eindsignaal en kon er worden gewogen. Bijna iedereen kon wel vis ter weging aanbieden, maar om en nabij een kilo of anderhalf hield het wel op. Hoe anders was dit bij Henk Korte die met 13 brasems dik 12 kilo in het leefnet had. Hij liet met de nummers twee en drie, Joop Stötefalk en Harry de Voogd, een verschil aantekenen van dik 9 kilo!

 

Aangekomen in zalencentrum het Oude Wapen had Fally voor overheerlijke snert en roggebrood met spek gezorgd. Voor we aan konden vallen werden de beker en de prijzen uitgedeeld. De graankorrel uit Oude Pekela had voor iedere deelnemer nog een zak voer beschikbaar gesteld en zo werd de snertwedstrijd, onder luid smakken en nakeuvelen gezellig afgesloten.

 

HOME