PAROCHIENIEUWS MARTINUSKERK VRIJDAG 11 JUNI 2021

secretariaat Martinusparochie, Rijdersstraat 107, 0226 42 12 64, martinus.tveld@gmail.com

telefoon pastor Jorink 06 51 49 47 18, voor verdere informatie omtrent namen etc. zie onze website www.martinusweb.nl. info Uitvaartvereniging: www.uitvaartstjozeftveld.nl Anita Messelaar 0620915051, Els Jonker 06 34956504

 

OPENINGSTIJDEN:

De Mariakapel is geopend vanaf 09.00 uur.

Het secretariaat is op maandag- en vrijdagmorgen geopend van 10.00 uur tot 12.00 uur

 

VIERINGEN IN ONZE MARTINUSKERK:

 

zaterdag 12 juni 19.00 uur:

viering lector Peter Vleugel, koster Adrie Wijnker, voorganger pastor Jorink.

intenties:

Truus Keesom Ligthart en Jan Keesom en om zegen over hun gezin, John van Kempen, voor de overleden familie Antoon en Marie Groen Leegwater, Bertus en Edith Spaansen en Gerard.

 

zaterdag 19 juni 19.00 uur:

eucharistieviering met volkszang, lector Hans Glas, koster Piet Berkhout, voorganger pater Remmers.

intenties:

Simon Wijnker en Truus Wijnker Groot en Edwin en familie, John van Kempen, Theo Kolken, Aad Dekker en Willem Bakker en overleden familie, overleden familie Petrus Schoenmaker en Elizabeth de Groot en Martinus Smit en Wilhelmina Borst, Theodora Louisa Bruin van den Bosch en Gerardus Bruin en Petrus Mooij, Isabel Hand.

 

VIERINGEN IN WAARLAND, NIEUWE NIEDORP EN DE NOORD:

Waarland:

zondag 13 juni 10.00 uur voorganger pastor Jorink.

 

Nieuwe Niedorp:

zaterdag 12 juni 19.00 uur eucharistieviering voorganger pastor Tilma

 

De Noord:

zondag 13 juni 10.00 uur eucharistieviering voorganger pastor Tilma.

 

MARTHA:

Deze week, 14-18 juni, is de groep van Wil Kamp aan de beurt om te komen werken in onze Martinus.

Er zal genoeg te doen zijn in de kerk, veel werkplezier dames.

 

BLOEMEN:

In de maand juni verzorgen Elly Betjes en Trees Droog de bloemen in nze Martinus.

 

TENSLOTTE

HEBBEN WE WEER GOED NIEUWS GEKREGEN,

LICHTE VERSOEPELINGEN CORONAMAATREGELEN

Vanaf zaterdag 5 juni zijn er vanuit de overheid weer nieuwe versoepelingen van de coronamaatregelen doorgevoerd. De bisschoppen stemmen de maatregelen binnen de kerk af op het overheidsbeleid. Ze hebben besloten om ook enkele versoepelingen door te voeren.

Daarom mogen we vanaf 5 juni met 60 personen deelnemen aan de vieringen. Voor uitvaarten gold al een uitzondering: dan mogen meer mensen aanwezig zijn, zolang de anderhalve meter afstand kan worden gehouden, met een maximum van 100.

Daarnaast is het weer toegestaan dat kinderkoren zingen. Samen met alle koorzangers zien we er natuurlijk naar uit dat er weer door alle koren gezongen kan worden. De bisschoppen hopen eind juni meer duidelijkheid te kunnen geven hierover.

 

TENSLOTTE 2:

Hieronder nieuws van de Pastores.

                                                                                   Tot de volgende Heraut, Gerda en Tineke.

GEZONDHEID HANS BRUIN

Eind januari heeft diaken Hans Bruin zijn taken binnen onze parochies neergelegd vanwege persoonlijke omstandigheden. Het recente overlijden van zijn zus speelde daarbij een belangrijke rol, evenals de aandacht voor zijn gezin. Helaas kwamen er ook enkele lichamelijke klachten naar boven, die om aandacht vroegen. Daarom is Hans nog steeds niet aan het werk. Gelukkig merkt hij wel vooruitgang, maar hij heeft toch moeten besluiten om vooralsnog niet zijn pastorale taken te hervatten. Ik wens hem toe dat het herstel door mag zetten en dat we hem weer gauw in ons midden mogen begroeten.

 

pastoor Tilma

 

GAAN WE WEER GEWOON DOEN?

Die vraag wordt door velen gesteld. Gewoon weer kunnen doen: zonder te denken aan die anderhalve meter, het mondkapje, je handen te wassen. U kunt ook denken, wel hebben het wel gehad: we zijn of worden gevaccineerd; dus veilig. Laten we maar weer gewoon doen. We willen op vakantie, kermis vieren, uit eten

Dat gaat gebeuren, maar wanneer u mag het zeggen. In het kerkelijk jaar gaan we wel weer gewoon doen, geen hoogfeesten meer, natuurlijk is het Heilig Hart feest een hoogfeest in de Noord, maar daarna geldt het ook voor hen; we gaan verder in het kerkelijk jaar.

Er staan dingen opstapel die je nu niet verwacht; zoals de Eerste Communie. Deze kinderen hebben al meer dat n jaar gewacht om het te mogen doen. Het mooie is, dat zij zelf vonden dat het wel kon. Dan maar wat minder mensen in de kerk en thuis; wij willen Communie doen. Wij willen er echt bij horen. De kinderkoren mogen weer zingen dus het kan een feest worden in de kerk. Feesten: dat is tegenwoordig niet gewoon. Je wordt er zelfs voor bekeurd als het uit de hand loopt.

Wij mogen elke week vieren, nu zelfs weer met meer mensen in de kerk. Kan het weer van ouds worden met koren? Laten we hopen dat dat weer snel kan. Wat erg gewaardeerd wordt, waren de vele zangers en zangeressen en pianisten, die de vieringen hebben opgeluisterd in deze ongewone periode.  Dat gaf sfeer en maakte het tot bijzondere vieringen. Het mag wel blijven, dan maar een beetje ongewoon en anders, maar het maakte de vieringen wel af.

Toch dan niet meer gewoon doen, de goede behouden en daar naar we verlangen weer mogen doen. Jezus leefde ons voor hoe je kan leven, juist met de beperkingen van het leven. Wij zouden zeggen het normale leven. Jezus gaf vaak in gelijkenissen voorbeelden; soms zo voor de hand liggend, soms moeilijk te begrijpen. Daar heeft Hij het vaak over: anderen zien staan en weten wat het goede is, om zo zijn Weg te volgen die Hij voor ogen heeft om hier op aarde Gods rijk te maken. Dat is het normale.

Laten we weer normaal doen: er zijn voor elkaar juist op die momenten dat het anders is in iemands leven bij blijdschap en verdriet.

 

Namens de pastores; Toon Jorink, diaken.