PAROCHIENIEUWS MARTINUSKERK VRIJDAG 17 DECEMBER 2021

secretariaat Martinusparochie, Rijdersstraat 107, 0226 42 12 64, martinus.tveld@gmail.com

pastores: Gerard Remmers 06 51553475 – Toon Jorink 06 51 49 47 18, voor verdere informatie omtrent namen etc. zie onze website www.martinusweb.nl. info Uitvaartvereniging: www.uitvaartstjozeftveld.nl Anita Messelaar 0620915051, Els Jonker 06 34956504

 

OPENINGSTIJDEN:

Het secretariaat is op maandag- en vrijdagmorgen geopend van 10.00 uur tot 12.00 uur

 

DE MARIAKAPEL VOORLOPIG GESLOTEN.

IN HET NIEUWE JAAR 2022 GAAT DE KAPEL WEER OPEN

 

VIERINGEN IN ONZE MARTINUSKERK:

voorlopig alleen op ZONDAGMORGEN 11.00 UUR

vieringen in Maria Mater: voorlopig GEEN vieringen!!!

 

zondag 19 december 11.00 uur: 4e zondag van de Advent

viering, lector Anneke Bruin, voorganger pastor Jorink

intenties:

Rem en Nel Deken – Wijnker, Truus Keesom – Ligthart en Jan Keesom en om zegen over hun gezin, Martien van der Eng.

 

zaterdag 25 december 1ste Kerstdag 10.00 uur:

eucharistieviering met zang door het Gemengd koor, lector Peter Vleugel, voorganger pater Remmers

intenties:

Rein en Lia van Wel – Weel, Isabel Hand, John van Kempen, Truus Keesom – Ligthart en Jan Keesom en zegen over hun gezin, Theodora Louisa Bruin – van den Bosch en Gerardus Bruin en Petrus Mooij,

Overleden familie Petrus Schoenmaker en Elizabeth de Groot en Martinus Smit en Wilhelmina Borst, Jan Jaspers en Fita Jaspers – Bakker, Nic Blom, Theo Kolken, Aad Dekker en Willem Bakker en overleden familie, Nic Hand en Nel Hand – Groot en overleden familie, Ine Gooijer – Gooijer, Afra Bakker – de Bier en overleden ouders Bakker – Dekker en de Boer – Wester en familie, Ria Rood – Moras, Jaap en Annie van der Fluit – Groen, Truus Moras – Konijn, Alie Moras – van der Fluit, Marjo Kuhl, Jan en Tiny van Straalen – Baars en overleden familie, Bertus en Edith Spaansen en Gerard en om zegen over ons gezin, Andries en Marie Ligthart – Broersen en André, Evert Arends en om zegen over zijn gezin, Jan en Corry Jong – Meijer, Cor en Corrie Vriend – Tromp, Klaas Groot en Ans Groot – Buis en om zegen over hun gezin, Jan Wit en Krissy, Cor Smit en familie Smit – Burgmeijer, Jan van Diepen en om zegen over zijn gezin, Frans en Ali Seignette – Somboek en Nico, Cor en Willem Leegwater.

 

zondag 26 december 2e Kerstdag 11.00 uur:

viering met medewerking fanfare Samen Voorwaarts, voorganger pastor Jorink

 

vrijdag 31 december Oudjaar 16.00 uur (vier uur!)

Oudejaarsviering met volkszang, lector Hans Glas

intenties:

Klaas Groot en Ans Groot – Buis en om zegen over hun gezin

 

VIERINGEN IN WAARLAND, NIEUWE NIEDORP EN DE NOORD:

Waarland:

zondag 19 december voorganger pastor Jorink

 

Nieuwe Niedorp:

geen viering

 

De Noord:

zondag 19 december eucharistieviering volkszang voorganger pastor Tilma

 

BLOEMEN:

In december verzorgt Cora de Boer de bloemen.

Voor de aankleding tijdens de Kersttijd gaan er meer dames van de bloemengroep aan de slag.

 

MARTHA:

Deze week 21-23/24 december mogen er twee groepen gaan werken: ten eerste de Koperpoetsgroep en dan de nog een groep voor het “gewone” werk: Gré Mulder, Annie Sneekes, Corrie Spaansen, Alie Ursem, Wil Kamp, Ans Klaver. En voor het poetsen: Annie van Waesberghe, Tony Berkhout, Toos Wit en Tiny Stadegaard.

 

COLLECTE MET KERSTMIS

Tijdens de Advent besteden we altijd extra aandacht aan de projecten die van de Adventsactie

twee collectes:

één voor onze eigen Martinusparochie en één collecte is bestemd voor het Adventsproject Stichting “Friends for Brikama” Gambia.

Tijdens de viering op 1ste Kerstdag met het Gemengd koor en op 2e Kerstdag met de Fanfare, staan er achterin de kerk TWEE collecteschalen: één voor onze eigen Martinusparochie en één voor het project.

Informatie hierover treft hieronder aan

 

MOV EN ADVENT

Het bestuur van Stichting “Friends for Brikama” Gambia, bij monde van Monica Wildeboer catecheet, doet een dringend beroep op onze parochie om hulp voor de bouw van een dorpskliniek in het dorp Jalambang. Een non-profit medische hulppost, waar de inwoners van he dorp terecht kunnen voor eerste medische zorg, zoals bevallingen, botbreuken, brandwonden, malaria etc. Zaken waar ze nu nog 8-10 km voor moeten lopen en dan niet geholpen kunnen worden omdat ze dat niet kunnen betalen. 

Deze dorpskliniek zal gedragen worden door de bijna afgestudeerde chirurg Musa, met behulp van stagiaires via zijn opleiding of die worden gesponsord door de Stichting. Na zijn voltooiing als chirurg zal Musa een baan krijgen in een regulier ziekenhuis, daarvan heeft hij zijn basisinkomen, en in zijn vrije tijd zal hij als art non-profit aanwezig zijn in de dorpskliniek. Op die manier kunnen meer mensen toegang krijgen tot medische hulp.

Voor de uitvoering van dit plan is nog ca, € 15.000,- nodig.

Wij hopen op uw hulp

 

AFBLAZEN JUNIORSTARS:

Waarschijnlijk had u het al vermoed, maar helaas, het geplande optreden van de Juniorstars -jeugd fanfare Samen Voorwaarts- niet doorgaan.

 

TENSLOTTE:

Nieuws vanuit de Martinusraad en van de pastores.

 

                                                                                   Tot de volgende Heraut,

Gerda en Tineke.

 

VAN DE MARTINUSRAAD

Opknappen Mariakapel

De regelmatige bezoeker van de kapel heeft reeds geconstateerd dat een bezoek aan de kapel momenteel niet mogelijk is. De afgelopen week is onze Poolse stukadoor Thomasz met z’n compagnon Kim druk in de weer geweest om de gehele wand van een nieuwe stuklaag te voorzien. Wanneer deze droog is wordt komt daar een passende kleur op. Ook wordt de vloer (was zeil) voorzien van een keurige tegel. Bovendien is gebleken dat de (houten) sokkel waarop het Mariabeeld stond aan de achterzijde vanwege vocht gedeeltelijk was verrot. Er wordt (tot in Polen toe) gezocht naar een stenen sokkel. Ook komen er nieuwe (warme) verlichtingsspots in en of dit allemaal nog niet genoeg is wordt ook het Mariabeeld zelf opgeknapt en weer voorzien van frisse kleuren. Het zware beeld is (heel voorzichtig) door 6 sterke mannen naar meesterschilder Wim Groen gebracht. Het is de bedoeling dat alle werkzaamheden vóór Kerkstmis zijn afgerond. U kunt bij het lezen van dit alles (bijna) niet wachten om het eindresultaat te zien, maar toch nog even geduld.

Coronaregels

In de kerk hebben we (helaas) nog steeds te maken met de coronaregels. Zo langzamerhand ben je geneigd hier wat gemakkelijk mee om te gaan en daarom lijkt het me goed om deze hier toch nog even aan te stippen. Bij binnenkomst het mondkapje voor en de handen bij het pompje ontsmetten. Wanneer de plaats gevonden is (denk om 1 ½ meter afstand) kan uiteraard het mondkapje af. Bij het er communie gaan graag het mondkapje weer op. Hetzelfde geldt voor bij het verlaten van de kerk en denk om afstand, met name achterin de kerk rondom de collecteschaal. Dit gaat allemaal lukken.

Met vriendelijke groet, Namens de raad, Hans Glas - voorzitter

 

GAUDETE; VERHEUGT U:

Op de derde zondag van de Advent hebben Elin en Gijs hun Eerste Heilige Communie gedaan. Zij konden niet aanwezig zijn op de gezamenlijke viering van de Eerste Heilige Communie door de beperkende maatregelen. Gelukkig kon het afgelopen zondag wel. Wat vonden zij het jammer dat het niet tegelijk met de anderen kon, want zij hadden er zich op verheugd. Het was een mooie gelegenheid dit op Gaudete zondag te doen, waar we ons mogen verheugen op de komst van Jezus. Er was vreugde bij deze twee kinderen dat het kon. Voor Gijs was het dubbele vreugde: hij was ook jarig.

Namens de parochies Waarland, ’t Veld en Nieuwe Niedorp gefeliciteerd met jullie Eerste Heilige Communie.

 

 

 

Namens het pastorale team: Toon Jorink, diaken.