PAROCHIENIEUWS MARTINUSKERK VRIJDAG 8 OKTOBER 2021

secretariaat Martinusparochie, Rijdersstraat 107, 0226 42 12 64, martinus.tveld@gmail.com

pastores: Gerard Remmers 06 51553475 – Toon Jorink 06 51 49 47 18, voor verdere informatie omtrent namen etc. zie onze website www.martinusweb.nl. info Uitvaartvereniging: www.uitvaartstjozeftveld.nl Anita Messelaar 0620915051, Els Jonker 06 34956504

 

OPENINGSTIJDEN:

De Mariakapel is geopend vanaf 09.00 uur.

Het secretariaat is op maandag- en vrijdagmorgen geopend van 10.00 uur tot 12.00 uur

 

VIERINGEN IN ONZE MARTINUSKERK:

 

zaterdag 9 oktober 19.00 uur:

viering met zang door het Gemengd koor, lector Peter Vleugel, koster Adrie Wijnker, voorganger Jorink.

twee collectes: één voor Wereldmissdiedag en één voor onze Martinus.

 

intenties:

Gré Poland – Droog en Nel Groen, Theodora Louisa Bruin – van den Bosch en Gerardus Bruin en Petrus Mooij, Jan en Corry Jong – Meijer, Cor en Corrie Vriend – Trop, John van Kempen, Jan Wit en Krissy, Cor Smit en familie Smit en familie Burgmeijer, Jan van Diepen en om zegen over zijn gezin.

 

maandag 11 oktober 19.00 uur Rozenkrans

 

woensdag 13 oktober vieringen in Maria Mater 19.00 en om 19.30 uur:

intenties:

Rem en Nel Deken – Wijnker.

 

zaterdag 16 oktober 19.00 uur:

viering lector Anneke Bruin, koster Adrie Wijnker, voorganger pastor Jorink

twee collectes: één voor Wereldmissdiedag en één voor onze Martinus.

 

intenties:

Truus Keesom – Ligthart en Jan Keesom en zegen over hun gezin, Theo Kolken, Aad Dekker en Willem Bakker en overleden familie, Jan en Truus Ligthart – Huiberts.

 

maandag 18 oktober 19.00 uur Rozenkrans

 

vieringen in Maria Mater één maal in de twee weken.om 19.00 uur en 19.30 uur.

eerstvolgende 27 oktober

 

VIERINGEN IN WAARLAND, NIEUWE NIEDORP EN DE NOORD:

Waarland:

zondag 10 oktober 10.00 uur: voorganger mevrouw Wildeboer

 

Nieuwe Niedorp:

zaterdag 9 oktober 19.00  eucharistieviering, waarin de 1ste Communicanten zich voorstellen, voorganger pastor Tilma.

 

De Noord:

zondag 10 oktober 10.00 uur viering met Gemengd koor, voorganger pastor Jorink

 

BLOEMEN:

In oktober verzorgen Elly Betjes en Trees Droog de bloemen.

 

MARTHA:

Martha voorlopig met rust om in de week van 18-22 oktober aan de slag te gaan.

 

TENSLOTTE:

Hieronder nog een artikel vanuit de Martinusraad.

 

                                                                                   Tot de volgende Heraut, Gerda en Tineke.

 

 

VAN DE MARTINUSRAAD

Rondom de coronaperikelen zijn vorige week met veel genoegen de kaartjes inzake de (verplichte) aanwijzing van zitplaatsen in de kerk  weer verwijderd. De regels versoepelen steeds meer en daar zijn we blij mee. De mogelijkheid tot handen reinigen bij binnenkomst blijft (voorlopig) aanwezig en toch wat afstand houden kan natuurlijk nooit kwaad.              De verplichte registratie is gestopt en wij zijn onze gastdames en -heer erkentelijk voor al die maanden van registreren van de aanwezigen. In verband met de privacy beloven wij u dat alle lijsten in de papierversnipperaar zullen verdwijnen. Wij hopen oprecht dat door het versoepelen van de regels ook het kerkbezoek weer gaat aantrekken. Want -eerlijk is eerlijk- “problemen” dat wij bezoekers hebben moeten terugsturen omdat het er meer dan 30 waren hebben wij niet gehad. Wellicht dat bij het binnenkort weer (volledig) optreden van onze koren ook het kerkbezoek weer aantrekt, want u weet het, u bent meer dan welkom. Ondertussen heeft de eerste fysieke vergadering van de raad na de vakantieperiode weer plaatsgevonden en daarin hebben wij onze collega’s van de Kloosterraad uit Nieuwe Niedorp mogen ontvangen. Doel van dit bezoek was om enerzijds eens kennis met elkaar te maken om vervolgens te bespreken hoe wij elkaar in de (nabije) toekomst zouden kunnen versterken op velerlei terrein. Op korte termijn zullen hiertoe verdere stappen worden ondernomen. In diezelfde vergadering hebben we het gehad over onze bestuursbezetting. Zoals u wellicht weet heeft penningmeester Anneke al geruime tijd geleden aangegeven met haar werkzaamheden te willen stoppen, terwijl bestuurslid (tevens PU lid) Martina ook vanwege haar privé-situatie tot haar spijt heeft besloten te stoppen. Problemen maar ook uitdagingen om dit weer op te lossen. Ook onze trouwe (2) kosters zouden uitbreiding heel erg op prijs stellen. Daarom beste mensen, voelt u er iets voor om onze gelederen te willen versterken, of wilt u eerst hierover wat informatie, kom gerust langs. Want samen moeten we toch onze schouders er onder blijven zetten om de Martinus voor onze gemeenschap te behouden.

Tot slot zullen de meesten van u vast al wel gemerkt, dat het -na een pittige strijd- eindelijk gelukt is om de kerktoren weer “in het licht” te hebben. Zowel het kruis als de klok zijn weer prachtig verlicht en het is een genot om nu weer in het donker van veraf de verlichte spits te zien ten teken dat u (bijna) thuis bent. Meerdere kerkelijke zaken in de volgende “Van de Martinusraad”.

Met vriendelijke groet,

Namens de raad, Hans Glas - voorzitter