PAROCHIENIEUWS MARTINUSKERK VRIJDAG 11 MEI 2018

secretariaat Martinusparochie, Rijdersstraat 107, 0226 42 12 64, martinus.vw@quicknet.nl

telefoon pastor Jorink 06 51 49 47 18, voor verdere informatie omtrent namen etc. zie onze website www.martinusweb.nl. info Uitvaartvereniging: www.uitvaartstjozeftveld.nl Bep Broersen 0629100251-Sylvia Droog 0641423578. Openingstijden secretariaat: vrijdagmorgen van 10.00 uur tot 12.00 uur en maandagmorgen van 10.00 – 12.00 uur

 

MARIAKAPEL:

De Mariakapel is geopend vanaf 09.00 uur.

In de maand mei zijn er ook Mariavieringen zie hieronder voor de tijden.

 

VIERINGEN, KOREN, LECTOREN, MISDIENAARS, KOSTERS, VOORGANGERS EN INTENTIES:

 

zaterdag 12 mei 19.00 uur:

eucharistieviering met Gemengd koor, lector John van Kempen, misdienaars Pleun en Gijs Droog, koster Piet Berkhout, voorganger pastor Tilma.

intenties:

Annie Duineveld, Isabel Hand, Theo Kolken, Cor Smit en overleden familie Smit – Burgmeijer, Simon Tesselaar en Nelie Tesselaar – Dekker, overleden familie Petrus Schoenmaker en Elizabeth de Groot en Martinus Smit en Wilhelmina Borst.

 

maandag 14 mei 19.00 uur MARIAVIERING:

viering rond Maria -meimaand- koster Piet Berkhout voorganger pastor Jorink.

intentie:

Maria Anna Agatha Droog.

 

woensdag 16 mei 19.15 uur viering in Maria Mater:

intenties:

Cornelia Nieuwboer – Jong, Rem Deken.

 

zondag 20 mei 11.00 uur PINKSTEREN:

viering met zang door de Veldrakkers, koster Afra Bakker voorganger pastor Jorink.

intenties:

Klaas Groot en Ans Groot – Buis en om zegen over hun gezin, Truus en Arie de Boer – van Schagen, Dirk en Vroon van der Fluit – Danenberg, Cor Smit.

 

woensdag 23 mei 19.15 uur: viering in Maria Mater:

intenties:

Jacobus en Margaretha Ursem – Wit en hun zoon Nico

 

VIERINGEN IN WAARLAND, NIEDORP EN DE NOORD:

Waarland:

zondag 13 mei 10.00 uur eucharistieviering zonder zang voorganger pastor Tilma

 

Nieuwe Niedorp:

zaterdagmorgen 12 mei 09.30 uur: Mariaviering in de Mariakapel voorganger pastor Jorink.

zaterdagavond 12 mei 19.00 uur: viering zonder zang voorganger pastor Jorink.

 

De Noord:

zondag 13 mei 10.00 uur eucharistieviering met Ritmisch koor voorganger pater Molenaar.

 

MARTHA:

Martha moet nog even geduld hebben maar in de week van 22 tot 25 mei is groep 6-7 aan de beurt.

 

BLOEMENGROEP:

Deze maand mei is groep 1, Elly Betjes en Trees Droog 422581.

 

AGENDA:

donderdag 17 mei 20.00 uur bijbelgroep in ’t Martinushuis.

 

TENTOONSTELLING:

Tot en met 1 juli is er een tentoonstelling met diverse foto’s van Marrie Kramer. Een en ander kunt u bewonderen na de viering en op zondagmorgen van 11.00 uur tot 13.00 uur.

Meer informatie hieronder.

 

TENSLOTTE: schilder- en opknapwerk aan pastorie en kerk

hieronder nog een artikel van de (vice)voorzitter van de Martinusraad over dit werk én nu een foto gemaakt door pastor Jorink van de vele mensen die aan het werk zijn. Zo te zien hebben ze er veel plezier in.

                                                                                               namens het secretariaat Tineke en Gerda.

 

LUDIEK IDEE RONDOM SCHILDEREN KERK

Het is ondertussen wel bekend dat er de afgelopen weken volop drukte is rondom het schilderen van "onze" Martinuskerk met pastorie en garage. Dat een en ander niet "zomaar" gaat en hiervoor veel inzet vereist is van professionals en vrijwilligers in de vorm van schilder- en reparatiewerk zal ook duidelijk zijn. Regelmatig krijgen deze werkers te horen  dat ze "goed bezig" zijn en dit doet ze goed. Nu zijn er in onze gemeenschap mensen, die wel graag zouden willen helpen, maar dit door leeftijd, lichamelijk ongemakken etc. niet kunnen. Zo'n iemand (wenst anoniem te blijven) nam de afgelopen week contact op met schilder Groen en hij wilde de werkzaamheden graag sponsoren. Wat een geweldig gebaar.              We hebben gemeend dit voorval toch aan u te moeten melden, want het zou zomaar kunnen dat u zich hierbij wil aansluiten. Dit kan op velerlei manieren: u kunt geld beschikbaar stellen, maar u kunt ook tot sponsoring overgaan van materiaal (verf etc.) of arbeidsloon (uren). Dit kunt u met schilder Wim Groen regelen. Ons bestuur merkt hier alleen van, dat er op de eindnota diverse (aftrek)posten staan. En elke bijdrage is natuurlijk van harte welkom. Wij kunnen niet wachten om kerk, pastorie en garage straks weer "in volle glorie" te aanschouwen.

Met vriendelijke groet, Bestuur Martinusraad 

TENSLOTTE 2: tentoonstelling Martinuskerk en YoungSeven

“Als je het maar ziet” is het motto van geboren en getogen Veldtemse, in Harlingen wonende Marry Kramer. Tot zondag 1 juli exposeert ze met indrukwekkend fotowerk in de Martinuskerk te ’t Veld. Een onalledaagse kijk op de wereld maakt dat ze kan schild eren met licht. Haar foto’s tonen beelden waar de gemiddelde mens aan voorbij loopt. Daarbij voorziet ze haar creaties van prachtige teksten die de foto’s nog meer het bekijken waard maken. Dat ze ook verdienstelijk schrijfster is mag blijken uit de grote verscheidenheid aan publicaties in de pers, van kranten tot boeken. Het aandoenlijke verhaal “Zijn droom” heeft ze als eerbetoon aan haar vader in deze expositie een mooie plek gegeven. De tentoonstelling is te bezoeken op zaterdagavond na de dienst en elke zondag van 11.00 tot 13.00 uur. Een echte aanrader: als je het maar ziet!

 

Geloof, hoop en liefde

Zondagmiddag 8 april kwamen 70 tieners en jongeren naar het Julianaklooster om daar een supertoffe middag met elkaar door te brengen, in het kader van Teens Get Together. Dit is een jaarlijks terugkerende activiteit die wordt geďnitieerd door het bisdom, maar die elk jaar door een andere jongerengroep wordt georganiseerd. Dit jaar was YoungSeven aan de beurt, i.s.m. Hi5spirit (tienergroep regio Geestmerambacht) en LifeTeen (tienergroep Haarlem).

Om 12.30 uur werd gestart met een eucharistieviering onder begeleiding van de live band Living Tree. Het was mooi om te zien, dat de kapel van het Julianaklooster tot de nok gevuld was met jongeren, waarvan een deel ook een actieve bijdrage leverde aan de viering. Daar kwam bij, dat er twee jonge priesters voorgingen, t.w. Nico Kerssens en Ignas Tilma en zo werd het thema van de middag, geloof, hoop en liefde, al voor een belangrijk deel ingevuld.

De jongeren waren ingedeeld in acht kleurengroepen, die twee aan twee een circuit van activiteiten afgingen, dat bestond uit:

·         Levend Stratego, waarbij ze de ark van Noach moesten zien te vullen met dieren van de andere groep;

·         Een Estafette, waarbij het er om ging welke groep als eerste de prinses zou redden met behulp van een eenhoorn, een reuzenerwt (2 m. doorsnede) en een vliegend tapijt;

·         Het maken van een symbool van glasmozaďek, over geloof, hoop of liefde;

·         Het beschilderen en versieren van een houten hart van liefde, voor iemand van wie je heel veel houdt;

·         Het knippen van een boomblad, waar ze iets opschreven dat ze ooit hadden gedaan en waar ze veel spijt van hadden. Deze bladeren werden aan een boom bevestigd.

Na het doorlopen van dit circuit kwamen alle groepen samen bij de Lichtboom, waar al hun beschreven bladeren aan bevestigd waren. Pastor Tilma vertelde daar over Zacheüs, die ook in een boom klom om Jezus te zien. En die door een onverwacht, hartverwarmend contact met Jezus spijt kreeg van zijn verkeerde daden en vergeving mocht ontvangen. Hij beterde zijn leven en voelde zich helemaal licht en warm van binnen; hij voelde zich bevrijd. Pastor Tilma sloot af met een mooi gebed, waarin voor ons allemaal de zegen van God werd gevraagd. Daarna werd de boom in brand gestoken, zodat – ritueel gezien – ook al onze spijtbetuigingen opgingen in licht en warmte en opstegen naar God. Ondertussen had een aantal mensen niet stil gezeten en was begonnen met de voorbereidingen van een heerlijke barbecue. Dat ging er wel in, na zo’n enerverende middag. En na nog een lekker verkoelend ijsje, ging iedereen om 19.00 uur voldaan weer huiswaarts.

 

Namens de werkgroep YoungSeven