PAROCHIENIEUWS MARTINUSKERK VRIJDAG 29 OKTOBER 2021

secretariaat Martinusparochie, Rijdersstraat 107, 0226 42 12 64, martinus.tveld@gmail.com

pastores: Gerard Remmers 06 51553475 – Toon Jorink 06 51 49 47 18, voor verdere informatie omtrent namen etc. zie onze website www.martinusweb.nl. info Uitvaartvereniging: www.uitvaartstjozeftveld.nl Anita Messelaar 0620915051, Els Jonker 06 34956504

 

OPENINGSTIJDEN:

De Mariakapel is geopend vanaf 09.00 uur.

Het secretariaat is op maandag- en vrijdagmorgen geopend van 10.00 uur tot 12.00 uur

 

VIERINGEN IN ONZE MARTINUSKERK:

 

maandag 18 oktober 19.00 uur Rozenkrans

 

Vieringen in Maria Mater:

iedere tweede en vierde woensdag van de maand.om 19.00 uur en 19.30 uur.

eerstvolgende: 27 oktober, 10 en 24 november en 8 en 22 december.

 

zaterdag 30 oktober 19.00 uur:

eucharistieviering met zang door Interamvo, koster Adrie Wijnker, voorgangers pastores Remmers en Jorink.

intenties:

Isabel Hand, overleden ouders Klaas Groot en Ans Groot – Buis en om zegen over hun gezin, overledenen familie Veldman – Perrin, Ine Gooijer – Gooijer, Afra Bakker – de Boer en overleden ouders Bakker – Dekker en de Boer – Wester en familie, Ria Rood – Moras, Caroline Laan – Biersteker en om zegen voor haar gezin, Vera Jong – Eiling en Atie Jong – Huijberts, Frans en Ali Seignette – Sombroek en Nico, Cor en Willem Leegwater, Truus Moras – Konijn, Alie Moras – van der Fluit, Nic Hand en Nel Hand – Groot en overleden familie.

 

dinsdag 2 november: Allerzielen 19.00 uur:

viering samen met werkgroep en pastor Jorink.

intenties:

Rem Deken en Nel Deken – Wijnker, Truus Keesom – Ligthart en Jan Keesom en om zegen over hun gezin, Grι Poland – Droog en Nel Groen, Theodora Louisa Bruin – van den Bosch en Gerardus Bruin en Petrus Mooij, John van Kempen, Jan Jaspers en Fita Jaspers – Bakker, Aad Dekker en Willem Bakker en overleden familie, Piet Jong en Anna Maria Jong – de Jong en overleden familie, Ine Gooijer – Gooijer, Ria Rood – Moras, Afra Bakker - de Boer en overleden ouders Bakker – Dekker en de Boer – Wester en familie, Isabel Hand, Nic Hand en Nel Hand – Groot en overleden familie, Jan en Truus Litghart – Huiberts, Overleden ouders Klaas Groot en Ans Groot – Buis en om zegen over hun gezin, Bertus en Edith Spaansen en Gerard en om zegen over ons gezin, Theo Kolken.

 

zaterdag 6 november 19.00 uur:

intenties:

Simon Wijnker en Truus Wijknker – Groot en hun zoon Edwin en familie, voor de overleden familie Antoon en Marie Groen – Leegwater.

woensdag 10 november 19.00 uur en 19.30 uur: viering in Maria Mater

intenties:

Rem Deken, Truus Keesom–Ligthart en Jan Keesom en zegen over hun gezin.

 

VIERINGEN IN WAARLAND, NIEUWE NIEDORP EN DE NOORD:

Waarland:

zaterdag 30 oktober 19.00 uur eucharistieviering met Gemengd koor voorganger pater Remmers.

 

Nieuwe Niedorp:

geen viering

 

De Noord:

zondag 31 oktober 10.00 uur eucharistieviering met Gemengd koor voorganger pater Remmers.

 

BLOEMEN:

In de maand november verzorgen Lisette Kruijer en Anneke Bruin de bloemen.

 

MARTHA:

Voorlopig geen Martha, in november mogen ze weer aan de slag.

 

ALLERZIELEN DINSDAG 2 NOVEMBER IN DE MARTINUSKERK:

2 november 2021. Allerzielen, vanouds een belangrijke dag in de katholieke kerk. We gedenken onze overledenen. Ook in de Martinuskerk. De werkgroep heeft samen met de pastores een viering voorbereid. Wilt u voor deze viering intenties opgeven dan is dat mogelijk per email:martinus.tveld@gmail.com of met een briefje in de brievenbus van de pastorie nr. 107

 

TENSLOTTE:

Hieronder nog een artikele van de pastores.

 

                                                                                   Tot de volgende Heraut, Gerda en Tineke.

 

De herfst.

 

De afgelopen dagen heeft het hard gewaaid en geregend. Dan is het heel lekker om thuis op de bank te zitten. Lekker warm en met een warme drank. En terwijl de wind rond om het huis giert, gaan je gedachten. Gedachten dat wat is geweest: de zomer, de vakanties en de gedachtes over de komende tijd: Allerzielen, Sint Maarten, Sinterklaas en zelfs Kerstmis al. Het geeft allemaal een bepaald gevoel en dat is niet te beschrijven met een lekker warme zon en lange avonden, maar eerder in je schulp kruipen en lekker thuis. En als je naar de dagen kijkt die gaan komen betekent het dat je door weer en wind naar buiten gaat.

Als je kijkt naar Allerzielen is het al een heel oude traditie in de Rooms Katholieke kerk. Al rond het jaar 1000 bestond deze traditie. Een traditie die nog niet aan waarde is ingeboet. Ieder jaar weer herdenken wij onze doden; staan we stil bij hen. Dat kunnen we doen in de vieringen die er zijn de vele parochiekerken. Op 2 november of in het weekend ervoor. We bezoeken de kerkhoven, leggen bloemen neer, staan stil bij het gemis.

Dit feest geeft bezinning. Kunnen wij troost vinden in het gemis van onze dierbaren en kunnen wij hen loslaten om, dat geloven wij, hen bij God te laten zijn. Dat roept om troosten van elkaar, maar ook troost in jezelf. Troosten geeft een warm gevoel. Je mag je verdriet laten zien aan de ander, die niet het verdriet omarmt maar jou omarmt om de pijn los te laten en de warme en mooie herinneringen weer te laten op leven. Wat fijn is het dat je het meerderen kan doen; samen in hetzelfde schuitje. Even mijmeren, even in alle stilte tot jezelf komen en beseffen hoe gelukkig je kan zijn als je troost vindt en weet dat jouw dierbare bij God mag zijn.

Dat gevoel van geluk en warmte kan niet altijd goed worden omschreven, want fijn is het als je dat voelt bij elkaar in de viering, bij de gang naar het kerkhof en met een kaars en/of bloem kom je tot rust en het besef dat onze doden bij God mogen zijn en dat wij onze warme en dierbare herinneringen mogen koesteren.

Allerzielen een feest, geen zondag meer, maar een feestdag met een lacht en een traan. Een dag van getroost worden en troosten, van samen zijn en er omvragen getroost te worden en God vragen hen die wij missen Thuis te halen.

 

Namens de pastores Toon Jorink, diaken.