Martinusparochie-'t Veld


             ST.MARTINUS     KERKGEBOUW     KERKHISTORIE     GESCHIEDENIS VAN DE DORPEN 

     
 Home

Vieringen

Parochienieuws

Heraut-archief

Adressen

In Memoriam

Boeken van Theo

Links

  

 

Parochie-nieuws uit de Heraut


PAROCHIENIEUWS MARTINUSKERK VRIJDAG 14 FEBRUARI 2014

 

VIERINGEN, VOORGANGERS, LECTOREN, MISDIENAARS EN KOREN:

zond 16 febr 10.00 uur:     viering met het Gemengd Koor, lector A.Groen – Blom, voorganger pastor Vertelman.

woens 19 febr 19.15:uu:    viering in Maria Mater.

zater 22 febr 19.00 uur:     viering met zang door Interamvo, er is ook kinderwoorddienst, voorganger pastor M. Bleeker – Burger.

woens 26 febr 19.15 uur:  viering in Maria Mater.

 

Openingstijden Mariakapel:

Dagelijks geopend van 09.00 uur tot 17.00 uur.

VIERINGEN IN WAARLAND, NIEDORP EN DE NOORD:

Waarland:

zaterd 15 febr 19,00 uur:   viering met het Gemengd Koor, voorganger Pastor Bleeker.

 

Nieuwe Niedorp:

zond 16 febr 10.00 uur:     presentatieviering van de eerste communicanten met de Zonnezangers, voorganger pastor Jorink.

De Noord:

zond 16 febr 10.00 uur:     viering met zang door Timeless, voorganger pastor Bleeker.

INTENTIES BIJ DE VIERINGEN:

zond 16 febr 10.00 uur:     Jan Ros en overleden familie Ros – Komen, Bart Bakker en overleden familie, Cor Vriend, Aad Dekker en Willem Bakker en overleden familie, Cees Post en overleden familie en Moeder Anna, Antoon en Marie Groen – Leegwater.

woens 19 febr 19.15 uur:  nog geen intenties.

zater 22 febr 19.00 uur:     Margret Doodeman – Kolken, Joop Ligthart, Peter Schoorl, Ria Rood – Moras, Marina Edam – Ruiter, Jan van den Hoek en overleden familie van den Hoek – Keijzer, Joop van der Stoop, Antoon Koenis, Piet Ursem en overleden familie Ursem – Nolten, Piet Slijkerman en overleden familie van der Kroon, Overledenen familie Veldman – Perrin, Truus Moras – Konijn en overleden familie, Piet Stadegaard en overleden familie Stadegaard – Bruijn, Jan Jaspers en Fita Jaspers- Bakker, Wim de Jong en familie Blom – Groot, Nicolaas Hand en Petronella Hand – Groot, Evert Arends en om zegen over zijn gezin, Overleden familie Bakker – Dekker en de Boer – Wester, Ine Gooijer – Gooijer, Ali Seignette – Sombroek en Nico, Joke Kaandorp – Dekker, Cor  en Willem Leegwater, Jan de Jong.

woens 26 febr 19.15 uur:  Rem Deken, Kees Ligthart en zijn zonen Kees en Jos, Herman Poelsma en Trien Poelsma – Koppes en familie.

OVERLEDEN:

Op woensdag 5 februari overleed in Alkmaar Cornelis Petrus Burger op de leeftijd van 84 jaar. Van uit onze Martinuskerk is zaterdag 8 februari zijn uitvaart verzorgd.

BLOEMENGROEP:

In februari verzorgt groep 1 de bloemen in onze Martinus: Mirjam Vertelman tel. 0611108013

MARTHA:

Deze week even geen Martha, maar in de week van 24 t/m 28 februari mag groep 2 van G Mulder – Idema zich weer gaan inzetten.

EXPOSITIE:

Na de viering en op zondag van 11.00 uur tot 13.00 uur is de tentoonstelling van beelden te bezichtigen.

Deze zijn gemaakt door cursisten van het atelier van Arno en Mirjam Heijligenberg uit Schagerbrug.

Te zien tot 30 maart. Toegang elke zondag van 11.00 uur tot 13.00 uur.

TENSLOTTE 1:

*woensdag 19 februari om 20.00 uur: vergadering Parochie Bestuur in “het Martinushuis”

TENSLOTTE 2:

Hieronder nog een artikel van pastor Toon Jorink

                                                                                  Het secretariaat van de Martinusparochie.

Een parochie bloeit pas als er activiteiten zijn. Nu wil het dat er heel veel activiteiten zijn die niet direct opvallen of heel gewoon zijn. Maar allen zijn bijzonder en van groot belang voor de leefbaarheid van de parochie. Wat zijn de activiteiten verschillend van mensen die ieder jaar weer de kerkbalansbrieven rondbrengen en ophalen, de bloemengroep, kerkwerkers, het gebouwenteam, koren, secretariaat en nog veel meer. Het zijn er te veel om op te noemen maar ieder zet haar of zijn beste beentje voor om de parochie draaiende te houden. Toch wil ik twee activiteiten uitlichten en dat zijn de werkgroepen Eerste Communie en het Vormsel. Zij dragen het project dat deels thuis en deels op school en in de kerk gedaan wordt. Er worden heel veel voorbereidingen gedaan, dat maakt het voor mij een stuk makkelijker werken en wat is het fijn om zo met elkaar mogen werken. Het is een warm bad zo ervaar ik hoe de twee groepen Eerste Communicanten en Vormelingen op weg in de weg van geloven. Dicht bij de kinderen en ouders zelf op zoek gaan wat het geloof betekent in hun leven en hoe we dat mogen overbrengen aan elkaar. Het verhaal over Jezus moet doorverteld worden en zo komen wij allemaal op de weg die Hij ging. Het is een knop die uiteindelijk zal openbarsten op 1 juni en op 17 mei. Daar willen wij als gemeenschap toch getuigen van zijn: leg het vast in uw agenda.

En van juist al de activiteiten in onze parochiegemeenschap wil Bisschop J. Hendriks op de hoogte zijn. Hij wil graag kennismaken met al deze vrijwilligers die onze gemeenschap zo laat bloeien. Op zaterdag 29 maart zal hij na de viering graag met u van gedachten wisselen onder het genot van een kopje koffie. Noteer deze datum ook maar in uw agenda.

Activiteiten zorgen voor leven en houden het leven in stand. Dat geldt zeker voor een geloofsgemeenschap. Daarom heb ik diep respect voor al de vrijwilligers, voor alle tijd en energie die zij daarin steken. En zo vormen wij allemaal samen het volk dat probeert te leven vanuit de weg die Jezus ging.

Toon Jorink.