PAROCHIENIEUWS MARTINUSKERK VRIJDAG 1 OKTOBER 2021

secretariaat Martinusparochie, Rijdersstraat 107, 0226 42 12 64, martinus.tveld@gmail.com

pastores: Gerard Remmers 06 51553475 – Toon Jorink 06 51 49 47 18, voor verdere informatie omtrent namen etc. zie onze website www.martinusweb.nl. info Uitvaartvereniging: www.uitvaartstjozeftveld.nl Anita Messelaar 0620915051, Els Jonker 06 34956504

 

 

OPENINGSTIJDEN:

De Mariakapel is geopend vanaf 09.00 uur.

Het secretariaat is op maandag- en vrijdagmorgen geopend van 10.00 uur tot 12.00 uur

 

VIERINGEN IN ONZE MARTINUSKERK:

 

zaterdag 2 oktober 19.00 uur :

eucharistieviering, lector Hans Glas, Piet Berkhout, voorganger pater Remmers.

intenties

Simon Wijnker en Truus Wijnker – Groot en Edwin en familie, voor de overleden familie Antoon en Marie Groen – Leegwater, Isabel Hand

 

maandag 4 oktober 19.00 uur Rozenkrans

 

vieringen in Maria Mater één maal in de twee weken.om 19.00 uur en 19.30 uur.

 

zaterdag 9 oktober 19.00 uur:

viering met zang door het Gemengd koor, lector Peter Vleugel, koster Adrie Wijnker, voorganger Jorink.

twee collectes: één voor Wereldmissdiedag en één voor onze Martinus.

 

intenties:

Gré Poland – Droog en Nel Groen, Theodora Louisa Bruin – van den Bosch en Gerardus Bruin en Petrus Mooij, Jan en Corry Jong – Meijer, Cor en Corrie Vriend – Trop, John van Kempen, Jan Wit en Krissy, Cor Smit en familie Smit en familie Burgmeijer, Jan van Diepen en om zegen over zijn gezin.

 

maandag 11 oktober 19.00 uur Rozenkrans

 

woensdag 13 oktober vieringen in Maria Mater 19.00 en om 19.30 uur:

intenties:

Rem en Nel Deken – Wijnker.

 

VIERINGEN IN WAARLAND, NIEUWE NIEDORP EN DE NOORD:

Waarland:

zondag 3 oktober 10.00 uur eucharistieviering, voorganger Remmers

 

Nieuwe Niedorp:

geen viering

 

De Noord:

zondag 3 oktober 10.00 uur eucharistieviering voorganger Molenaar en Jorink

 

BLOEMEN:

In oktober verzorgen Elly Betjes en Trees Droog de bloemen.

 

MARTHA:

Martha voorlopig met rust om in de week van 18-22 oktober aan de slag te gaan.

 

TENSLOTTE:

Hieronder nog een artikel van pater Remmers

 

                                                                                   Tot de volgende Heraut, Gerda en Tineke.

 

HERFST:

’s Morgens duurt het al weer langer voor het echt licht is en in de avond wordt het al weer steeds vroeger donker. Straks wordt, misschien wel voor de laatste keer, de tijd verzet en moet in de middag al het licht aan. Voor veel mensen is dit een vervelende periode van het jaar. Het is steeds minder licht, de natuur lijkt af te sterven. De bladeren zullen spoedig van de bomen vallen, mijn planten die nu nog vrolijk staan te bloeien op mijn balkon moeten binnenkort naar binnen. De zomer is nu echt definitief voorbij. Veel mensen die ik ken vinden dat de herfst eigenlijk maar overgeslagen moest worden. Het lijkt enkel een tijd van achtuitgang te zijn. Smaken verschillen gelukkig. Ik vind de herfst een heerlijke periode van het jaar. Prachtige kleuren in de natuur, vaak heerlijke herfststormen. Als kind vond ik het al fantastisch om juist in de herfst met storm langs het strand te lopen. Je hoofd werd er als het waren helemaal leeg van.

Soms realiseer ik me opeens dat het in mijn leven intussen ook herfst is geworden. Vind ik dat ook zo’n mooie tijd in mijn leven? Ik realiseer me heel goed dat ik het grootste deel van mijn leven achter de rug heb. Hoeveel tijd me nog gegeven is door Onze Lieve Heer moet ik maar afwachten. Mijn gezondheid is nog goed, denk ik. Ik vind het nog leuk om wat te werken. Maar ik realiseer me heel goed dat dit binnenkort anders kan zijn. Maar toch vind ik deze periode van mijn leven ook heel boeiend. Je hoeft je niet zo nodig meer waar te maken. Je mag het allemaal wat rustiger aan doen. Je hebt nu de gelegenheid om nieuwe dingen te gaan doen waar je vroeger de tijd niet voor had. Ik ga nu regelmatiger naar een museum dan vroeger, ben weer lid van de bibliotheek geworden, reis wat vaker met de trein. Probeer nieuwe dingen uit op de laptop en de mobile telefoon. Kortom: er gebeuren heel veel boeiende dingen in mijn leven. Toen ik anderhalf jaar geleden de sprong in het duister maakte om naar de kop van Noord-Hollend te verhuizen, was dat echt een sprong in het duister. Maar het was ook een nieuwe uitdaging. Zou het me nog lukken om ergens een nieuwe start te maken? Was ik nog in staat om nieuwe contacten te leggen? Ik denk dat het me gelukt is en dat ik zo langzamerhand West-Fries met de West friezen begin te worden.

Mensen het is een kwestie van hoe je tegen het leven aan kijkt. Is het een gave of is het voornamelijk opgave? Is het glas half leeg of is het half vol?

Ik denk dat ik mag zeggen dat voor mij het glas meestal half vol is. Ik heb een positieve kijk op het leven. Als je dat hebt dan maakt het niet uit of het herfst in je leven wordt. Het is de kunst om overal het goede en het mooie van te zien. In de schepping, maar ook in je leven.

Als je er oog voor hebt is het overal mooi. Ook hier in de kop van Noord-Holland. Prachtige polders, duinen, oude steden en lieflijke dorpjes, vriendelijke mensen. Als je oog voor hebt is elk seizoen mooi; ook de herfst. Als je er oog voor hebt is elke levensperiode mooi.

Mijn motto is: kijk niet naar wat was maar kijk wat er nu nog mogelijk is.

 

Pastor Gerard Remmers