PAROCHIENIEUWS MARTINUSKERK VRIJDAG 17 SEPTEMBER 2021

secretariaat Martinusparochie, Rijdersstraat 107, 0226 42 12 64, martinus.tveld@gmail.com

pastores: Gerard Remmers 06 51553475 - Jorink 06 51 49 47 18, voor verdere informatie omtrent namen etc. zie onze website www.martinusweb.nl. info Uitvaartvereniging: www.uitvaartstjozeftveld.nl Anita Messelaar 0620915051, Els Jonker 06 34956504

 

VERANDERINGEN EN AANVULLINGEN ZIE ONZE WEBSITE

martinus.tveld@gmail.com

 

OPENINGSTIJDEN:

De Mariakapel is geopend vanaf 09.00 uur.

Het secretariaat is op maandag- en vrijdagmorgen geopend van 10.00 uur tot 12.00 uur

 

VIERINGEN IN ONZE MARTINUSKERK:

 

zaterdag 18 september 19.00 uur:

eucharistieviering lector Hans Glas, koster Adrie Wijnker, voorganger pastor Tilma.

intenties:

Truus Keesom – Ligthart en Jan Keesom en om zegen over hun gezin, Nic Hand en Nel Hand – Groot en overleden familie, Jan Wit en Krissy.

 

woensdag 22 september 19.00 uur viering in Maria Mater:

intenties:

Rem Deken en Nel Deken – Wijnker, overleden familie Petrus Schoenmaker en Elizabeth de Groot en Martinus Smit en Wilhelmina Borst.

 

zaterdag 25 september 19.00 uur:

eucharistieviering, lector Peter Vleugel, koster Piet Berkhout, voorganger pastor Moltzer.

intenties:

overleden familie Petrus Schoenmaker en Elizabeth de Groot en Martinus Smit en Wilhelmina Borst, voor de overleden familie Antoon en Marie Groen – Leegwater, Jan Jaspers en Fita Jaspers – Bakker.

 

VIERINGEN IN WAARLAND, NIEUWE NIEDORP EN DE NOORD:

Waarland:

zaterdag 18 september 19.00 uur gemengd koor voorganger pastor Steur.

 

Nieuwe Niedorp:

GEEN VIERING

 

De Noord:

zondag 19 september 10.00 uur, vormselviering, eucharistie, voorganger pastor Tilma.

 

OVERLEDEN:

“Wat ben ik trots op jullie” de woorden van Marjo Kuhl – Slippens,

Haar man Herman en hun kinderen hebben haar geantwoord:

“Wij ook op u, u heeft zo hard gevochten.”

De foto’s op de kaart waar deze teksten op staan, laten zien hoe blij en gelukkig ze met elkaar zijn.

Op 5 september is Marjo Kuhl – Slippens op 57 jarige leeftijd overleden.

We wensen haar gezin veel sterkte met  dit grote verlies.

 

BLOEMEN:

Deze maand september verzorgen Elly Betjes en Trees Droog de bloemen.

 

MARTHA:

Deze week, 20-24 september, mag de groep van Ank Kruijer aan het werk samen met Janny Schouten, Thea Bruin en Els Ligthart. Werkse dames.

 

TENSLOTTE 1: JUBILEA BIJ INTERAMVO

Door alle maatregelen heeft Interamvo al heel wat maanden niet meer tijdens de vieringen onze Martinuskerk gezongen.

Bij de jaarvergadering van dit jaar is er afgesproken dat er eind september weer gerepeteerd gaat worden.

Maar …… er was ook feest: de volgende jubilarissen werden gefeliciteerd en gehuldigd:

Janny de Jong  en Ida Blom 50 (!) jaar lid

Marga Ligthart 40 jaar en Adrie de Boer 25 jaar lid.

We hopen dat jullie nog met veel plezier met de andere zangeressen en zangers zullen zingen.

 

TENSLOTTE 2: hieronder een bijdrage van de pastores.

 

                                                                                   Tot de volgende Heraut, Gerda en Tineke.

 

DE R IN DE MAAND

We zijn al weer halverwege de maand september, de eerste maand met een R. Maar anders dan andere maanden; wie van u weet nog dat met de R in de maand de levertraanfles op tafel kwam en de pot davitamon om maar de winter door te komen. Deze maand is meestal ook de maand waarin vele zaken opstarten en beginnen. De corona heeft dit tot iets anders gemaakt. Niet alles kan en mag, de beperking blijven en worden niet versoepeld en wij gaan gewoon door. Het wordt een jaar waar alles weer anders zal gaan dan vorig jaar en ook weer niet hetzelfde als het jaar daarvoor.

We kijken wat er gebeurt in de parochies: de koren beginnen langzaam aan weer op te starten of verder uit te breiden, de projecten van de Eerste Communie en Vormsel zijn gestart of worden gestart. Er is gelukkig weer wat mogelijk. Vieren hebben we altijd kunnen doen, maar dan met beperkingen. Kunnen wij deze periode waar de R in de maand is, gebruiken om de R te laten zijn de R van revitaliseren. Alles weer nieuw leven inblazen en de waarde die ons geloof heeft opnieuw herontdekken. Er is veel veranderd, soms ten goede maar ook dingen die niet meer terugkomen. Misschien hebben wij net al vroeger die levertraan en davitamon weer nodig om een levende gemeenschap te worden. Het hoeft niet het oude te worden, maar wel dat we elkaar blijven ontmoeten en met elkaar blijven vieren.

De R in de maand gaat over de weerstand die minder wordt in een tijd dat er minder zon is en vroeger minder vers fruit, dat zorgde er voor dat niet altijd ziektes buiten de deur gehouden kon worden. Nu is dat allemaal heel anders en toch is onze weerstand verzwakt als het gaat om ziektes buiten de deur houden als: eenzaamheid, het te druk zijn, geen tijd hebben. Kunnen wij onze weerstand verhogen door juist elkaar weer op te zoeken en met elkaar te vieren om energie en vitamines op te doen om een echte gemeenschap te kunnen vormen? En dat kan natuurlijk op vele manieren; samen vanuit de Blijde Boodschap op weg te gaan kan de weerstand tegen deze onderwerpen verhogen.

De afgelopen maanden zijn wij als pastores op verschillende dagen in de week aanwezig op de verschillende secretariaten van de parochies. En daar mogen we ervaren dat we, als ik het zo mag verwoorden: vrijwilligers, bezoekers, mensen die signalen doorgeven, zij die levertraan en davitamon kunnen zijn. Wat is het fijn vanuit een gemeenschap te vertrekken naar leden van de gemeenschap, om weerstand te bieden aan die ziektes van onze tijd. Natuurlijk het is onmogelijk om iedereen direct te bezoeken, maar het streven is daar om dat zo evenwichtig mogelijk te doen.

De R in de maand betekent revitaliseren, rukbaarheid geven aan signalen om als gemeenschappen met elkaar op weggaan. Jezus gaf ons vaak het voorbeeld dat vanuit de donkerte juist licht kunnen zijn voor de ander. Hij deed dat door parabels te vertellen, door de schriftgeleerden op de proef te stellen en te zijn als de mantel van liefde voor ieder mens.

 

Toon Jorink, namens het pastorale team